Dovlecei umpluti

de Rahela Velicu in Mancaruri cu carne, 26 Feb 2016 | 3941 vizualizari

 

Dintre toate modalitatile de preparare a dovleceilor, noua cel mai mult ne plac cei umpluti.

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne tocata
  • 4 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de bulion
  • 50 ml ulei
  • sare, piper
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Se taie dovleceii in 3 sau 4, sa rezulte butoiase cam de 5-6 cm inaltime si se curata coaja (eu am curatat doar o parte).

Se scobeste fiecare butoias de dovlecel cu o lingurita, dar cu grija sa ramana la baza cam 1 cm grosime si taiem marunt dovlecelul scos din butoiase.

Ceapa se caleste in ulei incins, apoi se adauga dovlecelul taiat, carnea, bulionul, sarea si piperul si se mai lasa cateva minute pe foc.

Se umplu butoiasele cu compozitie. Mie mi-a mai ramas compozitie si am pus-o in cratita. Am pus si o cana de apa si am dat la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

pe 27.04 la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei rotunzi umpluti cu carne