Orez cu dovlecel

de mimmi in Mancaruri de legume, 26 Ian 2014 | 4148 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 1 cana orez
  • 3 cani apa
  • 1 morcov mai mare
  • 1 gogosar rosu
  • 1 conserva de caracatite afumate
  • sare, piper, nucsoara
  • 1 ceapa mica
  • putin ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu dovlecel:

Ceapa tocata marunt, morcovul razalit si ardeiul taiat marunt se calesc in putin ulei. Se adauga orezul, 3 cani de apa si se lasa la fiert. Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Dupa ce s-a fiert orezul, se stinge focul si se lasa acoperit cu un capac.

Intre timp taiem dovlecelul spalat (cu tot cu coaja) in felii pe lungime, cu ajutorul curatatorului de legume. Prajim feliile de dovlecel intr-o tigaie grill, pe ambele parti.

Intr-un recipient patrat, acoperim toata suprafata cu felii de dovlecel. Adaugam orez si acoperim cu feliile de dovlecel, rezultand un patrat. Noi am servit cu caracatite afumate. Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]