A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Foietaj (de casa) cu mere

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Ca masura am folosit o ceasca de cafea , care are cam 80-90 ml. Aluatul : Se amesteca faina cu praful de copt, uleiul si sifonul;se framanta bine , se bate de masa de cateva ori si iar se...Citeste continuarea

Foietaj cu branza

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Pentru umplutura amestecam branza cu ouale, zaharul,vanilia si putina sare. Taiem bucati  din aluatul decongelat si le asezam in formele de briose, apasand putin aluatul pentru a-l aseza...Citeste continuarea

Fudge de ciocolata cu alune

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se pune apa intr-un vas la foc mic, cand se infierbanta usor se adauga zaharul si vanilia si se amesteca pana se topeste, se lasa sa fiarba fix 10 minute dupa ce a inceput sa dea in clocot. Se...Citeste continuarea

Fasole soia batuta

Postat de: ianculubita in Mancaruri de post

Fasolea curatata, spalata, se pune intr-un vas, se acopera cu apa clocotita, se pune un capac si se lasa 30min; dupa acest timp se pune la fiert cu aceeasi apa iar dupa alte 30 min. se scurge, se...Citeste continuarea

Fursecuri cu gem de caise

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Din aceasta cantitate mie mi-a iesit o tava de fursecuri. Se cerne faina intr-un vas, se adauga restul ingredientelor si se framanta aluatul, apoi se infaineaza usor, se pune in folie si se da...Citeste continuarea

Frigarui de somon si creveti la...

Postat de: RuxyRux in Peste

Betisoarele se inmoaie o ora inainte de folosire intr-o sticla cu vin alb. Intr-un vas se pregateste sosul pentru marinat: Se pune uleiul, se adauga  piperul alb, fulgii de piper rosu...Citeste continuarea

Friptura de miel cu legume

Postat de: mihaelar63 in Oaie

Am curatat si spalat bine bucatile de miel . Am portionat cotletul cu os si am taiat bucata de costita in doua . Am curatat si spalat legumele. Ceapa am lasat-o intreaga ...Citeste continuarea

Fricassée de pui cu smantana

Postat de: ctlina in Pui

Se curata si se spala legumele. Se taie puiul si se pastreaza pulpele si piepturile dezosate. Cu carcasa ramasa pregatim fondul alb. Taiem carcasa in bucati, prazul si morcovul in rondele....Citeste continuarea

Farfalle cu lapte

Postat de: autodiag in Mancare copii

Se pun apa si putina sare intr-o oala, la foc. Dupa ce da apa in clocote, se adauga pastele si se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, mestecand din cand in cand. Se scurg pastele de apa...Citeste continuarea

Friptura perfecta

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se aduce bucata de carne la temperatura camerei. Se unge carnea cu ulei si se presara generos cu sare si piper. Se incalzeste o tigaie antiaderenta la foc mare si se adauga putin ulei.  Se...Citeste continuarea

Ficatei de pui cu leurda la wok

Postat de: Constelatialeu in Ficat

Mai intai spalam si scurgem de apa ficateii de pui. Separat spalam leurda si o taiem marunt, decojom rosioarele si le pasam. Punem tigaia wok pe foc,  lasam sa se incinga punem uleiul si...Citeste continuarea

Friptura brasoveana

Postat de: MotanLaOale in Porc

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi ca pentru mancare. Se pun in apa rece. Carnea se taie cuburi potrivite. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se incunge uleiul intr-o...Citeste continuarea

Friptura frageda de pui cu lamaie...

Postat de: RuxyRux in Pui

Se prepara  sosul pentru marinat carnea: Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie, usturoiul, turmericul, busuioc, sare si piper, apoi boia afumata( un praf), carnea se feliaza subtire, se...Citeste continuarea

Furikake (condiment pentru orez din...

Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume

Se coc foile nori direct pe flacara pana isi schimba culoarea, cu grija sa nu se arda. Se taie cu o foarfeca in bucati mici.  Se amesteca si maruntesc 1/2 din cantitatea de seminte de...Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de: violeta30 in Mancaruri de post

Alegem fasolea si o punem la inmuiat in apa calduta, de preferat cu o seara inainte de a o pregati. Punem fasolea la fiert, si pe tot parcursul fierberii vom schimba apa de vreo 3 ori pentru a...Citeste continuarea

Fusilli carbonara in stil britanic

Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie Oliver

Se fierb pastele in apa sarata.  Se taie fasiile de bacon bucati mici si se prajesc in putin ulei de masline pana devin crocante.  Se adauga catelul de usturoi pisat, frunzele de...Citeste continuarea

Fasole facaluita

Postat de: Jymy in Mancaruri de post

Se curata fasolea (daca este cazul), se spala bine si se lasa la hidratat, peste noapte sau cateva ore, intr-un vas cu apa rece, atat cat sa acopere toata cantitatea de boabe. Se clateste si se...Citeste continuarea

Frigarui din pui cu paine si salata...

Postat de: Satisfyyourcravings in Pui

Se adauga rozmarinul intr-un mojar, impreuna cu putina sare grunjoasa si se transforma intr-o pasta. Se transfera intr-un bol, se adauga usutroiul pisat, 1 lingura ulei de masline, otetul si...Citeste continuarea

Friptura de porc cu bere neagra

Postat de: AndrutzaP in Porc

Intr-o tigaie se pune la incins ulei pentru prajit. Carnea de porc se taie cubulete si se acopera cu faina pe toate partile. Se prajeste in uleiul incins foarte, foarte bine. Prajiti cubuletele...Citeste continuarea

Fasole batuta de post

Postat de: manuela22 in Mancaruri de post

Fasolea se pune la înmuiat în apă călduță cu câteva ore înainte de preparare, cel mai sigur este de seara până a doua zi. Apoi, se scurge bine de apă și se...Citeste continuarea

Fursecuri cu unt de arahide (Peanut...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se amesteca bine toate cele trei ingrediente.  Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Se formeaza cate o biluta de marime potrivita si se aseaza in tava, la distanta intre ele....Citeste continuarea

Fresh de citrice, cu mere si anason

Postat de: rocsi_1612 in Bauturi

Spalam bine toate fructele si le stergem cu un prosop curat. Le taiem pe jumatate citricele, merele tot pe jumatate le taiem si le scoatem semintele si cotorul. Atasam instrumentul de stors...Citeste continuarea

Ficatei de pui sote cu cartofi...

Postat de: susu in Mancaruri cu carne

Punem in apa condimentele si usturoiul pentru gust. Se pun cartofii spalati si se fierb in coaja pentru ca sunt mai gustosi.  Cand sunt gata se decojesc cat sunt inca fierbinti si se paseaza...Citeste continuarea

Friptura de porc cu usturoi verde

Postat de: Bunica in Porc

Spală carnea,sterge-o cu șervețele absorbante. Sărează, piperază și pune-o într-o tavă de yena. Adaugă usturoiul spălat, curățat și tăiat mărunt. La sfârșit...Citeste continuarea

Frigarui de pui

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Pui

Am taiat pieptul de pui, ardeiul rosu si cel verde cuburi mai maricele.Cipercile au fost mai mari si le-am taiat in 4,iar ceapa rosie am taiat-o in patru apoi am desfacut-o . Am presarat sare...Citeste continuarea

Fasole scazuta, de post, preparata...

Postat de: Ina in Slow Cooker

Punem fasolea la fiert in apa cu sare. Asteptam sa dea in clocot, scurgem apa si o aruncam, apoi punem alta apa peste fasole si lasam iar sa dea in clocot. Acoperim oala cu un capac si dam...Citeste continuarea

Fasole batuta, orientala (Byesar)

Postat de: AlexTeacher in Aperitive / Garnituri

Coaceti usturoiul in cuptor; Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte; Puneti-o la fiert cu sare (timpul de fierbere al fasolei...Citeste continuarea

Friptura de porc la cuptor

Postat de: momo121 in Porc

Carnea o spalam bine in apa rece, o stergem cu servetele de bucatarie si o condimentam cu sare, piper si boia dulce dupa gust. Intr-o tava punem cateva linguri de ulei si asezam carnea...Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de: TAB1TA in Mancaruri de legume

Fasolea se spala, se pune la inmuiat si se lasa pana a doua zi. Daca este posibil, schimbati apa din cand in cand de cateva ori. A doua zi, se pune apa la fiert intr-o oala si se adauga fasolea...Citeste continuarea

Fasole batuta cu leurda

Postat de: andaoana in Mancaruri de post

Fasolea aleasa am spalat-o in apa rece si am pus-o la inmuiat in apa multa de seara pana dimineata. Dimineata am pus fasolea in vasul de la Slow Cooker, am pus morcovul curatat, usturoiul si foile...Citeste continuarea

Frigarui de legume

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mancaruri de post

Eu am folosit un ardei gras rosu,20 de ciuperci , 2 cepe albe, un dovlecel zucchini.Am spalat cipercile si le-am indepartat coditele.Am taiat zucchini felii, iar ceapa si ardeiul bucati mai...Citeste continuarea

Farfalle cu ardei gras, sos de...

Postat de: caroline in Paste

Ardeiul il spalam si il taiem in doua jumatati. Indepartam cotorul, il curatam de nervuri si seminte si apoi il taiem in cuburi mici.  Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam...Citeste continuarea

Fusilli cu caracatita, legume si kiwi

Postat de: panacris in Fusilli

Pastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj în apă clocotită cu un praf de sare. Legumele cu unt, se pun se trag la tigaie, cca. 10 minute la foc mediu, cu un adaos, de cca....Citeste continuarea

Friptura din carne frageda de porc...

Postat de: momo121 in Porc

       Muschiuletii ii spalam bine in apa rece, ii crestam putin din loc in loc, apoi ii transferam intr-un lighean/bol unde ii condimentam dupa gust cu sare, piper,...Citeste continuarea

Fasole rosie prefiarta in sos de rosii

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Clatim prazul, il taiem rondele si il punem la sotat in ulei pentru 3 minute la foc mediu. Fasolea se clateste de apa in care a fost conservata si se adauga peste prazul calit. Adaugam...Citeste continuarea

Fiesta Taco

Postat de: Satisfyyourcravings in Porc

Se acopera carnea de porc cu paprika si semintele de fenicul. Se prajeste in putin ulei, la foc mare, 5-6 minute pana devine crocanta. Se curata avocado de coaja si se indeparteaza...Citeste continuarea

Friptura de pui cu salata de sfecla

Postat de: eumimi in Pui

Se curata cartofii si se taie cuburi mai mari, ceapa si ardeiul se taie julien. Se pun legumele in tava, se adauga pulpele , (taiate separat copanelul de pulpa)1 cana de apa, ulei. Se pune...Citeste continuarea

Fursecuri spritate cu portocale

Postat de: andaoana in Dulciuri

Ouale impreuna cu zaharul sau indulcitorul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis.  Adaugam scortisoara , coaja si sucul de portocala si sarea . Omogenizam putin si...Citeste continuarea

Facaluita lu’ Godina la slow...

Postat de: simona72 in Slow Cooker

Bucata de piept de porc trebuie sa fie cu soric si cu straturi de carne si grasime. Cu un cutit radem soricul pentru a indeparta eventualele reziduri dupa parlirea porcului. Spalam bine carnea si...Citeste continuarea

Fasole facaluita

Postat de: vasy16 in Aperitive / Garnituri

Se scoate fasolea din borcan si se pune intr-o sita de plastic. Se spala bine sub jetul de apa pentru ai lua gustul de conservant. Se lasa cateva minute la scurs. Intre timp facem prajeala....Citeste continuarea

Foietaj Godina cu telemea si cascaval

Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / Garnituri

Intindem aluatul de foietaj cca 1 cm. Taiem patrate de 4-5 cm. Punem in mijloc telemea si cascaval. "Inchidem" sub forma de triunghi, marginiile le apasam cu...Citeste continuarea

Friptura de porc aromata Godina, cu...

Postat de: AlexandraOrdean in Porc

Spalam bine si transam cotletul. Intr-o tava de yena punem untura si condimentele. Asezam carnea, carnaciorii si ciuperciile spalate si taiate felii. Asezonam, punem un...Citeste continuarea

Friptura de porc inabusita la cuptor

Postat de: elucubratiiculinare in Porc

Morcovii se curăță și se taie în două, la fel și ceapa. Pulpa de porc se spală, se lasă la scurs sau se șterge cu un prosop de hârtie. Carnea se va tăia în 8...Citeste continuarea

Friptura de iepure

Postat de: eumimi in Iepure

Se pune carnea de iepure la fiert pana cand da in clocot. Cand este gata, se pune intr-o tava carnea de iepure, cartofii taiati, usturoiul taiat marunt, bulion si apa si se da la cuptrul...Citeste continuarea

Frigarui de pui cu sos satay

Postat de: ctlina in Pui

Am pregătit  unt de arahide de casă. 125g alune nesarate, 2 lingurițe de miere. Se pun arahidele într-un blender echipat cu lama de oțel și se mixeaza până obtinem un...Citeste continuarea

Friptura de curcan

Postat de: vasy16 in Curcan

Am spalat bine copanele si le-am pus intr-o tava dupa care am adaugat rand pe rand rosiile cu bulionul, usturoiul taiat feliute, sarea, uleiul, rozmarinul si la urma vinul cu apa. Eu pun...Citeste continuarea

Fructe de mare cu pesto si paste...

Postat de: mihaelar63 in Fructe de mare

Fructele de mare se dezgheata la temperatura camerei. Spalati cu apa rece fructele de mare. Puneti la fiert in apa clocotita cu sare, pastele. Fierbeti respectand...Citeste continuarea

Friptura de porc la cuptor cu vin...

Postat de: Monica1997 in Porc

Se spala carnea,se feliaza(dupa preferinta),se unge cu ulei si se aseaza in tava ,cartofii,ardeii si ciupercutele se toaca cubulete si se aseaza printre bucatelele de carne. Usturoiul se taie...Citeste continuarea

French toast cu capsuni

Postat de: raluca95 in Dulciuri

Incepem prin a taia capsunile feliute sau cubulete si le punem intr-un bol cu cele doua linguri cu miere. Punem jumatate din cantitatea de lapte pe foc cu coaja de portocala si doua linguri de...Citeste continuarea

Faguri si madlene, cu aroma de...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru aluat, mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la diluarea acestora din urma. Topim untul si il amestecam cu uleiul, apoi adaugam amestecul peste spuma de oua, dar nu inainte de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]