Desert prajituri de post cu mango si banana

de oanapl in Prajituri, 1 Apr 2017 | 4353 vizualizari

 

retete de post economice
Pentru aceasta reteta, m-am inspirat de pe blogul Paulei Gafitescu.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 100 ml suc de portocale proaspat stors
  • 1 mango bine copt
  • 1 banana
  • 60 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajituri de post cu mango si banana:

Amesteci faina cu un praf de sare, praful de copt si bicarbonatul. Uleiul il amesteci bine cu zaharul, pana cand zaharul se dizolva complet.
Mango il cureti de coaja si ii tai toata pulpa. Pui in blender pulpa de mango, banana si sucul de portocale. Mixezi ingredientele pana obtii o crema.
Amesteci fructele cu uleiul, apoi torni totul peste ingredientele uscate. Omogenizezi compozitia, dar nu exagerezi cu mixarea.
Preincalzesti cuptorul la foc mediu. Pregatesti 12 forme de briose sau de minic chec sau mini-guguluf. Umpli formele cu compozitie, pana la 3/4 din capacitate. Coci prajiturele timp de 30 de minute.

Dupa ce opresti focul, le mai lasi 5 minute in cuptor, apoi le transferi pe un gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajituri de post cu mango si banana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec pufos cu model