Desert tarta cu mere si nuci (si grilaj cu flori)

de oanapl in Prajituri, 26 Mar 2017 | 2971 vizualizari

 

Mie imi place sa ma joc in bucatarie si, ori de cate ori timpul imi permite, pregatesc tarte cat mai frumos decorate. Va invit si pe voi sa va jucati cu aluatul!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 400 g faina
  • 200 g unt
  • 30 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 12 linguri apa rece
  • 1 praf de sare
  • pentru compozitie:
  • 2 linguri zahar
  • 12 mere
  • 1 lingura scortisoara
  • 50 g nuci
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere si nuci (si grilaj cu flori):

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi zaharul macinat si oul batut cu apa si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider pentru o ora.
Intre timp, cureti merele de coaja si le dai pe razatoare. Le storci de zeama si le pui intr-un vas, pe foc, si adaugi zaharul, scortisoara si nucile taiate bucatele si amesteci. Le lasi sa se caleasca pana se inmoaie.
Presari masa de lucru cu făină şi întinzi jumatate din aluat cu sucitorul, apoi pui aluatul într-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Torni compozitia de mere racita peste aluat, tai surplusul de aluat si formezi un grilaj cu care acoperi compozitia de mere. Pentru a forma trandafirii, decupezi cercuri cu ajutorul unui pahar, le asezi unul in continuarea celuilalt si le rulezi. Strangi la mijloc aluatul si apoi separi cei doi trandafiri rezultati si ii asezi peste grilaj. Frunzulitele le decupezi si le crestezi cu un feliator / cutit si ornezi tarta.
Introduci tarta in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos. O lasi sa se raceasca si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere si nuci (si grilaj cu flori)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]