Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit

de oanapl in Prajituri, 29 Mar 2017 | 19208 vizualizari

 

Pentru aceasta prajitura m-am inspirat de la Lau, dar am folosit mai putin zahar si mai mult gem de prune, deoarece noua ne plac prajiturile mai acrisoare.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 500 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 250 g unt
  • umplutura:
  • 3 albusuri
  • 70 g zahar macinat
  • esenta de vanilie
  • 100 g nuca macinata
  • 250 g gem de prune
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit:

Pentru blat, mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul, adaugi galbenusurile si mixezi bine dupa fiecare. Adaugi esenta de vanilie si oul intreg si mixezi pana devine o crema, apoi adaugi faina amestecata cu praful de copt.

Framanti un aluat omogen si nelipicios. Opresti o bila de aluat pe care o framanti cu putina faina si o dai la congelator.

Restul de aluat il intinzi in tava tapetata cu hartie de copt si presari deasupra o lingura de nuca macinata.

Pentru crema, mixezi albusurile spuma cu un praf de sare, adaugi zaharul treptat si mixezi pana devine o bezea lucioasa. Adaugi nuca, gemul si amesteci bine.
Torni compozitia peste aluat si intinzi.
Scoti aluatul de la rece si il dai prin razatoarea cu ochiuri mari deasupra cremei.
Intruduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana cand este frumos rumenita. O lasi sa se raceasca si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu cirese si glazura roz