Desert tort cu mere, caramel si frisca

de oanapl in Torturi, 5 Apr 2017 | 6376 vizualizari

 

Acesta este tortul copilariei mele. Imi amintesc cu drag de acea perioada si mananc si acum, cu aceeasi pofta, o feliuta de tort. 

 

INGREDIENTE

  • 10 mere mari
  • 100 g nuci
  •  1 lingurita scortisoara
  •  3 oua
  •  1 lingurita praf de copt
  • 1 varf sare
  •  20 linguri zahar
  •  5 linguri faina
  • 200 ml frisca
  • 20 g ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mere, caramel si frisca:

Cureti merele si le tai cubulete de dimensiuni potrivite si le pui la calit intr-un vas, impreuna cu nucile taiate in bucatele mici si o lingurita de scortisoara.

Pui 15 linguri de zahar la topit, intr-o cratita rotunda si amesteci continuu, sa nu se arda. Dupa ce s-a topit complet, distribui zaharul topit pe peretii cratitei si lasi sa se raceasca.

Intre timp, faci blatul: separi albusurile de galbenusuri, le bati spuma, apoi adaugi zaharul ramas (eu l-am facut pudra, pentru a se topi mai usor) si bati in continuare. Treptat, adaugi  galbenusurile, praful de copt si faina cernuta si amesteci de jos in sus, cu o lingura de lemn.

Pui merele in cratita, peste zaharul ars si adaugi blatul, apoi introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru 45-50 de minute. Dupa ce a trecut testul cu scobitoarea, scoti cratita din cuptor si lasi compozitia 20 de minute in cratita, dupa care o rastorni pe un platou, astfel incat merele sa vina deasupra. Dupa ce s-a racit complet, ornezi cu frisca si ciocolata rasa si dai la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mere, caramel si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere,caramel si ciocolata