Rahela Velicu

6

Bucataras
Chef

Zimnicea, judet Teleorman

Bucataras din 27.09.2014

RETETE609
PRIETENI184
Retete / Mancaruri cu carne

Snitele pufoase

In Porc la 13 Mai 2016

Se feliaza carnea si se bate ca la friptura pentru a fi cat mai subtire. Se pun in farfurii separat faina, ouale, grisul cu sarea amestecat. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie. Fiecare felie de carne se trece intai prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet si iarasi prin ou si se pune...

Mancare de pui la cuptor

In Pui la 9 Mai 2016

Mai intai taiem pulpele in doua si taiem ceapa rondele, iar cartofii cuburi. Punem ceapa si pulpele in ulei incins la calit si le lasam 5-6 minute, nu foarte mult, sa nu se rumeneasca. Adaugam 1 cana de apa, pasta de tomate, cartofii, sare si piper si dam la cuptor pentru 50-60 de minute....

Friptura de miel la cuptor cu oregano

In Oaie la 9 Mai 2016

Mai inatai spalam bine carnea de miel si o punem la foc sa dea intr-un clocot. Dupa ce a dat in clocot, mutam carnea intr-un vas de yena.  Curatam si taiem cartofii felii si ii punem in vasul de yena impreuna cu carnea. Facem un sos din pasta de tomate, apa, sare, piper si usturoiul tocat...

Mancare de pui cu smantana

In Pui la 8 Mai 2016

Mai intai punem ceapa taiata cubulete impreuna cu pasta de ardei la calit in untul topit. Lasam 7-8 minute, dupa care adaugam ciupercile si mai lasam inca 10 minute. Adaugam carnea impreuna cu vinul si 150 ml apa, sare si piper si lasam mancarea la innabusit cu capacul pus pentru 20 de minute....

Mancare de dovlecel cu pulpe de pui

In Pui la 8 Mai 2016

Mai intai se prajesc pulpele in ulei incins pe ambele parti. Eu le-am taiat prin doua sa se prajeasca mai bine. Se taie ceapa si ardeiul julien si se pun la calit in ulei incins. Cand devine ceapa transparenta, se adauga dovlecelul taiat in cubulete, bulionul si o cana de apa. Se adauga sare...

Stufat de miel si reteta nr. 100

In Oaie la 27 Apr 2016

Am spalat carena de miel si am pus-o in cratita. Usturoiul il taiem rondele mici si il punem peste carnea de miel( puteti sa il tocati si fasii mai mari). Pasta de tomate o dizolvam in apa si o punem peste carne, adaugam sare si piper dupa gust. Punem foi de dafin si presaram oregano....

Aripioare de pui la cuptor cu salata de ardei copti

In Pui la 20 Apr 2016

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem in tava. Deasupra lor punem si aripioarele, le ungem bine cu iaurt, presaram sare piper si oregano. Punem si o cana de apa in tava si dam la cuptor pentru 50 de minute. Dupa primele 30 de minute, intoarcem aripioarele si pe partea cealalta....

Ciocanele pane cu salata orientala

In Pui la 19 Apr 2016

Ciocanelele le-am crestat bine si le-am dat prin pesmetul amestecat cu sare , apoi le-am pus la prajit in uleiul incins. Cartofii i-am pus la fiert cu un praf de sare. Dupa ce s-au fiert, i-am pasat si i-am amestecat cu ceapa taiata julien si masline taiate marunt. Nu i-am adaugat maioneza....

Crochete de pui cu sos tzatzichi

In Pui la 18 Apr 2016

Se taie pieptul de pui in fasii subtiri. Galbenusul de ou se amesteca cu 2 linguri de faina si sarea , se adauga albusul batut spuma si se mai adauaga 1 lingura de faina, sau cat mai trebuie pentru a se ingrosa. Fasiile de carne se trec prin pasta de ou si se pun in tigaie in uleiul incins....

Costita de porc cu cartofi la cuptor

In Porc la 18 Apr 2016

Punem costita de porc in punga. Cartofii ii curatam si ii taiem cat mai mare, iar ceapa o taiem cerculete si le adaugam in punga peste carne. Condimentul din punga magica im presaram in punga uniform si pe ambele parti. Eu am avut punga pentru carne de porc cu afumatura si usturoi....

Mancare de cocos cu legume

In Pui la 18 Apr 2016

Mai intai punem carnea de cocs sa dea intr-un clocot. Apoi curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit in uleiul incins impreuna cu carnea de cocos. si o lasam 10-12 minute. Punem apoi totul intr-o tava, adaugam si legumele, 1 cana de apa si bulionul, sare si piper dupa gust si dam la...

Cannelloni cu sos bechamel

In Porc la 6 Apr 2016

Foile de cannelloni se pun in apa fiarta si se lasa conform instructiunilor ( eu le-am lasat cam 10 minute pe fiecare). Se prepara compozitia de carne : 1 capa si 1-2 graunti de usturoi taiate marunt se pun la calit in 2 linguri de ulei. Se adauga si carnea si se lasa cateva minute pe foc. Se...

Ciocanele in sos de mustar

In Pui la 6 Apr 2016

Se amesteca mustarul cu apa si apoi adaugam ardeiul boia( eu am folosit dulce), piper si sare. Ardei boia am pus cam o jumatate de lingurita. Am dat ciocanelele prin amestecul de mustar cu condimente si am dat la cuptor pentru 50 de minute. Dupa primele 20 -25 de minute, am intors ciocanele...

Crispy chicken

In Pui la 29 Mar 2016

Se taie aripioarele de pui de la fiecare incheietura. Varful se arunca, se folosesc doar cele 2 parti mai mari.Fulgii de porumb se sfarama, dar foarte putin, nu trebuie sa fie pasati complet. Se pune intr-o farfurie faina, iar in alta ouale batute.Eu am adaugat peste oua 1 lingura de otet de la...

Rulada de porc cu ciuperci

In Porc la 24 Mar 2016

Carnea se subtiaza usor ca la friptura, sa fie cat mai subtire si apoi se bate bine sa fie cat mai subtire. Se presara peste carne, un strat de cascaval ras prin razatoarea mica, apoi se pun ciupercile. Se presara alt strat de cascaval ras, piper si sare dupa gust. Se ruleaza ucor, iar...

Ciolan de porc cu legume

In Porc la 14 Mar 2016

Se dezoseaza ciolanul de porc mai intai. Se taie ceapa, ardeiul, morcovul se da pe razatoare. Intr-o cratita punem ceapa, ardeiul, morcovul, rosiile cherry,cartofii taiati cuburi si usturoiul taiat marunt. Deasupra punem ciolanul si presaram condimentele.  Punem uleiul, adaugam 1 cana...

Aripioare cu cartofi natur

In Pui la 8 Mar 2016

Aripioarele se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos si sunt facute. Se scot pe un servet care sa absoarba surplusul de ulei si se sareaza dupa gust. Cartofii se taie cuburi si se pun la fier cu un praf de sare. Cand sunt aproape fierti se scurge apa. Punem o tigaie cu...

Friptura de pui cu salata de sfecla

In Pui la 8 Mar 2016

Se curata cartofii si se taie cuburi mai mari, ceapa si ardeiul se taie julien. Se pun legumele in tava, se adauga pulpele , (taiate separat copanelul de pulpa)1 cana de apa, ulei. Se pune peste pulpe cele 2 linguri de bulion,se pudreaza cu ardei boia iute, se adauga un praf de sare si...

Mancare cu carnati afumati si mamaliguta

In Porc la 7 Mar 2016

Se taie ceapa marunt si se caleste, se adauga cartofii taiati cubulete si o cana de apa si se lasa pe foc pana cand incep sa fiarba cartofii. Se adauga bulionul si carnatii prajiti si se mai lasa 10- 15 minute pe foc. Se adauga sare dupa gust. Se serveste cu mamaliguta.

Mancare cu legume si carne de porc

In Porc la 4 Mar 2016

Am pus intr-o tigaie ceapa tocata si carnea de porc la calit in ulei incins  si le-am lasat pentru 10-12 minute.Am adaugat 1 cana de apa, bulionul, morcovul taiat rondele si legumele si am lasat inca 10 minute la fiert. Eu am avut in punga cu legume dovlecel,rosii  cherry, pastai de...

Mancare de pui cu tarhon

In Pui la 1 Mar 2016

Se taie pulpele prin 2 si se pun la calit impreuna cu morcovul ras si se lasa 7-8  minute. Adaugam o cana de apa si lasam la fiert pentru inca 20-25 de minute. Adaugam usturoiul pisat ca pentru mujdei, bulionul, tarhonul, sare si piper dupa gust. Lasam la fiert pana cand carnea...

Dovlecei umpluti

In Mancaruri cu carne la 26 Feb 2016

Se taie dovleceii in 3 sau 4, sa rezulte butoiase cam de 5-6 cm inaltime si se curata coaja (eu am curatat doar o parte). Se scobeste fiecare butoias de dovlecel cu o lingurita, dar cu grija sa ramana la baza cam 1 cm grosime si taiem marunt dovlecelul scos din butoiase. Ceapa se caleste in...

Friptura de iepure

In Iepure la 23 Feb 2016

Se pune carnea de iepure la fiert pana cand da in clocot. Cand este gata, se pune intr-o tava carnea de iepure, cartofii taiati, usturoiul taiat marunt, bulion si apa si se da la cuptrul preincalzit pentru inca 50 de minute sau pana cand carnea de iepure si cartofii sunt facuti. Se adauga...

Snitele din carne de porc

In Porc la 15 Feb 2016

Se taie carnea fasii si se bat bine sa fie cat mai subtiri. In trei farfurii punem separat faina , pesmet si ouale batute in care adaugam si sarea. Punem uleiul la incins in tigaie. Cand este incins bine, putem adauga snitelele.  Dam carnea prin faina, prin ou, apoi prin pesmet,...

Afisate 121 - 144 din 144 retete    

Postari recente

publicat la 13.12.2021

Pui cu legume la cuptor

publicat la 12.12.2021

Fasole batuta

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Spălaţi-vă bine pe mâini, faceţi curăţenie şi ştergeţi amprentele. Asta e, s-a descărcat accidental.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]