Orez cu carnat Trandafir

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 15 Feb 2014 | 5904 vizualizari

 

Stiu ca veti spune : ,, Asta e mancare serioasa ? '' Eu nu prea mai cumpar mezeluri , poate ceva sunculita sau carnat traditional . Dar cand am vazut carnatul Trandafir m-a cuprins o pofta nostalgica . Nostalgie de pe vremea cand carnea era pe cartela si carnatul Trandafir era la mare cautare.Faceai cu el tocanita cu mamaliga , cu cartofi , cu orez sau chiar fript cu pireu . Nevoia te invata , il tocam si puneam chiar si in sarmale sa inmultim carnea .

 

INGREDIENTE

  • 4 carnati Trandafir (800 gr)
  • 500 gr orez camolino (cu bob mare rotund)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 legatura patrunjel verde
  • frunze de praz
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei
  • 3-4 cani apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu carnat Trandafir:

Se curata si se spala legumele .

Opariti usor carnatul.Taiati-l rondele si puneti la prajit cu ulei intr-o cratita mare non- aderenta .

Ceapa ,prazul ,morcovul si o parte de patrunjel se toaca cu ajutorul robotului .

Prajiti usor si legumele impreuna cu carnatul . Sarati.

Adaugati orezul . Amestecati din cand in cand si prajiti 2-3 minute.

Se pune apa  , se amesteca si se pune capac .

Din acest moment nu mai umblati in cratita .

Lasati orezul sa se infoaie frumos la foc mic .

Dupa 10 min. gustati orezul sa vedeti cat este de sarat .

Tocati restul de patrunjel , amestecati cu 100 ml apa [ si sare daca e necesar].Turnati amestecul in cratita si cu ajutorul unei furculite amestecati usor rasfirand orezul sa nu se sfarme . Mai lasati sa se odihneasca sub capac 5 minute.

Serviti asezonat cu piper . Langa merg bine gogosarii  marinati

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carnat Trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]