Fursecuri cu banane
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol mixam margarina cu zaharul,adaugam oul si mixam pana ce se omogenizeaza,adaugam praful de sare,zeama de lamaie,esenta,bicarbonatul,banan pisata si amestecam pana ce se omogenizeaza,...Citeste continuarea
Friganele
Postat de: Nadyne in DulciuriTaiem painea felii, nu foarte subtiri. Batem ouale bine intr-un castron, adaugam laptele si pliculetul cu zahar vanilinat si amestecam Punem ulei intr-o tigaie la incins. Feliile de paine,...Citeste continuarea
Focaccia cu struguri
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol adaugam faina,sare,zaharul facem o adancitura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut,2 linguri ulei,amestecam adaugand treptat apa calduta,pana rezult aun aluat...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu carnaciori afumati
Postat de: RuxyRux in PuiPieptul de pui se feliaza si se marineaza minim o ora in ulei de masline, condimente si sare. Carnaciorii se taie in bucati, la fel si ardeiul. Se prepara frigaruile, se infig pe rand carnea,...Citeste continuarea
Fluturasi cu gem
Postat de: Nadyne in DulciuriIngredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele chiar putin caldut. In cuva masinii de paine punem ingredientele in urmatoarea ordine: 2 galbenusuri, oul intreg, uleiul,...Citeste continuarea
Fursecuri cu branza, ciocolata si...
Postat de: ancutsa in DulciuriSe separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie si zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se...Citeste continuarea
Flori de mar
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul feliat rece se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, galbenusurile , iaurtul, vanilia, praful de sare si praful de copt. Se amesteca aluatul pana la omogenizarea perfecta, se...Citeste continuarea
Frigarui de porc
Postat de: Ina in Mancaruri cu carnePortionam carnea in bucati patrate si o condimentam cu sare si piper sau cu condiment special pentru fripturi/ frigarui . Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam la rece 15 minute sa se...Citeste continuarea
Floare cu mere, nuca si scortisoara
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluatul: Intr-un bol se pune faina.Se adauga sarea, se amesteca, apoi se face in mijloc o gropita unde se pune drojdia zdrobita si se presara 1 lgt de zahar. Se toarna putin lapte caldut si se...Citeste continuarea
Fursecuri cocostar
Postat de: Criss in Prajituri(Din poza cu ingrediente lipseste cutia de cacao si esenta de rom. Am uitat sa le pun la pozat. :) ) Mai intai se pregateste aluatul pentru fursecuri, urmand ca apoi sa pregatim umplutura....Citeste continuarea
Faguri
Postat de: Dya in PrajituriIntr-un bol, spargem cele 6 oua si presaram zaharul. Se adauga apoi uleiul, laptele si faina, praful de copt si esentele. Mixam pana aluatul obtinut este omogen. Consistenta este ca cea a...Citeste continuarea
Franzela de casa
Postat de: Nadyne in PiineLaptele il incalzim usor, trebuie sa fie doar caldut, nu fierbinte. Drojdia o amestecam cu o lingura cu zahar si cateva linguri cu lapte, apoi lasam...Citeste continuarea
Fasole pastai carbonara
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeSe curata si se spală fasolea. Fierbeti fasolea 10-15 minute la abur în oala sub presiune. Trebuie sa ramana un pic crocanta. Intr-o tigaie se pune la prajit baconul taiat...Citeste continuarea
Fursecuri vanilate umplute cu gem...
Postat de: momo121 in DulciuriIntr-un vas amestecam untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana la omogenizare, pe urma adaugam esenta de vanilie si oul, amestecam si nou, iar la sfarsit faina cu praful de copt. Trebuie sa...Citeste continuarea
Foietaj impletit cu dovleac placintar
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe decongeleaza aluatul de foietaj. Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama...Citeste continuarea
Fantezie de toamna
Postat de: claudiaO in PrajituriCuratam gutuile de cotoare si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. LA fel procedam cu merele, IAR perele, dupa CE le curatam le taiem cubulete mici. Topim.untul intro tigaie si adaugam...Citeste continuarea
Fasole pastai cu ceafa de porc la...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea de porc o taiem cuburi si o punem in vasul de Multicooker cu ulei de masline,la functia Fry pentru cateva minute. Punem apa cat sa acopere si setam functia Boil pentru 01:30 -2 ore....Citeste continuarea
Friptura de porc impanata cu usturoi
Postat de: AdrianUdrea in PorcCrestam carnea din loc in loc, o masam cu putin ulei, o condimentam cu cate un praf din condimentele enumerate si o lasam la rece, acoperita cu o folie alimentara, 45-50 de minute, cel putin....Citeste continuarea
Foi de miere de albine
Postat de: Alepaty in PrajituriPe planseta punem faina,bicarbonatul,scortisoara si turnam compozitia fiarta( mierea,untul,zaharul,laptele se pun intr-o cratita cu fund dublu pana se topesc si incepe sa fiarba se opreste si se...Citeste continuarea
Ficatei imbracati
Postat de: stefy_a in Ficat- se curata ficateii de pielita, se spala si se pun la scurs - intr-un castron se face un amestec din oua si faina si se condimenteaza cu delikat - consistenta amestecului trebuie sa fie ca de...Citeste continuarea
Fursecuri Shortbread
Postat de: Dya in DulciuriIntr-un bol, punem untul taiat cuburi, presaram zaharul, coaja rasa de portocala si adaugam semintele de la pastaia de vanilie. Cernem faina peste ingredientele aflate in bol si framantam...Citeste continuarea
Fursecuri cu lamaie
Postat de: privatelaura in DulciuriLămâile se spală bine, se taie și se stoarce sucul. Făina se amestecă cu praful de copt. Untul se taie cuburi mici. Într-un vas, se mixează untul moale cu un praf de sare,...Citeste continuarea
Friptura de porc la cuptor
Postat de: Moni_alex in PorcAm spalat carnea, am condimentat-o bine cu sare, piper, boia si am crestat-o cu cutitul de 4-5 ori. Ceapa am taiat-o solzisori si morcovii i-am taiat rondele. Intr-un vas rotund de yena am...Citeste continuarea
Fasole verde pentru iarna
Postat de: GeorgianaGrigorescu in ConserveEu am folosit atat fasole fideluta cat si din cea lata, dar le-am facut separat. Fasolea lata am taiat-o pe jumatate pe lungime. Spalam bine fasolea si curatim marginile. Taiem fasolea...Citeste continuarea
Foccacia cu usturoi
Postat de: gurita_ta2005 in PiineFaina se pune intr-un bol,in mjloc punem drojdia cu putina apa si amestecam. Turnam apa treptat si amestecam,pana devine un aluat elastic. Se lasa la cald cam 1 ora. Se scoate cu pumnul...Citeste continuarea
Fasole verde la borcan
Postat de: merisor67 in ConservePunem un vas cu apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm sarea și amestecăm până aceasta se dizolvă. Curățăm fasolea verde de capete, o rupem în...Citeste continuarea
Fursecuri cu ciocolata si dulceata...
Postat de: ancutsa in DulciuriSe incalzeste laptele, se da de pe foc, se pune in el ciocolata neagra rupta in bucatele mici si se amesteca pana se topeste. Se obtine o glazura lichida. Se lasa la racit natural, apoi se da la...Citeste continuarea
Fursecuri cu vanilie, rahat de...
Postat de: ancutsa in DulciuriSe preincalzeste cuptorul. Se amesteca bine cu mixerul: margarina, zaharul, zaharul Bourbon, oul, esenta de vanilie, un varf lingurita de sare si iaurtul (eu am folosit Danone Cremosso...Citeste continuarea
Frittata cu creveti
Postat de: madi_marin in Fructe de mareÎncălzim cuptorul la 220 grade. Într-un castron amestecăm ouăle cu un praf de sare şi piper, apoi adăugăm mărarul şi partea albă a cepei verzi tocate, coaja şi zeama de...Citeste continuarea
Fursecurile Anei
Postat de: ancutsa in DulciuriSe separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga jumatate din cantitatea de zahar, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se...Citeste continuarea
Ferrero rocher
Postat de: Meea in DulciuriÎncepem prin a fărâmița napolitanele. Într-un bol punem napolitanele fărâmițate împreună cu nutella și 50g alune măcinate și amestecăm bine, până...Citeste continuarea
Fasole batuta
Postat de: ancutsa in Mancaruri de postSe alege fasolea, se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi, se pune fasolea la fiert cu apa si putina sare, iar cand este aproape fiarta se adauga 1-2 morcovi...Citeste continuarea
Fasole in sos BBQ cu rozmarin si...
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se toaca ceapa, usturoiul, chiliul si morcovul si se amesteca cu paprika, cuminul, fulgii de chili si ulei de masline. Se soteaza 20 de...Citeste continuarea
Figuri geometrice cu crema de branza
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriIntr-un castron se amesteca bine ceapa tocata foarte marunt (sau data la blender) cu untul, branza rasa si putina sare. Se pun mirodeniile preferate pe farfurioare, apoi cu mainile uscate si...Citeste continuarea
Focaccia cu anghinare, sparanghel,...
Postat de: panacris in PiinePentru blat mărturisesc că m-am folosit de ajutorul meu din bucătărie, Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine. În recipientul masinii de pâine se pune...Citeste continuarea
Foi de brick tunisiene
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe spală prazul și se taie marunt. Rumeniti prazul într-o tigaie cu un pic de ulei de măsline. Lasati sa se raceasca. Fierbeti cartofii cu tot cu coaja in apa cu...Citeste continuarea
Foietaj cu ciocolata amaruie
Postat de: Valclaudia in DulciuriAluatul foietaj se dezgheata complet. Se scoate din folia in care este impachetat, se intinde pe masa de lucru, se taie cu ajutorul unui pinten in 30 patratele. Preincalzim cuptorul la 200...Citeste continuarea
Frittata
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriMai intai taiem toate legumele si carnatul in rondele. Amestecam ceapa cu ardeiul, cu vanata tocata si cu carnatul si le punem la calit in untul topit. Lasam 7-8 minute sa se inmoaie bine....Citeste continuarea
Fursecuri fragede cu migdale...
Postat de: Valclaudia in DulciuriUntul la temperatura camerei se pune impreuna cu ouale, migdalele macinate, coaja de lamaie,zaharul brun, smantana, sarea, praful de copt intr-un castron incapator. Amestecam, apoi adaugam...Citeste continuarea
Foietaj de casa cu unt si ricotta...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriAm pus apa minerala cu faina si sarea intr-um bol incapator si am framantat un aluat felm. I-am dat elasticitate adaugand cca 50 ml ulei. Am intins pe masa de lucru aluatul in foaie...Citeste continuarea
Friganele cu sirop de artar, coaja...
Postat de: RuxyRux in DulciuriOuale se mixeaza cu un tel cu siropul de artar. Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu vanilia si coaja de portocala. Fiecare felie de toast alb se inmoaie in compozitie si se...Citeste continuarea
Friganele sarate cu mozarella si...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriLaptele caldut se toarna usor peste ouale batute cu mozarella si parmezan. Feliile de paine se inmoaie cateva secunde in compozitie, se scurg rapid si se prajesc in ulei pe ambele parti. Se...Citeste continuarea
Foietaj cu rahat
Postat de: stefy_a in Dulciuri- se lasa la dezghetat pachetul de foietaj - se taie bucatele mai lungi (baghete) rahatul - cand s-a dezghetat foietajul, se taie patratele si se pune rahat pe fiecare bucata (eu am pus cate 2...Citeste continuarea
Ficat de pui la wok
Postat de: Constelatialeu in FicatMai intai spalam ficatul si-l tamponam cu un servetel , apoi curatam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Asezam pe foc tigaia wok o lasam sa se...Citeste continuarea
Fursecuri cu unt de arahide
Postat de: roxana_simona in DulciuriPunem untul, untul de arahide și zahărul și amestecăm bina. Adăugăm oul și esenţa de vanilie si continuam sa amestecam. Adăugăm faina, praful de copt și bicarbonatul. Apoi...Citeste continuarea
Fasole verde cu sos de usturoi si...
Postat de: AdrianUdrea in Aperitive / GarnituriSe curata fasolea verde de capete, se spala bine, se rupe in doua si se pune la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare. Intre timp se prepara sosul de usturoi. Se curata usturoiul,...Citeste continuarea
Ficat de vitel cu ceapa
Postat de: panacris in VitaFicatul se curăță, se spală și se taie felii potrivite. Se topește untul într-o tigaie , se adaugă bucațile de ficat și se lasă la prajit, acoperit la foc mic...Citeste continuarea
Fresh din piersici, mango, banane...
Postat de: panacris in Love SmoothiesFructele se spală, se curăță de coajă, se mărunțesc, apoi se pun în blender împreună cu apa. Se mixează până ce se obține o pastă fină, în două, chiar trei...Citeste continuarea
Friptura de miel la cuptor
Postat de: mirela0911 in OaieSe spala bine pulpa de miel apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se presara peste pulpa sare, piper si condimente pentru friptura. Intr-un bol se prepara marinada. Se pune vinul, se amesteca...Citeste continuarea
Fasole cu ciolan afumat la slow...
Postat de: Dya in Slow CookerCurăţăm fasolea, o spălăm foarte bine şi o punem într-o oală încăpătoare. Turnăm apă atât cât să o cuprindă şi o lăsăm peste noapte să se...Citeste continuarea