Orez cu carnat Trandafir

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 15 Feb 2014 | 5115 vizualizari

 

Stiu ca veti spune : ,, Asta e mancare serioasa ? '' Eu nu prea mai cumpar mezeluri , poate ceva sunculita sau carnat traditional . Dar cand am vazut carnatul Trandafir m-a cuprins o pofta nostalgica . Nostalgie de pe vremea cand carnea era pe cartela si carnatul Trandafir era la mare cautare.Faceai cu el tocanita cu mamaliga , cu cartofi , cu orez sau chiar fript cu pireu . Nevoia te invata , il tocam si puneam chiar si in sarmale sa inmultim carnea .

 

INGREDIENTE

  • 4 carnati Trandafir (800 gr)
  • 500 gr orez camolino (cu bob mare rotund)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 legatura patrunjel verde
  • frunze de praz
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei
  • 3-4 cani apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu carnat Trandafir:

Se curata si se spala legumele .

Opariti usor carnatul.Taiati-l rondele si puneti la prajit cu ulei intr-o cratita mare non- aderenta .

Ceapa ,prazul ,morcovul si o parte de patrunjel se toaca cu ajutorul robotului .

Prajiti usor si legumele impreuna cu carnatul . Sarati.

Adaugati orezul . Amestecati din cand in cand si prajiti 2-3 minute.

Se pune apa  , se amesteca si se pune capac .

Din acest moment nu mai umblati in cratita .

Lasati orezul sa se infoaie frumos la foc mic .

Dupa 10 min. gustati orezul sa vedeti cat este de sarat .

Tocati restul de patrunjel , amestecati cu 100 ml apa [ si sare daca e necesar].Turnati amestecul in cratita si cu ajutorul unei furculite amestecati usor rasfirand orezul sa nu se sfarme . Mai lasati sa se odihneasca sub capac 5 minute.

Serviti asezonat cu piper . Langa merg bine gogosarii  marinati

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carnat Trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

16.02.2014, 13:38

laura_n 1

16.02.2014, 14:21

pe bune ca mi-ai facut pofta!

diaconta 1

16.02.2014, 15:02

Daaaaaaa,Trandafirul era la putere,dar era mult mai gustos decat e acuma

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuibuşor de pui