Foietaj (de casa) cu mere
Postat de: cristina1985 in PrajituriCa masura am folosit o ceasca de cafea , care are cam 80-90 ml. Aluatul : Se amesteca faina cu praful de copt, uleiul si sifonul;se framanta bine , se bate de masa de cateva ori si iar se...Citeste continuarea
Foietaj cu branza
Postat de: GeorgianaGrigorescu in DulciuriPentru umplutura amestecam branza cu ouale, zaharul,vanilia si putina sare. Taiem bucati din aluatul decongelat si le asezam in formele de briose, apasand putin aluatul pentru a-l aseza...Citeste continuarea
Fudge de ciocolata cu alune
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe pune apa intr-un vas la foc mic, cand se infierbanta usor se adauga zaharul si vanilia si se amesteca pana se topeste, se lasa sa fiarba fix 10 minute dupa ce a inceput sa dea in clocot. Se...Citeste continuarea
Fasole soia batuta
Postat de: ianculubita in Mancaruri de postFasolea curatata, spalata, se pune intr-un vas, se acopera cu apa clocotita, se pune un capac si se lasa 30min; dupa acest timp se pune la fiert cu aceeasi apa iar dupa alte 30 min. se scurge, se...Citeste continuarea
Fursecuri cu gem de caise
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate mie mi-a iesit o tava de fursecuri. Se cerne faina intr-un vas, se adauga restul ingredientelor si se framanta aluatul, apoi se infaineaza usor, se pune in folie si se da...Citeste continuarea
Frigarui de somon si creveti la...
Postat de: RuxyRux in PesteBetisoarele se inmoaie o ora inainte de folosire intr-o sticla cu vin alb. Intr-un vas se pregateste sosul pentru marinat: Se pune uleiul, se adauga piperul alb, fulgii de piper rosu...Citeste continuarea
Friptura de miel cu legume
Postat de: mihaelar63 in OaieAm curatat si spalat bine bucatile de miel . Am portionat cotletul cu os si am taiat bucata de costita in doua . Am curatat si spalat legumele. Ceapa am lasat-o intreaga ...Citeste continuarea
Fricassée de pui cu smantana
Postat de: ctlina in PuiSe curata si se spala legumele. Se taie puiul si se pastreaza pulpele si piepturile dezosate. Cu carcasa ramasa pregatim fondul alb. Taiem carcasa in bucati, prazul si morcovul in rondele....Citeste continuarea
Farfalle cu lapte
Postat de: autodiag in Mancare copiiSe pun apa si putina sare intr-o oala, la foc. Dupa ce da apa in clocote, se adauga pastele si se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, mestecand din cand in cand. Se scurg pastele de apa...Citeste continuarea
Friptura perfecta
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe aduce bucata de carne la temperatura camerei. Se unge carnea cu ulei si se presara generos cu sare si piper. Se incalzeste o tigaie antiaderenta la foc mare si se adauga putin ulei. Se...Citeste continuarea
Ficatei de pui cu leurda la wok
Postat de: Constelatialeu in FicatMai intai spalam si scurgem de apa ficateii de pui. Separat spalam leurda si o taiem marunt, decojom rosioarele si le pasam. Punem tigaia wok pe foc, lasam sa se incinga punem uleiul si...Citeste continuarea
Friptura brasoveana
Postat de: MotanLaOale in PorcCartofii se curata, se spala si se taie cuburi ca pentru mancare. Se pun in apa rece. Carnea se taie cuburi potrivite. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se incunge uleiul intr-o...Citeste continuarea
Friptura frageda de pui cu lamaie...
Postat de: RuxyRux in PuiSe prepara sosul pentru marinat carnea: Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie, usturoiul, turmericul, busuioc, sare si piper, apoi boia afumata( un praf), carnea se feliaza subtire, se...Citeste continuarea
Furikake (condiment pentru orez din...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe coc foile nori direct pe flacara pana isi schimba culoarea, cu grija sa nu se arda. Se taie cu o foarfeca in bucati mici. Se amesteca si maruntesc 1/2 din cantitatea de seminte de...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: violeta30 in Mancaruri de postAlegem fasolea si o punem la inmuiat in apa calduta, de preferat cu o seara inainte de a o pregati. Punem fasolea la fiert, si pe tot parcursul fierberii vom schimba apa de vreo 3 ori pentru a...Citeste continuarea
Fusilli carbonara in stil britanic
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe fierb pastele in apa sarata. Se taie fasiile de bacon bucati mici si se prajesc in putin ulei de masline pana devin crocante. Se adauga catelul de usturoi pisat, frunzele de...Citeste continuarea
Fasole facaluita
Postat de: Jymy in Mancaruri de postSe curata fasolea (daca este cazul), se spala bine si se lasa la hidratat, peste noapte sau cateva ore, intr-un vas cu apa rece, atat cat sa acopere toata cantitatea de boabe. Se clateste si se...Citeste continuarea
Frigarui din pui cu paine si salata...
Postat de: Satisfyyourcravings in PuiSe adauga rozmarinul intr-un mojar, impreuna cu putina sare grunjoasa si se transforma intr-o pasta. Se transfera intr-un bol, se adauga usutroiul pisat, 1 lingura ulei de masline, otetul si...Citeste continuarea
Friptura de porc cu bere neagra
Postat de: AndrutzaP in PorcIntr-o tigaie se pune la incins ulei pentru prajit. Carnea de porc se taie cubulete si se acopera cu faina pe toate partile. Se prajeste in uleiul incins foarte, foarte bine. Prajiti cubuletele...Citeste continuarea
Fasole batuta de post
Postat de: manuela22 in Mancaruri de postFasolea se pune la înmuiat în apă călduță cu câteva ore înainte de preparare, cel mai sigur este de seara până a doua zi. Apoi, se scurge bine de apă și se...Citeste continuarea
Fursecuri cu unt de arahide (Peanut...
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe amesteca bine toate cele trei ingrediente. Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Se formeaza cate o biluta de marime potrivita si se aseaza in tava, la distanta intre ele....Citeste continuarea
Fresh de citrice, cu mere si anason
Postat de: rocsi_1612 in BauturiSpalam bine toate fructele si le stergem cu un prosop curat. Le taiem pe jumatate citricele, merele tot pe jumatate le taiem si le scoatem semintele si cotorul. Atasam instrumentul de stors...Citeste continuarea
Ficatei de pui sote cu cartofi...
Postat de: susu in Mancaruri cu carnePunem in apa condimentele si usturoiul pentru gust. Se pun cartofii spalati si se fierb in coaja pentru ca sunt mai gustosi. Cand sunt gata se decojesc cat sunt inca fierbinti si se paseaza...Citeste continuarea
Friptura de porc cu usturoi verde
Postat de: Bunica in PorcSpală carnea,sterge-o cu șervețele absorbante. Sărează, piperază și pune-o într-o tavă de yena. Adaugă usturoiul spălat, curățat și tăiat mărunt. La sfârșit...Citeste continuarea
Frigarui de pui
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PuiAm taiat pieptul de pui, ardeiul rosu si cel verde cuburi mai maricele.Cipercile au fost mai mari si le-am taiat in 4,iar ceapa rosie am taiat-o in patru apoi am desfacut-o . Am presarat sare...Citeste continuarea
Fasole scazuta, de post, preparata...
Postat de: Ina in Slow CookerPunem fasolea la fiert in apa cu sare. Asteptam sa dea in clocot, scurgem apa si o aruncam, apoi punem alta apa peste fasole si lasam iar sa dea in clocot. Acoperim oala cu un capac si dam...Citeste continuarea
Fasole batuta, orientala (Byesar)
Postat de: AlexTeacher in Aperitive / GarnituriCoaceti usturoiul in cuptor; Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte; Puneti-o la fiert cu sare (timpul de fierbere al fasolei...Citeste continuarea
Friptura de porc la cuptor
Postat de: momo121 in PorcCarnea o spalam bine in apa rece, o stergem cu servetele de bucatarie si o condimentam cu sare, piper si boia dulce dupa gust. Intr-o tava punem cateva linguri de ulei si asezam carnea...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: TAB1TA in Mancaruri de legumeFasolea se spala, se pune la inmuiat si se lasa pana a doua zi. Daca este posibil, schimbati apa din cand in cand de cateva ori. A doua zi, se pune apa la fiert intr-o oala si se adauga fasolea...Citeste continuarea
Fasole batuta cu leurda
Postat de: andaoana in Mancaruri de postFasolea aleasa am spalat-o in apa rece si am pus-o la inmuiat in apa multa de seara pana dimineata. Dimineata am pus fasolea in vasul de la Slow Cooker, am pus morcovul curatat, usturoiul si foile...Citeste continuarea
Frigarui de legume
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mancaruri de postEu am folosit un ardei gras rosu,20 de ciuperci , 2 cepe albe, un dovlecel zucchini.Am spalat cipercile si le-am indepartat coditele.Am taiat zucchini felii, iar ceapa si ardeiul bucati mai...Citeste continuarea
Farfalle cu ardei gras, sos de...
Postat de: caroline in PasteArdeiul il spalam si il taiem in doua jumatati. Indepartam cotorul, il curatam de nervuri si seminte si apoi il taiem in cuburi mici. Ceapa o curatam de coaja, o spalam si o tocam...Citeste continuarea
Fusilli cu caracatita, legume si kiwi
Postat de: panacris in FusilliPastele se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj în apă clocotită cu un praf de sare. Legumele cu unt, se pun se trag la tigaie, cca. 10 minute la foc mediu, cu un adaos, de cca....Citeste continuarea
Friptura din carne frageda de porc...
Postat de: momo121 in PorcMuschiuletii ii spalam bine in apa rece, ii crestam putin din loc in loc, apoi ii transferam intr-un lighean/bol unde ii condimentam dupa gust cu sare, piper,...Citeste continuarea
Fasole rosie prefiarta in sos de rosii
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postClatim prazul, il taiem rondele si il punem la sotat in ulei pentru 3 minute la foc mediu. Fasolea se clateste de apa in care a fost conservata si se adauga peste prazul calit. Adaugam...Citeste continuarea
Fiesta Taco
Postat de: Satisfyyourcravings in PorcSe acopera carnea de porc cu paprika si semintele de fenicul. Se prajeste in putin ulei, la foc mare, 5-6 minute pana devine crocanta. Se curata avocado de coaja si se indeparteaza...Citeste continuarea
Friptura de pui cu salata de sfecla
Postat de: eumimi in PuiSe curata cartofii si se taie cuburi mai mari, ceapa si ardeiul se taie julien. Se pun legumele in tava, se adauga pulpele , (taiate separat copanelul de pulpa)1 cana de apa, ulei. Se pune...Citeste continuarea
Fursecuri spritate cu portocale
Postat de: andaoana in DulciuriOuale impreuna cu zaharul sau indulcitorul le mixam pana cand devine o spuma de o culoare galben deschis. Adaugam scortisoara , coaja si sucul de portocala si sarea . Omogenizam putin si...Citeste continuarea
Facaluita lu’ Godina la slow...
Postat de: simona72 in Slow CookerBucata de piept de porc trebuie sa fie cu soric si cu straturi de carne si grasime. Cu un cutit radem soricul pentru a indeparta eventualele reziduri dupa parlirea porcului. Spalam bine carnea si...Citeste continuarea
Fasole facaluita
Postat de: vasy16 in Aperitive / GarnituriSe scoate fasolea din borcan si se pune intr-o sita de plastic. Se spala bine sub jetul de apa pentru ai lua gustul de conservant. Se lasa cateva minute la scurs. Intre timp facem prajeala....Citeste continuarea
Foietaj Godina cu telemea si cascaval
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriIntindem aluatul de foietaj cca 1 cm. Taiem patrate de 4-5 cm. Punem in mijloc telemea si cascaval. "Inchidem" sub forma de triunghi, marginiile le apasam cu...Citeste continuarea
Friptura de porc aromata Godina, cu...
Postat de: AlexandraOrdean in PorcSpalam bine si transam cotletul. Intr-o tava de yena punem untura si condimentele. Asezam carnea, carnaciorii si ciuperciile spalate si taiate felii. Asezonam, punem un...Citeste continuarea
Friptura de porc inabusita la cuptor
Postat de: elucubratiiculinare in PorcMorcovii se curăță și se taie în două, la fel și ceapa. Pulpa de porc se spală, se lasă la scurs sau se șterge cu un prosop de hârtie. Carnea se va tăia în 8...Citeste continuarea
Friptura de iepure
Postat de: eumimi in IepureSe pune carnea de iepure la fiert pana cand da in clocot. Cand este gata, se pune intr-o tava carnea de iepure, cartofii taiati, usturoiul taiat marunt, bulion si apa si se da la cuptrul...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu sos satay
Postat de: ctlina in PuiAm pregătit unt de arahide de casă. 125g alune nesarate, 2 lingurițe de miere. Se pun arahidele într-un blender echipat cu lama de oțel și se mixeaza până obtinem un...Citeste continuarea
Friptura de curcan
Postat de: vasy16 in CurcanAm spalat bine copanele si le-am pus intr-o tava dupa care am adaugat rand pe rand rosiile cu bulionul, usturoiul taiat feliute, sarea, uleiul, rozmarinul si la urma vinul cu apa. Eu pun...Citeste continuarea
Fructe de mare cu pesto si paste...
Postat de: mihaelar63 in Fructe de mareFructele de mare se dezgheata la temperatura camerei. Spalati cu apa rece fructele de mare. Puneti la fiert in apa clocotita cu sare, pastele. Fierbeti respectand...Citeste continuarea
Friptura de porc la cuptor cu vin...
Postat de: Monica1997 in PorcSe spala carnea,se feliaza(dupa preferinta),se unge cu ulei si se aseaza in tava ,cartofii,ardeii si ciupercutele se toaca cubulete si se aseaza printre bucatelele de carne. Usturoiul se taie...Citeste continuarea
French toast cu capsuni
Postat de: raluca95 in DulciuriIncepem prin a taia capsunile feliute sau cubulete si le punem intr-un bol cu cele doua linguri cu miere. Punem jumatate din cantitatea de lapte pe foc cu coaja de portocala si doua linguri de...Citeste continuarea
Faguri si madlene, cu aroma de...
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru aluat, mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la diluarea acestora din urma. Topim untul si il amestecam cu uleiul, apoi adaugam amestecul peste spuma de oua, dar nu inainte de...Citeste continuarea