Omleta cu spanac
Postat de: AnyCostescu in Aperitive / GarnituriSpanacul se spala, se taie fasii si se pune la calit in putin ulei. Ouale le batem cu laptele, cascavalul si faina. Punem compozitia rezultata peste spanac si lasam la foc mic circa 3-4...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: JulyCris in Aperitive / GarnituriOuale se pun la fiert.Dupa ce apa a dat in clocot,se mai lasa 4-5 minute sa fiarba.Ficateii se pun si ei la fiert in apa cu sare. Ouale se curata si se taie in 2(pe lung).Se scot galbenusurile...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: delia64 in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale, se curata, se scoate galbenusul. Facem maioneza dintr-un galbenus si 100 ml ulei si o lingurita de mustar. Amestecam 1 pate de ficat cu galbenusul maruntit, sare, delikat,...Citeste continuarea
Omleta cu porumb
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriCalim ardeiul, ceapa verde si porumbul, adaugam ouale batute spuma impreuna cu sarea si piperul, presaram cascaval ras si coacem omleta la foc potrivit. Se serveste calda. Pofta buna! Citeste continuarea
Orez cu somon afumat si creveti
Postat de: simsim82 in SomonIntr-o tigaie topiti untul si varsati orezul. Lasati-l 2-3 minute sa se prajeasca, apoi turnati un pahar cu apa. Somonul se taie fasii si se pune in tigaie, peste orez, iar crevetii se curata...Citeste continuarea
Orez gratinat cu carne
Postat de: ianculubita in CurcanPunem orezul spalat la fiert in supa iar dupa ce este gata,condimentam cu sare daca mai e nevoie,piper,punem capac si lasam deoparte In tigaia cu ulei calim ceapa tocata marunt,morcovul ras...Citeste continuarea
Orez cu legume (de post)
Postat de: Mastrokosta in Mancaruri de postIntr-o tigaie am pus 2 linguri ulei de masline, mixul de legume, am adaugat un morcov taiat fasii si rondele subtiri, ceapa, usturoiul si am lasat sa se caleasca bine. Am adaugat o cana de apa,...Citeste continuarea
Omleta sau mic dejun de seara
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriTaiem sunculita ''julien'',ceapa marunt si spargem ouale,adaugam piper si batem la ele,la oua,pana se omogenizeaza.Punem tigaia pe foc,o lasam sa se incinga,adaugam doi trei ,stropi de ulei...Citeste continuarea
Orez cubanez
Postat de: daniela_angelica in Mancaruri de legumeSe fierbe orezul cu 2-3 catei de usturoi (intreg fara a fi curatat) 1-2 foi de dafin si un cub de knorr de pui timp de 15-16 minute. Cand este gata se strecoara si se spala foarte bine. Se lasa la...Citeste continuarea
Orez cu ciuperci de post
Postat de: delia64 in Mancaruri de postSpalam orezul si il punem la inflorit in apa rece . Intre timp curatam zarzavatul , il spalam si il taiem cubulete . In uleiul incis calim zarzavatul , adaugam ciupercile...Citeste continuarea
Orez cu limbi de bachalau
Postat de: cristeena20 in Peste- Limbile de bachalau se tin in apa cu o seara inainte de a le gati. Apoi le spalam si le punem in apa rece la fiert cu cateva boabe de piper si crengute de coriandru proaspat. Se fierb cca 7...Citeste continuarea
Orez cu ciuperci
Postat de: caroline in Mancaruri de postCiupercile le spalam,le curatam e pielita si le feliem. Punem putin ulei intr-o tgaie si adaugam ciupercile.Presaram sare si lasam ca ciupercile sa se caleasca pana ce isi or lasa toata apa....Citeste continuarea
Oreo Cheesecake
Postat de: Cocktail_of_Senses in TorturiPisati biscuitii cu fundul unui pahar si amestecati cu untul topit. Cel mai bine amestecati cu mana, este foarte usor si rapid. Asezati amestecul obtinut pe fundul unei tavi cu peretii rabatabili...Citeste continuarea
Omleta
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCeapa o spalam si o tocam marunt. Ardeiul il spalam si il taiem fasii. Punem ulei intr-o tigaie si calim ceapa impreuna cu ardeiul.Adaugam crenvustii taiati rondele si lasam sa se caleasca....Citeste continuarea
Omleta cu de toate
Postat de: Julie_Snow in Aperitive / GarnituriSe bat ouale cu putina sare (eu adaug si putin lapte, ca sa fie mai pufoasa) iar peste ele se adauga salamul, sunca , leusteanul si cascavalul. Se toarna compozitia in tigaia incinsa cu putin...Citeste continuarea
Omleta impaturata cu bacon,...
Postat de: tiby in Aperitive / GarnituriSe sparg cele 4 oua intr-un bol si se bat impreuna cu un praf de sare. Ardeiul kapia si ceapa verde se taie marunt si se amesteca cu ouale batute. Se pune la incins o tigaie cu putin ulei...Citeste continuarea
Omleta Rapida
Postat de: Alina26 in Aperitive / GarnituriAm incins o tigaie cu ulei.Am taiat crenvusti rondele si prosciuto cotto l-am taiat fasii si le-am pus la prajit. Am pus ceapa si ardeiul tocat marunt si am lasat la foc mic cu capac,pentru 10...Citeste continuarea
Oua cu branza
Postat de: delia64 in Aperitive / GarnituriSe fierb oule , intre timp facem maioneza , amestecam maioneza cu smantana dupa gust , sare si piper . Curatam oule si le dam prin razatoare . Razuim si telemeaua . Presaram piper si sare...Citeste continuarea
Orez cu praz si masline
Postat de: Bunica in Mancaruri de postPrazul curatat ,spalat se toaca marunt se pune la calit in uleiul incins. Morcovul curatat,spalat se rade pe razatoarea mica si se pune la calit peste praz. Orezul spalat,scurs se adauga...Citeste continuarea
Ouă umplute "fashion"
Postat de: simonacallas in Aperitive / GarnituriOuăle se fierb tari şi se curăţă de coajă. Sfecla curăţată şi dată pe răzătoarea fină, se pune la fiert într-un vas cu oţetul, o lingură sare, o lingură de zahăr şi o...Citeste continuarea
Omleta cu spanac si rosii
Postat de: Luckycake in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie cu maner metalic punem putin ulei de masline apoi spanacul. Calim 2 minute spanacul pana batem ouale adaugam sare si piper. Adaugam ouale si lasam omleta sa se prajeasca cam 2-...Citeste continuarea
Omletă la cuptor
Postat de: LidiaChivu in Aperitive / GarnituriSe taie ardeiul cubuleţe sau fâşiuţe. Curăţăm măslinele de pe sâmbure şi tocăm verdeaţa mărunt. Punem ouăle într-un vas de mixer şi le batem bine. Adăugăm laptele...Citeste continuarea
Omleta cu praz si ardei
Postat de: babi5 in Aperitive / GarnituriSe spala prazul si ardeiul apoi taiem prazul rondele si ardeiul fisiute,punem uleiul in tigaie (Dry Cooker) si punem pe plita sa se rumeneasca putin Intre timp batem bine ouale cu laptele,...Citeste continuarea
Omleta taraneasca
Postat de: JulyCris in Aperitive / GarnituriBatem ouale cu sare si piper. Sunculita o taiem marunt si o punem in tigaie pe foc sa se prajeasca putin. Dupa ce s-a facut, o adaugam in oua. Taiem ceapa verde marunt, mararul la fel si adaugam...Citeste continuarea
Oua umplute
Postat de: Maria_Laura in Aperitive / GarnituriOuale fierte se taie in doua si se scot galbenusurile! Galbenusurile se zdrobesc cat se poate de marunt, peste ele punem sunca maruntita si castraveciorii taiati in bucatele mici. Se...Citeste continuarea
Orez cu carnat Trandafir
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneSe curata si se spala legumele . Opariti usor carnatul.Taiati-l rondele si puneti la prajit cu ulei intr-o cratita mare non- aderenta . Ceapa ,prazul ,morcovul si o parte de patrunjel se...Citeste continuarea
Orez cu lapte, desert din copilarie
Postat de: gatiticuspor in DulciuriFierbeti laptele, orezul si praful de sare pe foc mic (cam 20-25 de minute), amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda. Cand orezul s-a fiert, bateti oul cu zaharul si extractul de...Citeste continuarea
Omletă ţărănească
Postat de: portiadelumina in Aperitive / GarnituriProcedura e foarte simplă, că la omletă, politică şi fotbal (poate şi modă) se pricepe toată lumea. Am bătut ouăle cu mălaiul, mărarul şi sarea şi am lăsat un pic...Citeste continuarea
Omleta cu praz si cascaval
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSpalam prazul si il taiem rondele. Punem 1 linura de ulei in tigaie, asezam cateva rondele de praz si le sotam usor. Spargem 2 oua, adaugam sare si piper dupa gust ,batem ouale cu o...Citeste continuarea
Omleta cu ciuperci
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriCiupercile spalate, le taim in sferturi si le calim la foc iute intr-o lingura de ulei. Adaugam cateva bucatele de ardei rosu si calim la foc iute pt 2-3 minute. Adaugam bucatele de friptura de...Citeste continuarea
Oua in coaja de paine la cuptor
Postat de: AlinaStoica in Aperitive / GarnituriDin cele 8 felii de paine, se iau 4 din ele, indepartandu-le miezul, astfel obtinem 4 "rame" din paine. Se ung feliile de paine cu unt. Montarea "sandwich-ului" se face astfel:...Citeste continuarea
Omleta cu marar (pentru copii)
Postat de: Dya in Mancare copiiBatem ouale spuma, adaugam mararul tocat marunt, bulgarasii de branza si rondelele de ardei capia si praz. Turnam totul intr-o tigaie sau un vas mic ce nu necesita ulei. Se coace la foc potrivit...Citeste continuarea
Ostropel de pui
Postat de: pushaa in PuiPortionam puiul. Folosim doar pulpele taiate in doua, aripile si pieptul taiat in patru. Rumenim usor carnea in putin ulei adaugand din cand in cand putina apa. Condimentam dupa dust cu sare si...Citeste continuarea
Omleta cu de toate
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriIntr-un bol spargem ouale, adaugam branza telemea taiata cubulete, branza topita rupta bucatele mici, carnaciorul taiat felii, salamul si ceapa rosie taiate cubulete. Amestecam bine pana la...Citeste continuarea
Omleta "pomana porcului"
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie se pune lingura de ulei si bucatile de carne si carnati prajite si le lasam sa se incinga bine. Ouale se bat cu piper si se amesteca cu branza de burduf sfaramata. Sare se pune...Citeste continuarea
Oua de prepelita pe pat de spanac
Postat de: Dya in Mancare copiiIntr-un vas mic (ce nu necesita ulei) asezam frunzele de spanac proaspete si felii de ardei gras si cascaval printre care spargem ouale de prepelita. Daca se doreste se poate aduga si cateva...Citeste continuarea
Orez prajit cu 5 arome
Postat de: mitinita in PorcPunem un wok pe foc. Intr-un bol,batem oul,iar cand s-a infierbantat wok-ul ,punem oul batut inauntru si facem o omleta. Cand s-a facut o scoatem pe o farfurie si o lasam sa se raceasca. O...Citeste continuarea
Ostropel de pui cu piure de cartofi
Postat de: claudiaO in PuiPunem uleiul la incins si asezam bucatile de pui usor sarate sa se rumeneasca putin pe toate partile; cand sunt gata rumene, punem 4 catei de usturoi zdrobiti grosier cu lama cutitului si calim...Citeste continuarea
O nebunie de salata
Postat de: Ela68 in SalateSe spala toate legumele. Salata se rupe cu mana, se adauga morcovul si telina date pe razatoarea cu gauri mari. Urmeaza castravetele si rosiile felii. Apoi ceapa rosie si cea verde...Citeste continuarea
Orez cu pasta de ardei
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriSpalam ardeiul, il curatam de seminte si il taiem julienne. Ceapa o curatam de coaja,o spalam si o tocam cat mai marunt. Punem ulei in tigaie si calim ardeiul impreuna cu ceapa .Adaugam...Citeste continuarea
Orez cu dovlecel
Postat de: mimmi in Mancaruri de legumeCeapa tocata marunt, morcovul razalit si ardeiul taiat marunt se calesc in putin ulei. Se adauga orezul, 3 cani de apa si se lasa la fiert. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara....Citeste continuarea
Orez cu legume
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriOrezul l-am fiert in apa cu sare , am scurs apa si l-am lasat sa se raceasca. Mazarea , din congelator , am fiert-o in apa cu sare , am scurs apa si am lasat-o sa se raceasca. Zucchini...Citeste continuarea
Ou prajit
Postat de: Dya in Mancare copiiAsezam rondelul de ardei intr-o tigaie in care am adaugat putin ulei. Spargem oul in mijlocul rondelului de ardei, presaram patrunjelul tocat si lasam sa se coaca la foc mic (tigaia sa fie...Citeste continuarea
Omleta coapta
Postat de: Dya in Mancare copiiOptional, se unge un vas mic cu un strop de ulei. Sau alegem un vas ce nu necesita grasime. Adaugam legumele tocate marunt, oul batut spuma si deasupra asezam cuburile de cascaval. Dam vasul la...Citeste continuarea
Orez cu lapte
Postat de: georgiaskitchen in Mancare copiiSpălați orezul și îl puneți la fiet în cele 200 ml de apă. Cân se umflă adăugați treptat laptele care a fost fiert separat. Lăsați să fiarbă totul la foc mic,...Citeste continuarea
Omleta
Postat de: nadea68 in Aperitive / GarnituriDeci eu avem in frigider,niste ricotta ramasa ,albusuri si piept de pui. Intr-un castron batem ouale si cele 2 galbenusuri.Adaugam ricotta si pieptul de pui taiat bucatele.Amestecam. Adaugam...Citeste continuarea
O mamaliguta verde
Postat de: GretaRachita in Aperitive / GarnituriAm fiert apa, am adugat sare, uleiul si apoi incet, in ploaie faina, continuand sa mestec pe foc mic. Am lasat sa fiarba circa 10 minute, acoperita cu o folie de aluminiu, amestecand din cand in...Citeste continuarea
Ostropel din pipote si inimi de pui
Postat de: flori24 in PuiSe spala inimile si pipotele si se lasa la scurs. Se pun in tigaie cu o lingura de ulei si se lasa sa se prajeasca 10 minute la foc mic cu un capac. Dupa ce s-au "prajit" punem o cana...Citeste continuarea
Omleta cu dovleac
Postat de: Renataedina in Aperitive / GarnituriSe curata dovlecelul si il dam pe razatoare, la gaura cea mai mare. Ouale se bat si se adauga dovlecelul razuit, faina, boaia de ardei, piperul si sarea. Se ia o lingura de amestec si se...Citeste continuarea
Oua Scotiene
Postat de: dantes in PorcSe fierb 8 oua si se curata de coaja. Se toaca carnea si se amesteca cu arpagicul, patrunjelul, nucsoara, mustarul. Condimentati cu sare si piper dupa gust si impartiti compozitia in 8 bilute...Citeste continuarea