Se feliaza carnea si se bate ca la friptura pentru a fi cat mai subtire.
Se pun in farfurii separat faina, ouale, grisul cu sarea amestecat. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie.
Fiecare felie de carne se trece intai prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet si iarasi prin ou si se pune...
Mai intai taiem pulpele in doua si taiem ceapa rondele, iar cartofii cuburi.
Punem ceapa si pulpele in ulei incins la calit si le lasam 5-6 minute, nu foarte mult, sa nu se rumeneasca.
Adaugam 1 cana de apa, pasta de tomate, cartofii, sare si piper si dam la cuptor pentru 50-60 de minute....
Mai inatai spalam bine carnea de miel si o punem la foc sa dea intr-un clocot.
Dupa ce a dat in clocot, mutam carnea intr-un vas de yena. Curatam si taiem cartofii felii si ii punem in vasul de yena impreuna cu carnea. Facem un sos din pasta de tomate, apa, sare, piper si usturoiul tocat...
Mai intai punem ceapa taiata cubulete impreuna cu pasta de ardei la calit in untul topit. Lasam 7-8 minute, dupa care adaugam ciupercile si mai lasam inca 10 minute.
Adaugam carnea impreuna cu vinul si 150 ml apa, sare si piper si lasam mancarea la innabusit cu capacul pus pentru 20 de minute....
Mai intai se prajesc pulpele in ulei incins pe ambele parti. Eu le-am taiat prin doua sa se prajeasca mai bine.
Se taie ceapa si ardeiul julien si se pun la calit in ulei incins. Cand devine ceapa transparenta, se adauga dovlecelul taiat in cubulete, bulionul si o cana de apa. Se adauga sare...
Am spalat carena de miel si am pus-o in cratita.
Usturoiul il taiem rondele mici si il punem peste carnea de miel( puteti sa il tocati si fasii mai mari).
Pasta de tomate o dizolvam in apa si o punem peste carne, adaugam sare si piper dupa gust.
Punem foi de dafin si presaram oregano....
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem in tava. Deasupra lor punem si aripioarele, le ungem bine cu iaurt, presaram sare piper si oregano.
Punem si o cana de apa in tava si dam la cuptor pentru 50 de minute.
Dupa primele 30 de minute, intoarcem aripioarele si pe partea cealalta....
Ciocanelele le-am crestat bine si le-am dat prin pesmetul amestecat cu sare , apoi le-am pus la prajit in uleiul incins.
Cartofii i-am pus la fiert cu un praf de sare.
Dupa ce s-au fiert, i-am pasat si i-am amestecat cu ceapa taiata julien si masline taiate marunt. Nu i-am adaugat maioneza....
Se taie pieptul de pui in fasii subtiri.
Galbenusul de ou se amesteca cu 2 linguri de faina si sarea , se adauga albusul batut spuma si se mai adauaga 1 lingura de faina, sau cat mai trebuie pentru a se ingrosa.
Fasiile de carne se trec prin pasta de ou si se pun in tigaie in uleiul incins....
Punem costita de porc in punga. Cartofii ii curatam si ii taiem cat mai mare, iar ceapa o taiem cerculete si le adaugam in punga peste carne.
Condimentul din punga magica im presaram in punga uniform si pe ambele parti. Eu am avut punga pentru carne de porc cu afumatura si usturoi....
Mai intai punem carnea de cocs sa dea intr-un clocot. Apoi curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit in uleiul incins impreuna cu carnea de cocos. si o lasam 10-12 minute.
Punem apoi totul intr-o tava, adaugam si legumele, 1 cana de apa si bulionul, sare si piper dupa gust si dam la...
Foile de cannelloni se pun in apa fiarta si se lasa conform instructiunilor ( eu le-am lasat cam 10 minute pe fiecare).
Se prepara compozitia de carne : 1 capa si 1-2 graunti de usturoi taiate marunt se pun la calit in 2 linguri de ulei. Se adauga si carnea si se lasa cateva minute pe foc. Se...
Se amesteca mustarul cu apa si apoi adaugam ardeiul boia( eu am folosit dulce), piper si sare. Ardei boia am pus cam o jumatate de lingurita.
Am dat ciocanelele prin amestecul de mustar cu condimente si am dat la cuptor pentru 50 de minute.
Dupa primele 20 -25 de minute, am intors ciocanele...
Se taie aripioarele de pui de la fiecare incheietura. Varful se arunca, se folosesc doar cele 2 parti mai mari.Fulgii de porumb se sfarama, dar foarte putin, nu trebuie sa fie pasati complet. Se pune intr-o farfurie faina, iar in alta ouale batute.Eu am adaugat peste oua 1 lingura de otet de la...
Carnea se subtiaza usor ca la friptura, sa fie cat mai subtire si apoi se bate bine sa fie cat mai subtire.
Se presara peste carne, un strat de cascaval ras prin razatoarea mica, apoi se pun ciupercile. Se presara alt strat de cascaval ras, piper si sare dupa gust.
Se ruleaza ucor, iar...
Se dezoseaza ciolanul de porc mai intai. Se taie ceapa, ardeiul, morcovul se da pe razatoare.
Intr-o cratita punem ceapa, ardeiul, morcovul, rosiile cherry,cartofii taiati cuburi si usturoiul taiat marunt. Deasupra punem ciolanul si presaram condimentele.
Punem uleiul, adaugam 1 cana...
Aripioarele se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos si sunt facute. Se scot pe un servet care sa absoarba surplusul de ulei si se sareaza dupa gust.
Cartofii se taie cuburi si se pun la fier cu un praf de sare. Cand sunt aproape fierti se scurge apa. Punem o tigaie cu...
Se curata cartofii si se taie cuburi mai mari, ceapa si ardeiul se taie julien. Se pun legumele in tava, se adauga pulpele , (taiate separat copanelul de pulpa)1 cana de apa, ulei. Se pune peste pulpe cele 2 linguri de bulion,se pudreaza cu ardei boia iute, se adauga un praf de sare si...
Se taie ceapa marunt si se caleste, se adauga cartofii taiati cubulete si o cana de apa si se lasa pe foc pana cand incep sa fiarba cartofii. Se adauga bulionul si carnatii prajiti si se mai lasa 10- 15 minute pe foc. Se adauga sare dupa gust.
Se serveste cu mamaliguta.
Am pus intr-o tigaie ceapa tocata si carnea de porc la calit in ulei incins si le-am lasat pentru 10-12 minute.Am adaugat 1 cana de apa, bulionul, morcovul taiat rondele si legumele si am lasat inca 10 minute la fiert. Eu am avut in punga cu legume dovlecel,rosii cherry, pastai de...
Se taie pulpele prin 2 si se pun la calit impreuna cu morcovul ras si se lasa 7-8 minute.
Adaugam o cana de apa si lasam la fiert pentru inca 20-25 de minute. Adaugam usturoiul pisat ca pentru mujdei, bulionul, tarhonul, sare si piper dupa gust.
Lasam la fiert pana cand carnea...
Se taie dovleceii in 3 sau 4, sa rezulte butoiase cam de 5-6 cm inaltime si se curata coaja (eu am curatat doar o parte).
Se scobeste fiecare butoias de dovlecel cu o lingurita, dar cu grija sa ramana la baza cam 1 cm grosime si taiem marunt dovlecelul scos din butoiase.
Ceapa se caleste in...
Se pune carnea de iepure la fiert pana cand da in clocot.
Cand este gata, se pune intr-o tava carnea de iepure, cartofii taiati, usturoiul taiat marunt, bulion si apa si se da la cuptrul preincalzit pentru inca 50 de minute sau pana cand carnea de iepure si cartofii sunt facuti.
Se adauga...
Se taie carnea fasii si se bat bine sa fie cat mai subtiri.
In trei farfurii punem separat faina , pesmet si ouale batute in care adaugam si sarea.
Punem uleiul la incins in tigaie. Cand este incins bine, putem adauga snitelele.
Dam carnea prin faina, prin ou, apoi prin pesmet,...
Snitele pufoase
Se feliaza carnea si se bate ca la friptura pentru a fi cat mai subtire. Se pun in farfurii separat faina, ouale, grisul cu sarea amestecat. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie. Fiecare felie de carne se trece intai prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet si iarasi prin ou si se pune...
Mancare de pui la cuptor
Mai intai taiem pulpele in doua si taiem ceapa rondele, iar cartofii cuburi. Punem ceapa si pulpele in ulei incins la calit si le lasam 5-6 minute, nu foarte mult, sa nu se rumeneasca. Adaugam 1 cana de apa, pasta de tomate, cartofii, sare si piper si dam la cuptor pentru 50-60 de minute....
Friptura de miel la cuptor cu oregano
Mai inatai spalam bine carnea de miel si o punem la foc sa dea intr-un clocot. Dupa ce a dat in clocot, mutam carnea intr-un vas de yena. Curatam si taiem cartofii felii si ii punem in vasul de yena impreuna cu carnea. Facem un sos din pasta de tomate, apa, sare, piper si usturoiul tocat...
Mancare de pui cu smantana
Mai intai punem ceapa taiata cubulete impreuna cu pasta de ardei la calit in untul topit. Lasam 7-8 minute, dupa care adaugam ciupercile si mai lasam inca 10 minute. Adaugam carnea impreuna cu vinul si 150 ml apa, sare si piper si lasam mancarea la innabusit cu capacul pus pentru 20 de minute....
Mancare de dovlecel cu pulpe de pui
Mai intai se prajesc pulpele in ulei incins pe ambele parti. Eu le-am taiat prin doua sa se prajeasca mai bine. Se taie ceapa si ardeiul julien si se pun la calit in ulei incins. Cand devine ceapa transparenta, se adauga dovlecelul taiat in cubulete, bulionul si o cana de apa. Se adauga sare...
Stufat de miel si reteta nr. 100
Am spalat carena de miel si am pus-o in cratita. Usturoiul il taiem rondele mici si il punem peste carnea de miel( puteti sa il tocati si fasii mai mari). Pasta de tomate o dizolvam in apa si o punem peste carne, adaugam sare si piper dupa gust. Punem foi de dafin si presaram oregano....
Aripioare de pui la cuptor cu salata de ardei copti
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem in tava. Deasupra lor punem si aripioarele, le ungem bine cu iaurt, presaram sare piper si oregano. Punem si o cana de apa in tava si dam la cuptor pentru 50 de minute. Dupa primele 30 de minute, intoarcem aripioarele si pe partea cealalta....
Ciocanele pane cu salata orientala
Ciocanelele le-am crestat bine si le-am dat prin pesmetul amestecat cu sare , apoi le-am pus la prajit in uleiul incins. Cartofii i-am pus la fiert cu un praf de sare. Dupa ce s-au fiert, i-am pasat si i-am amestecat cu ceapa taiata julien si masline taiate marunt. Nu i-am adaugat maioneza....
Crochete de pui cu sos tzatzichi
Se taie pieptul de pui in fasii subtiri. Galbenusul de ou se amesteca cu 2 linguri de faina si sarea , se adauga albusul batut spuma si se mai adauaga 1 lingura de faina, sau cat mai trebuie pentru a se ingrosa. Fasiile de carne se trec prin pasta de ou si se pun in tigaie in uleiul incins....
Costita de porc cu cartofi la cuptor
Punem costita de porc in punga. Cartofii ii curatam si ii taiem cat mai mare, iar ceapa o taiem cerculete si le adaugam in punga peste carne. Condimentul din punga magica im presaram in punga uniform si pe ambele parti. Eu am avut punga pentru carne de porc cu afumatura si usturoi....
Mancare de cocos cu legume
Mai intai punem carnea de cocs sa dea intr-un clocot. Apoi curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit in uleiul incins impreuna cu carnea de cocos. si o lasam 10-12 minute. Punem apoi totul intr-o tava, adaugam si legumele, 1 cana de apa si bulionul, sare si piper dupa gust si dam la...
Cannelloni cu sos bechamel
Foile de cannelloni se pun in apa fiarta si se lasa conform instructiunilor ( eu le-am lasat cam 10 minute pe fiecare). Se prepara compozitia de carne : 1 capa si 1-2 graunti de usturoi taiate marunt se pun la calit in 2 linguri de ulei. Se adauga si carnea si se lasa cateva minute pe foc. Se...
Ciocanele in sos de mustar
Se amesteca mustarul cu apa si apoi adaugam ardeiul boia( eu am folosit dulce), piper si sare. Ardei boia am pus cam o jumatate de lingurita. Am dat ciocanelele prin amestecul de mustar cu condimente si am dat la cuptor pentru 50 de minute. Dupa primele 20 -25 de minute, am intors ciocanele...
Crispy chicken
Se taie aripioarele de pui de la fiecare incheietura. Varful se arunca, se folosesc doar cele 2 parti mai mari.Fulgii de porumb se sfarama, dar foarte putin, nu trebuie sa fie pasati complet. Se pune intr-o farfurie faina, iar in alta ouale batute.Eu am adaugat peste oua 1 lingura de otet de la...
Rulada de porc cu ciuperci
Carnea se subtiaza usor ca la friptura, sa fie cat mai subtire si apoi se bate bine sa fie cat mai subtire. Se presara peste carne, un strat de cascaval ras prin razatoarea mica, apoi se pun ciupercile. Se presara alt strat de cascaval ras, piper si sare dupa gust. Se ruleaza ucor, iar...
Ciolan de porc cu legume
Se dezoseaza ciolanul de porc mai intai. Se taie ceapa, ardeiul, morcovul se da pe razatoare. Intr-o cratita punem ceapa, ardeiul, morcovul, rosiile cherry,cartofii taiati cuburi si usturoiul taiat marunt. Deasupra punem ciolanul si presaram condimentele. Punem uleiul, adaugam 1 cana...
Aripioare cu cartofi natur
Aripioarele se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos si sunt facute. Se scot pe un servet care sa absoarba surplusul de ulei si se sareaza dupa gust. Cartofii se taie cuburi si se pun la fier cu un praf de sare. Cand sunt aproape fierti se scurge apa. Punem o tigaie cu...
Friptura de pui cu salata de sfecla
Se curata cartofii si se taie cuburi mai mari, ceapa si ardeiul se taie julien. Se pun legumele in tava, se adauga pulpele , (taiate separat copanelul de pulpa)1 cana de apa, ulei. Se pune peste pulpe cele 2 linguri de bulion,se pudreaza cu ardei boia iute, se adauga un praf de sare si...
Mancare cu carnati afumati si mamaliguta
Se taie ceapa marunt si se caleste, se adauga cartofii taiati cubulete si o cana de apa si se lasa pe foc pana cand incep sa fiarba cartofii. Se adauga bulionul si carnatii prajiti si se mai lasa 10- 15 minute pe foc. Se adauga sare dupa gust. Se serveste cu mamaliguta.
Mancare cu legume si carne de porc
Am pus intr-o tigaie ceapa tocata si carnea de porc la calit in ulei incins si le-am lasat pentru 10-12 minute.Am adaugat 1 cana de apa, bulionul, morcovul taiat rondele si legumele si am lasat inca 10 minute la fiert. Eu am avut in punga cu legume dovlecel,rosii cherry, pastai de...
Mancare de pui cu tarhon
Se taie pulpele prin 2 si se pun la calit impreuna cu morcovul ras si se lasa 7-8 minute. Adaugam o cana de apa si lasam la fiert pentru inca 20-25 de minute. Adaugam usturoiul pisat ca pentru mujdei, bulionul, tarhonul, sare si piper dupa gust. Lasam la fiert pana cand carnea...
Dovlecei umpluti
Se taie dovleceii in 3 sau 4, sa rezulte butoiase cam de 5-6 cm inaltime si se curata coaja (eu am curatat doar o parte). Se scobeste fiecare butoias de dovlecel cu o lingurita, dar cu grija sa ramana la baza cam 1 cm grosime si taiem marunt dovlecelul scos din butoiase. Ceapa se caleste in...
Friptura de iepure
Se pune carnea de iepure la fiert pana cand da in clocot. Cand este gata, se pune intr-o tava carnea de iepure, cartofii taiati, usturoiul taiat marunt, bulion si apa si se da la cuptrul preincalzit pentru inca 50 de minute sau pana cand carnea de iepure si cartofii sunt facuti. Se adauga...
Snitele din carne de porc
Se taie carnea fasii si se bat bine sa fie cat mai subtiri. In trei farfurii punem separat faina , pesmet si ouale batute in care adaugam si sarea. Punem uleiul la incins in tigaie. Cand este incins bine, putem adauga snitelele. Dam carnea prin faina, prin ou, apoi prin pesmet,...