Foi de brick tunisiene

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 25 Iul 2016 | 4522 vizualizari

 

Astazi 25 iulie este ziua Republicii in Tunisia. Independenţa ţării a fost recâştigată in anul 1956 !
Noua conducere în frunte cu Habib Bourguiba (fostul prim ministru)- a adus schimbări importante în viata politică şi socială a ţării. Bourguiba a văzut în fortele islamice puteri de reţinere.
A slăbit puterea asupra societăţii a conducătorilor religioşi, le-a îndepărtat din învăţământ şi justiţie. A lichidat tribunalul Saria. A confiscat averea persoanelor care deţineau bisericile si instituţiile religioase.
Tunisia, fără să prevadă egalitatea între sexe, este din 1956 ţara arabă care acordă cele mai multe drepturi femeilor.
În anul 1987 ministrul de interne Zine el–Abidineben Ali, a declarat că Bourguiba nu mai este capabil mental să–şi continuie activitatea şi l-a pensionat într-un palat din afara oraşului Monastir.
Ben Ali a reuşit să liniştească opoziţia islamică, cu un pelerinaj în Mekka şi prin declararea că sărbătorirea Ramadanului va fi obligatorie. Puterea lui câştigată foarte rapid a fost obiectata şi de propriul partid. La alegerile din 1994 partidul opoziţional nu s-a prezentat şi a câştigat numai 1% fata de cei 97,7% câştigaţi de Ben Ali. 
În zilele de azi politica nu este o temă de conversaţie populară (adică nu este recomandata) în Tunisia. Mulţi Tunisieni îşi exprimă admiraţia faţă de conducerea lui Ben Ali. În timpul conducerii lui, politica externă a Tunisiei a devenit o politică cu orientare vestică, iar stabilitatea ţării este cunoscută ca o ţară sigură în acest teritoriu.
( sursa : http://www.tunisia-online.ro/)
Va prezint cu aceasta ocazie o reteta de brick. De obicei, sunt cu carne sau cu ton.
Va propun o alternativă vegetariana cu cartofi și praz.
Dacă va ramane un pic de piure de cartofi, faceti aceasta reteta. Este rapid si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 5 foi de brick
  • 3 cartofi
  • 1 praz
  • 1 ou pentru fiecare brick
  • 100g cascaval sau brânză rasă
  • patrunjel tocat
  • boia de ardei,
  • coriandru pudra
  • sare și piper
  • harissa (opțional)
  • ulei de măsline
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de brick tunisiene:

Se spală prazul și se taie marunt. 

Rumeniti prazul într-o tigaie cu un pic de ulei de măsline. Lasati sa se raceasca. 

Fierbeti cartofii cu tot cu coaja in apa cu sare. 

Cand sunt fierti treceti-i prin apa rece pentru a-i decoji mai repede.

Indepartati coaja si presati-i cu o furculita (sau la robot).

Se adauga boia de ardei, patrunjelul tocat, coriandrul  si prazul. 

Se condimentează cu sare, piper si harissa. 

Se amestecă bine pentru a obține o pastă omogenă. 

Punem o foaie de brick pe o farfurie. Pliati marginile pentru a obține un pătrat.

Se pune umplutura în centrul foii in forma de cerc și se pune oul în mijloc.

Se presară deasupra brânză rasă.

Uniti fiecare margine una față de cealaltă pentru a obține în cele din urmă un triunghi.

Intr-o tigaie se încălzește un pic de ulei. Se prajesc foile de brick umplute  timp de 1-2 minute pe fiecare parte.

Se scot pe un prosop de hârtie.

Serviti-le cu o salata verde sau simple acompaniate cu lămâie.

 

TIPS-URI

1

Dacă nu vă place galbenusul moale care curge, le puteți prăji un pic mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de brick tunisiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

miki_a 1

26.07.2016, 09:59

Imi place reteta!

mirela0911 1

27.07.2016, 22:38

Interesante!

Rahela Velicu 1

04.08.2016, 11:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cosulete din foietaj cu icre