Dovlecei umpluti

de Rahela Velicu in Mancaruri cu carne, 26 Feb 2016 | 4275 vizualizari

 

Dintre toate modalitatile de preparare a dovleceilor, noua cel mai mult ne plac cei umpluti.

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne tocata
  • 4 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de bulion
  • 50 ml ulei
  • sare, piper
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Se taie dovleceii in 3 sau 4, sa rezulte butoiase cam de 5-6 cm inaltime si se curata coaja (eu am curatat doar o parte).

Se scobeste fiecare butoias de dovlecel cu o lingurita, dar cu grija sa ramana la baza cam 1 cm grosime si taiem marunt dovlecelul scos din butoiase.

Ceapa se caleste in ulei incins, apoi se adauga dovlecelul taiat, carnea, bulionul, sarea si piperul si se mai lasa cateva minute pe foc.

Se umplu butoiasele cu compozitie. Mie mi-a mai ramas compozitie si am pus-o in cratita. Am pus si o cana de apa si am dat la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]