Flori de mar

de RuxyRux in Dulciuri, 18 Oct 2016 | 4551 vizualizari

 

Prajiturele minunate cu mere si-un aluat exceptional!
Retete cu aluat

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 160 gr. unt (gras 82%)
  • 250 gr. faina de patiserie( plus faina pentru infainat)
  • 60 gr iaurt grecesc( 1 lingura plina)
  • 75 gr. zahar pudra
  • 2 galbenusuri mari
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • vanilie
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 4 mere ionatane
  • scortisoara
  • 3 linguri zahar brun

zahar pudra vanilat pentru decor

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori de mar:

Untul feliat rece se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, galbenusurile , iaurtul, vanilia, praful de sare si praful de copt.

Se amesteca aluatul pana la omogenizarea perfecta, se infoliaza si se da la rece aproximativ trei sferturi de ora.

Aluatul se scoate de la frigider si se intinde subtire  pe o suprafata foarte bine infainata( infainam si sucitorul).

Aluatul se taie in fasii.

Merele se razuie si se pun pe fiecare fasie( eu am pus un mar la doua fasii), se presara cu zahar brun si scortisoara, apoi se ruleaza( vezi imaginile) intr-un con, se asaza in formele de briose si se coc la 180 de grade timp de 40 de minute( sau pana se rumenesc frumos).

Prajiturelele se lasa putin la racit, se scot cu o paleta din forme si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

O minunatie, va garantez ca va veti indragosti de ele!

Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de mar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]