oanapl

7

Bucataras
Top-Chef

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE882
PRIETENI272
Retete

Paste cu sos de ciuperci

In Penne la 30 Mar 2017

Toci marunt ceapa si usturoiul si le calesti in ulei de masline. Adaugi ciupercile si le lasi sa se faca. Adaugi rosiile taiate cubulete, asezonezi cu oregano, busuioc, sare si piper si un pahar de apa si lasi sa fiarba la foc mic. Fierbi apa, adaugi sare si cand clocoteste apa, adaugi...

Salata de fasole cu gogosari

In Salate la 30 Mar 2017

Cu o seara înainte de preparare, pui fasolea la înmuiat în apa rece. A doua zi, scurgi apa si le pui la fiert cu apa rece. Dupa ce clocotesc cateva minute, arunci apa, le clatesti si le pui la fiert in apa rece, cu putina sare. În funcţie de vechimea boabelor, le lasi la...

Tarta cu pipote si ciuperci

In Pui la 30 Mar 2017

Cureti pipotele si tai surplusul de grasime, apoi le pui la fiert, în apa cu sare, pentru 30 de minute. Le scurgi si le treci prin masina de tocat. Cureti ceapa, o tai felii si o treci si pe aceasta prin masina de tocat. Pasta rezultata, o amesteci cu cimbrul, ouale batut, maslinele taiate...

Desert tort cu crema de iaurt si jeleu de caise

In Torturi la 30 Mar 2017

Pentru blat, mixezi albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi zaharul si in final, galbenusurile zdrobite. Torni faina cernuta cu praful de copt si cacaua si amesteci de jos in sus, cu o lingura de lemn. Ungi cu un strop de ulei si tapetezi cu faina, o forma cu margine detasabila, torni aluatul...

Paine floare

In Piine la 29 Mar 2017

Cerni faina, pentru a o aera si dizolvi sarea in apa. Drojdia o inmoi cu zaharul in apa calduta. Cand s-a umflat destul si nu mai face bulbuci, e gata de adaugat peste faina. Adaugi maiaua si incepi sa framanti aluatul, timp de cel putin 10 minute. La final, adaugi si uleiul si framanti pana...

Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit

In Prajituri la 29 Mar 2017

Pentru blat, mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugi galbenusurile si mixezi bine dupa fiecare. Adaugi esenta de vanilie si oul intreg si mixezi pana devine o crema, apoi adaugi faina amestecata cu praful de copt. Framanti un aluat omogen si nelipicios. Opresti o bila...

Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb si garnitura de orez

In Ficat la 29 Mar 2017

Speli ficateii de pui si ii pui la fiert in apa, timp de 15-20 de minute.  Cureti, speli si toci ceapa marunt si o pui la calit intr-o cratita, in ulei incins, apoi adaugi ciupercile, foaia de dafin, piper, o lingura condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina, sare si o...

Desert linzer cu gem de capsuni

In Prajituri la 28 Mar 2017

Amesteci nucile macinate cu zaharul si faina. Adaugi galbenusurile si untul taiat bucatele si amesteci pana se omogenizeaza. Aduni aluatul intr-o bila pe care o invelesti in folie de plastic si o lasi la rece pentru 30 de minute.  Pe masa usor presarata cu faina, intinzi aluatul cu...

Tarta cu somon, broccoli si spanac

In Somon la 28 Mar 2017

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider, pentru 30 de minute. Topesti untul si adaugi buchetelele de broccoli, ceapa...

Placinta crocodil (cu mere)

In Mancare copii la 28 Mar 2017

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete şi il amesteci cu făina şi sarea, pană obtii o textură nisipoasă. Adaugi zahărul măcinat şi oul bătut cu apa şi amesteci pană se omogenizează compozitia. Laşi aluatul la frigider pentru o oră. Intre...

Aperitiv briose cu tofu

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2017

Intr-un bol, amesteci faina cu praful de copt, laptele, uleiul de masline si galbenusurile. Adaugi maslinele, ierburile si omogenizezi. Adaugi sare si piper dupa gust.  In alt bol, bati albusurile spuma tare si le incorporezi in compozitia de mai sus. Pui compozitia in formele de briose...

Guacamole

In Mancaruri de post la 27 Mar 2017

Tai cele 2 fructe pe langa sambure, intorci cele doua jumatati in sensul acelor de ceasornic si desfaci jumatatile si scoti samburii. Tai pulpa in cubulete mici si le pui in bolul mixerului. Adaugi imediat sucul de lamiae si mixezi. Adaugi ceapa taiata marunt, sarea, piperul, chimenul,...

Mini tarte cu avocado

In Mancaruri de post la 27 Mar 2017

Pentru baza, pui toate ingredientele in robotul de bucatarie si le pasezi cat mai bine, pana obtii o masa omogena. Intr-o forma pentru mini tarte pui o folie alimentara si 2 linguri din compozitie. Nivelezi cu o lingura si asezi tartele pe un platou, indepartand folia. La fel procedezi cu...

Desert tarta cu mere si nuci (si grilaj cu flori)

In Prajituri la 26 Mar 2017

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora. Intre timp, cureti merele de coaja si le dai pe razatoare. Le...

Mancarica de soia cu legume

In Mancaruri de post la 26 Mar 2017

Cureti si speli legumele. Cubuletele de soia le pui la fiert in apa, cu putina sare, timp de 10 minute. Dupa ce au fiert, le scoti si le lasi la scurs intr-o strecuratoare. Ceapa o tai julien, usturoiul il zdrobesti, morcovul il dai pe razatoarea mica, rosia o tai cubulete, iar ardeiul...

Desert prajitura cu mure si crema de branza

In Prajituri la 25 Mar 2017

Speli murele si le scurgi de apa. Amesteci crema mascarpone cu oul, zaharul si cu grisul. Bati ouale cu praful de sare cu ajutorul unui mixer. Pui zaharul si mai amesteci putin. Adaugi uleiul si omogenizezi. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci usor, cu o lingura de lemn, pana...

Cum se face coliva

In Mancaruri de post la 25 Mar 2017

Cum se face coliva. Speli arpacasul in mai multe ape, pana cand apa ramane curata. Pui arpacasul la fiert, intr-o oala mai mare si il fierbi cel putin o ora, poate si mai mult (cand a fiert, bobul e inflorit bine). Trebuie sa amesteci din cand in cand, ca sa nu se prinda de oala. Cand a fiert...

Conopida cu ton la cuptor

In Ton la 25 Mar 2017

Desfaci conopida si o fierbi in apa cu sare, timp de 5 minute, apoi o scurgi bine de apa. Ungi cu ulei un vas si il tapetezi cu pesmet. Bati ouale cu smantana si condimentezi dupa gust, cu sare si piper. Pui conopida amestecata cu tonul in vasul termorezistent si apoi adaugi ouale batute cu...

Chiftelute cu ciuperci si cartofi

In Mancaruri de post la 25 Mar 2017

Fierbi cartofii in coaja si ii lasi sa se raceasca. Intr-un castron, razi cartofii fierti pe razatoarea mica, apoi adaugi ciupercile. Eu am folosit bureti de padure (opintici) fierti si tocati in masina de tocat. Adaugi parmezanul, patrunjelul tocat marunt, cele 2 linguri de pesmet, sare si...

Desert trandafiri cu miere si scortisoara

In Mancaruri de post la 23 Mar 2017

Pui faina intr-un bol, iar in centrul ei, adaugi uleiul si vinul amestecate si incalzite inainte, pentru 2 minute la foc mic, si la sfarsit, adaugi apa. Framanti pana obtii un aluat elastic. Acoperi aluatul cu un servet si il lasi pe masa sa se odihneasca 30 de minute. Intinzi aluatul intr-o...

Tocanita de ciuperci

In Mancaruri de post la 23 Mar 2017

Tai marunt ceapa, tai in doua ciupercile mai mici si in patru bucati pe cele mai marisoare, iar ardeiul, usturoiul si rosia le tai cubulete mici. Calesti ceapa, pana devine aurie, apoi adaugi ciupercile, ardeiul, rosia si usturoiul si pui condimente dupa gust. Adaugi un pahar cu apa si acoperi...

Desert trandafiri cu mere

In Mancaruri de post la 21 Mar 2017

Tai merele in sferturi, le scoti cotoarele, apoi le tai felii subtiri. Le pui intr-o cratita si le acoperi cu apa. Adaugi 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si le pui la fiert. Cand incep sa fiarba, le mai dai 2 clocote si le dai deoparte. Scoti feliile de mar pe un prosop absorbant si le lasi...

Pate de linte cu masline

In Mancaruri de post la 21 Mar 2017

Speli lintea in cateva ape si o pui la inmuiat pentru 4-5 ore, sau cel mai bine, peste noapte. Scurgi apa, clatesti lintea si o pui la fiert in oala sub presiune, in apa cu putina sare, pentru 10 minute. Daca nu folosesti oala sub presiune, o fierbi pana se inmoaie. Dupa ce a fiert lintea, o...

Desert strudel cu mere si nuci

In Dulciuri la 20 Mar 2017

Lasi aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Le storci de zeama si le pui la calit intr-un vas cu fundul gros. Adaugi zaharul, scortisoara si nucile si amesteci. Le calesti timp de aproximativ 10 minute, pana se inmoaie merele. Le...

Ciorba de cartofi

In Mancaruri de post la 20 Mar 2017

Cureti toate legumele si le speli bine. Ceapa, morcovul si ardeiul le toci cubulete mici si lei pui la fiert in 3 litri de apa. Pui telina, pastarnacul si patrunjelul intregi si le scoti la final (sau le tai cuburi si le lasi in ciorba) si adaugi o lingura de sare. Tai cartofii cubulete si ii...

Conopida cu naut si sos de rosii

In Mancaruri de post la 20 Mar 2017

Pui conopida desfacuta buchetele la fiert. Razi morcovul, tai ardeiul suvite scurte si subtiri si le pui la calit 2-3 minute in 2 linguri de ulei. Pui peste ele rosiile (le pasam cu o furculita daca folosim rosii in bulion), adaugi sare si piper, dupa gust, si lasi sa fiarba cca 5...

Desert biscuiti de dovleac (de post)

In Dulciuri la 19 Mar 2017

Pui pulpa de dovleac intr-un vas si o pasezi cu ajutorul unui blender. Adaugi uleiul, faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, zaharul si zaharul vanilat si sarea. Amesteci pana cand obtii un aluat omogen, cu o consistenta relativ moale. Umpli pistolul de biscuiti cu aluat si...

Tocanita de ciuperci in crusta de mamaliga (de post)

In Mancaruri de post la 19 Mar 2017

Pui apa la fiert, cu o linguriță de sare și, când incepe să clocotească, adaugi mălaiul treptat, până ajungi la consistența dorită (mămăliga nu trebuie să fie foarte tare) și lași să fiarbă 20 de minute, amestecând din când in când.  Ungi cu...

Salam de biscuiţi, reţetă cu stafide

In Dulciuri la 18 Mar 2017

Salam de biscuiţi, reţetă cu stafide Topesti intr-o cratita, la foc mic, margarina, adaugi zaharul si amesteci pana se dizolva. Rupi ciocolata in patratele si o adaugi peste margarina, amestecand pana se topeste. Iei cratita de pe foc, adaugi cacaua si esenta de rom si lasi sa se raceasca...

Rulada de cartofi cu legume (de post)

In Mancaruri de post la 18 Mar 2017

Pui cartofii la fiert, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, scurgi apa, ii pasezi sii ii lasi sa se racoreasca.  Intre timp, ceapa verde, dovlecelul si ardeiul le toci cubulete mici, iar morcovii ii dai pe razatoarea mica si calesti legumele intr-o lingura de ulei. Adaugi sare si piper dupa...

Afisate 691 - 720 din 882 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Munca iti este apreciata si recompensata cum se cuvine si ai ocazia sa-ti exersezi talentul organizatoric si administrativ

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]