Mai intai, taiem carnea si o punem in tava. Usturoiul il taiem marunt .
Amestecam pasta de tomate cu usturoiul, apa, sare, piper si condimente dupa gust. Adaugam sosul peste carne si dam la cuptor la 200 de grade C, pentru 1 ora.
Din cand in cand, mai adaugam apa si intoarcem carnea....
Mai intai, punem copanelele la prajit, in ulei incins sau uscate la cuptor.
Ceapa o taiem julien si o punem la calit in ulei incins. O lasam pana cand incepe sa se caleasca, adaugam pasta de tomate, 1 cana de apa si legumele congelate. Lasam la fiert 25-30 de minute, amestecand din cand in...
Mai intai, curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit impreuna cu carnea taiata cuburi si o lasam pana cand incepe sa se rumeneasca usor carnea.
Adaugam o cana de apa si pasta de tomate si lasam sa fiarba. Adaugam sare si piper dupa gust. La final, adaugam oregano.
Separat, pregatim...
Mai intai, dam in fiert carnea de pui, nu o lasam sa fiarba bine, ci doar sa dea in clocot.
Punem apoi carnea, cartofii taiati cuburi mai mari si morcovii taiati cat mai mare intr-o tava. Presaram sare si piper dupa gust si dam la cuptor, pentru 40-50 de minute.
La final, adaugam oregano si...
Mai intai, curatam si taiem ceapa marunt. O calim in ulei incins. Carnea de la garnita, o punem in tigaie sa topim untura de pe ea.
Peste ceapa calita, adaugam 2 cani de apa, carnea si cartofii taiati cuburi.
Lasam la fiert 15 minute, apoi adaugam pasta de tomate. Lasam sa fiarba in...
Mai intai, punem orezul in apa fiarta, pentru 30 de minute. Il punem apoi in uleiul incins, impreuna cu ceapa taiata marunt la calit si il lasam pana cand incepe oezul sa devina auriu.
Adaugam 1 cana de capa, carnea prajita si morcovul taiat, adaugam si sare si piper si dam la cuptor pentru 30...
Mai intai, transam carnea si o punem in tava. Adaugam pasta de tomate, diluata cu o cana de apa. Presaram deasupra sare, piper, ardei boia si delikat ( optional). Usturoiul il curatam, il taiem marunt si il punem deasupra carnii.
Dam totul la cuptor, pentru 60-70 de minute. Din cand in cand,...
Tocam ceapa si ardeiul si le punem la calit in ulei incins. Le lasam cateva minute pana cand se inmoaie, nu sa se prajeasca bine, si adaugam apoi carnea taiata in bucati de marimea dorita ( eu le-am taiat cuburi).
Lasam inca 10 minute la calit, apoi adaugam bulionul dizolvat intr-o cana de...
Mai intai, curatam cartofii, ii taiem cat mai mici si ii punem la fiert cu un praf de sare.
Intre timp, curatam si taiem ceapa cubulete mici si o punem la calit in ulei incins.
O lasam 2-3 minute, dupa care adaugam si pipotele si mai lasam inca 7-8 minute, amestecand din cand in cand....
Mai intai punem pastaile verzi la fiert.
Carnea de porc o portionam si o calim in ulei incins. Adaugam si ceapa cand incepe sa se caleasca carnea si lasam in continuare inca 9-10 minute la calit. Adaugam 1 cana de apa, pasta de tomate si lasam sa fiarba aprox. 20 de minute. Adaugam si...
Portionam carnea si o punem in tava. Cartofii curatati de coaja ii taiem rondele si ii punem langa carne in tava. Adaugam si ceapa taiata marunt si orezul.
Condimentam cu sare si piper, adaugam apa si dam la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute. Din cand in cand mai mestecam in orez...
Mai intai, pregatim sosul de mustar intr-un castron: punem mustarul, diluam cu apa, adaugam mierea, sare si piper dupa gust, ardei boia si oregano, busuiocul si patrunjel uscat.
Dam aripoarele prin sos si le punem intr-o tava. Dam la cuptor pentru 50 de minute. Dupa primele 20 de minute,...
Mai intai taiem varful aripioarelor. Calim ceapa tocata marunt in uleiul incins, adaugam aripioarele si le lasam la calit pentru aprox.10-13 min.
Adaugam 1 cana de apa, cartofii taiati cuburi si lasam la fiert pentru aprox. 20 de min. pana incep cartofii sa se inmaie. Adaugam bulionul, daca...
Mai intai curatam ceapa, o taiem cubulete si o punem la calit in ulei incins. Adaugam si carnea taiata cubulete. Ardeiul il taiem si pe el cubulete, morcovul il dam pe razatoarea mare si le adaugam peste carne si ceapa si calit si lasam pentru aprox. 10 minute pe foc.
Adaugam apoi 600 ml apa,...
Mai intai desfacem fiecare piept de pui si il batem bine ca pentru snitele. Adauagam cate 1 felie de cascaval si cate una de bacon peste fiecare bucata de piept, presaram sare, piper si patrunjel tocat si rulam.
Dupa ce formam toate rulourile presaram deasupra patrunjel tocat, piper,...
Carnea se subtiaza usor ca la friptura, sa fie cat mai subtire si apoi se bate bine sa fie cat mai subtire.
Facem omleta: batem 3 oua, adaugam patrunjel tocat si prajim in ulei.
Se presara peste carne, un strat de cascaval ras prin razatoarea mica, adaugam omleta si ardeiul kapia tocat...
Spalam dovleceii,ii curatam de coaja si ii taiem in doua pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, scobim interiorul fiecarei jumatati.
Taiem o ceapa, si o punem la calit in ulei incins si o lasam 2-3 minute, dupa care adaugam carnea tocata, bulionul si lasam la calit 7-8 minute, timp in care...
Pieptul de pui se taie cubulete potrivite si aproximativ egale, care vor fi puse pe betele pentru frigarui. Daca doriti puteti adauga si ardei, eu am facut cateva cu ardei si cateva fara.
Se face un amestec din sare, piper si oregano, iar acest amestec il vom presara peste souvlaki din...
Se taie ceapa marunt si se amesteca cu carnea tocata. Se adauaga bulionul, usturoiul dat pe razatoarea mica, ardei boia dulce, sare si piper.
Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini sa le scurgeam zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata....
Mai intai am pus carnea intr-un castron mare, am adaugat ceapa tocata marunt, bulionul, ouale, sarea , piperul si patrunjelul tocat marunt.
Cartofii i-am dat pe razatoarea mica si apoi i-am stors de zeama. I-am adaugat peste compozitia de carne si am amestecat bine.
Tava am tapetat-o cu...
Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert cu un praf de sare.
Intre timp curatam si taiem ceapa marunt. O punem la calit si o lasam 5-6 minute. Adauagam bulionul si un pahar de apa, sare si piper si lasam la fiert pana cand sunt gata copanelele. Cand scade mai adaugam apa....
Mai intai punem uleiul la incins. Adaugam carnea de porc taiata in bucati de marimea dorita. Adaugam si ceapa tocata marunt si lasam la calit 10-12 minute, amestecand din cand in cand. Adaugam si morcovul tocat si mai lasam 4-5 minute.
Adaugam 2 cani de apa si orezul si lasam la fiert...
Mai intai curatam ceapa si o taiem marunt. Ciocanelele le crestam putin. Punem uleiul la incins si adaugam ceapa, o lasam 5-6 minute, dupa care adaugam si ciocanelele. Mai lasam la calit inca 10-15 minute.
Adaugam o cana de apa, apoi adaugam bulionul, pasta de ardei si legumele congelate. Eu...
Mai intai punem uleiul la incins. Adaugam carnea de porc taiata in bucati de marimea dorita. Adaugam si ceapa tocata marunt si lasam la calit 10-12 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugam 2 cani de apa si orezul si lasam la fiert amestecand din cand in cand. Adaugam sare, piper si...
Se calesc pentru 5-6 minute copanelele in ulei cu usturoiul dat pe razatoarea mica.
Se adauga rosiile date prin razatoare si 1 cana de apa.
Se lasa la foc mic pana cand carnea este fiarta. Se adauga sare, piper si patrunjelul tocat.
Pofta buna!
Taiem carnea portii potrivite si o punem in tava. Cartofii ii curatam de pielita si daca sunt mici ii putem lasa intregi, daca sunt mai mari ii taiem pin doua.
Punem si cartofii impreuna cu carnea in tava, presaram sare si piper si dam la cuptorul preincalzit pentru 60-70 de minute. ...
Mai intai tocam marunt varza, apoi o punem intr-o cratita la fiert.
Se lasa la fiert aprox. 30-40 de minute si se mai adauga apa din cand in cand. Se potriveste de sare si se adauga cimbru.
Kaiserul se taie fasii si se prajeste in ulei, apoi se pune peste varza sa fiarba impreuna si...
Se taie aripioarele de pui de la fiecare incheietura. Varful se arunca, se folosesc doar cele 2 parti mai mari.
Fulgii de porumb se sfarama, dar foarte putin, nu trebuie sa fie pasati complet.
Se pune intr-o farfurie faina, iar in alta ouale batute.
Aripioarele se dau prin faina, prin...
Mai intai taiem pulpele prin 2 si despartim copanelele de pulpe si le crestam.
Separat se face un sos din iaurt cu sare, piper, oreagano si ardei boia si se da carnea prin acest amestec. Se pne in tava si se da la cuptor pentru 60 de minute, dar din cand in cand mai intoarcem carnea de pe o...
Mai intai taiem ceapa rondele, iar cartofii felii medii si le punem in cratita. Adaugam aripioarele,1 cana de apa, sare si piper si dam la cuptor pentru 20-25 de minute.
Verificam daca au inceput sa se inmoaie cartofii si adaugam pasta de tomate si legumele congelate.
Dam din nou la...
Friptura de porc
Mai intai, taiem carnea si o punem in tava. Usturoiul il taiem marunt . Amestecam pasta de tomate cu usturoiul, apa, sare, piper si condimente dupa gust. Adaugam sosul peste carne si dam la cuptor la 200 de grade C, pentru 1 ora. Din cand in cand, mai adaugam apa si intoarcem carnea....
Mancare cu legume mexicane si pui
Mai intai, punem copanelele la prajit, in ulei incins sau uscate la cuptor. Ceapa o taiem julien si o punem la calit in ulei incins. O lasam pana cand incepe sa se caleasca, adaugam pasta de tomate, 1 cana de apa si legumele congelate. Lasam la fiert 25-30 de minute, amestecand din cand in...
Tocanita de porc
Mai intai, curatam ceapa si o taiem marunt. O punem la calit impreuna cu carnea taiata cuburi si o lasam pana cand incepe sa se rumeneasca usor carnea. Adaugam o cana de apa si pasta de tomate si lasam sa fiarba. Adaugam sare si piper dupa gust. La final, adaugam oregano. Separat, pregatim...
Friptura de pui cu legume la cuptor
Mai intai, dam in fiert carnea de pui, nu o lasam sa fiarba bine, ci doar sa dea in clocot. Punem apoi carnea, cartofii taiati cuburi mai mari si morcovii taiati cat mai mare intr-o tava. Presaram sare si piper dupa gust si dam la cuptor, pentru 40-50 de minute. La final, adaugam oregano si...
Tocanita cu carne la garnita
Mai intai, curatam si taiem ceapa marunt. O calim in ulei incins. Carnea de la garnita, o punem in tigaie sa topim untura de pe ea. Peste ceapa calita, adaugam 2 cani de apa, carnea si cartofii taiati cuburi. Lasam la fiert 15 minute, apoi adaugam pasta de tomate. Lasam sa fiarba in...
Orez turcesc cu carne de porc
Mai intai, punem orezul in apa fiarta, pentru 30 de minute. Il punem apoi in uleiul incins, impreuna cu ceapa taiata marunt la calit si il lasam pana cand incepe oezul sa devina auriu. Adaugam 1 cana de capa, carnea prajita si morcovul taiat, adaugam si sare si piper si dam la cuptor pentru 30...
Friptura de muschiulet la cuptor
Mai intai, transam carnea si o punem in tava. Adaugam pasta de tomate, diluata cu o cana de apa. Presaram deasupra sare, piper, ardei boia si delikat ( optional). Usturoiul il curatam, il taiem marunt si il punem deasupra carnii. Dam totul la cuptor, pentru 60-70 de minute. Din cand in cand,...
Papricas cu piept de pui
Tocam ceapa si ardeiul si le punem la calit in ulei incins. Le lasam cateva minute pana cand se inmoaie, nu sa se prajeasca bine, si adaugam apoi carnea taiata in bucati de marimea dorita ( eu le-am taiat cuburi). Lasam inca 10 minute la calit, apoi adaugam bulionul dizolvat intr-o cana de...
Mancarica de pipote cu piure de cartofi
Mai intai, curatam cartofii, ii taiem cat mai mici si ii punem la fiert cu un praf de sare. Intre timp, curatam si taiem ceapa cubulete mici si o punem la calit in ulei incins. O lasam 2-3 minute, dupa care adaugam si pipotele si mai lasam inca 7-8 minute, amestecand din cand in cand....
Mancare de porc cu pastai verzi
Mai intai punem pastaile verzi la fiert. Carnea de porc o portionam si o calim in ulei incins. Adaugam si ceapa cand incepe sa se caleasca carnea si lasam in continuare inca 9-10 minute la calit. Adaugam 1 cana de apa, pasta de tomate si lasam sa fiarba aprox. 20 de minute. Adaugam si...
Pilaf cu cartofi la cuptor
Portionam carnea si o punem in tava. Cartofii curatati de coaja ii taiem rondele si ii punem langa carne in tava. Adaugam si ceapa taiata marunt si orezul. Condimentam cu sare si piper, adaugam apa si dam la cuptorul preincalzit pentru 40-45 de minute. Din cand in cand mai mestecam in orez...
Aripioare in sos de mustar
Mai intai, pregatim sosul de mustar intr-un castron: punem mustarul, diluam cu apa, adaugam mierea, sare si piper dupa gust, ardei boia si oregano, busuiocul si patrunjel uscat. Dam aripoarele prin sos si le punem intr-o tava. Dam la cuptor pentru 50 de minute. Dupa primele 20 de minute,...
Mancare cu aripioare si cu cartofi
Mai intai taiem varful aripioarelor. Calim ceapa tocata marunt in uleiul incins, adaugam aripioarele si le lasam la calit pentru aprox.10-13 min. Adaugam 1 cana de apa, cartofii taiati cuburi si lasam la fiert pentru aprox. 20 de min. pana incep cartofii sa se inmaie. Adaugam bulionul, daca...
Orez cu ghimbir, carne de porc si marar
Mai intai curatam ceapa, o taiem cubulete si o punem la calit in ulei incins. Adaugam si carnea taiata cubulete. Ardeiul il taiem si pe el cubulete, morcovul il dam pe razatoarea mare si le adaugam peste carne si ceapa si calit si lasam pentru aprox. 10 minute pe foc. Adaugam apoi 600 ml apa,...
Piept de pui umplut
Mai intai desfacem fiecare piept de pui si il batem bine ca pentru snitele. Adauagam cate 1 felie de cascaval si cate una de bacon peste fiecare bucata de piept, presaram sare, piper si patrunjel tocat si rulam. Dupa ce formam toate rulourile presaram deasupra patrunjel tocat, piper,...
Rulada din carne de porc
Carnea se subtiaza usor ca la friptura, sa fie cat mai subtire si apoi se bate bine sa fie cat mai subtire. Facem omleta: batem 3 oua, adaugam patrunjel tocat si prajim in ulei. Se presara peste carne, un strat de cascaval ras prin razatoarea mica, adaugam omleta si ardeiul kapia tocat...
Dovlecei umpluti
Spalam dovleceii,ii curatam de coaja si ii taiem in doua pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, scobim interiorul fiecarei jumatati. Taiem o ceapa, si o punem la calit in ulei incins si o lasam 2-3 minute, dupa care adaugam carnea tocata, bulionul si lasam la calit 7-8 minute, timp in care...
Souvlaki cu piept de pui
Pieptul de pui se taie cubulete potrivite si aproximativ egale, care vor fi puse pe betele pentru frigarui. Daca doriti puteti adauga si ardei, eu am facut cateva cu ardei si cateva fara. Se face un amestec din sare, piper si oregano, iar acest amestec il vom presara peste souvlaki din...
Chiftele din carne de porc
Se taie ceapa marunt si se amesteca cu carnea tocata. Se adauaga bulionul, usturoiul dat pe razatoarea mica, ardei boia dulce, sare si piper. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini sa le scurgeam zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata....
Chiftelute cu susan
Mai intai am pus carnea intr-un castron mare, am adaugat ceapa tocata marunt, bulionul, ouale, sarea , piperul si patrunjelul tocat marunt. Cartofii i-am dat pe razatoarea mica si apoi i-am stors de zeama. I-am adaugat peste compozitia de carne si am amestecat bine. Tava am tapetat-o cu...
Piure cu carncaiori
Se curata cartofii, se taie cuburi si se pun la fiert cu un praf de sare. Intre timp curatam si taiem ceapa marunt. O punem la calit si o lasam 5-6 minute. Adauagam bulionul si un pahar de apa, sare si piper si lasam la fiert pana cand sunt gata copanelele. Cand scade mai adaugam apa....
Orez cu legume si carne de porc
Mai intai punem uleiul la incins. Adaugam carnea de porc taiata in bucati de marimea dorita. Adaugam si ceapa tocata marunt si lasam la calit 10-12 minute, amestecand din cand in cand. Adaugam si morcovul tocat si mai lasam 4-5 minute. Adaugam 2 cani de apa si orezul si lasam la fiert...
Mancare cu ciocanele si legume mexicane
Mai intai curatam ceapa si o taiem marunt. Ciocanelele le crestam putin. Punem uleiul la incins si adaugam ceapa, o lasam 5-6 minute, dupa care adaugam si ciocanelele. Mai lasam la calit inca 10-15 minute. Adaugam o cana de apa, apoi adaugam bulionul, pasta de ardei si legumele congelate. Eu...
Orez cu carne de porc
Mai intai punem uleiul la incins. Adaugam carnea de porc taiata in bucati de marimea dorita. Adaugam si ceapa tocata marunt si lasam la calit 10-12 minute, amestecand din cand in cand. Adaugam 2 cani de apa si orezul si lasam la fiert amestecand din cand in cand. Adaugam sare, piper si...
Ostropel de pui
Se calesc pentru 5-6 minute copanelele in ulei cu usturoiul dat pe razatoarea mica. Se adauga rosiile date prin razatoare si 1 cana de apa. Se lasa la foc mic pana cand carnea este fiarta. Se adauga sare, piper si patrunjelul tocat. Pofta buna!
Friptura de porc cu cartofi noi la cuptor
Taiem carnea portii potrivite si o punem in tava. Cartofii ii curatam de pielita si daca sunt mici ii putem lasa intregi, daca sunt mai mari ii taiem pin doua. Punem si cartofii impreuna cu carnea in tava, presaram sare si piper si dam la cuptorul preincalzit pentru 60-70 de minute. ...
Varza cu afumatura
Mai intai tocam marunt varza, apoi o punem intr-o cratita la fiert. Se lasa la fiert aprox. 30-40 de minute si se mai adauga apa din cand in cand. Se potriveste de sare si se adauga cimbru. Kaiserul se taie fasii si se prajeste in ulei, apoi se pune peste varza sa fiarba impreuna si...
Aripioare crocante
Se taie aripioarele de pui de la fiecare incheietura. Varful se arunca, se folosesc doar cele 2 parti mai mari. Fulgii de porumb se sfarama, dar foarte putin, nu trebuie sa fie pasati complet. Se pune intr-o farfurie faina, iar in alta ouale batute. Aripioarele se dau prin faina, prin...
Pulpe de pui cu iaurt si cu piure
Mai intai taiem pulpele prin 2 si despartim copanelele de pulpe si le crestam. Separat se face un sos din iaurt cu sare, piper, oreagano si ardei boia si se da carnea prin acest amestec. Se pne in tava si se da la cuptor pentru 60 de minute, dar din cand in cand mai intoarcem carnea de pe o...
Mancarica cu aripioare la cuptor
Mai intai taiem ceapa rondele, iar cartofii felii medii si le punem in cratita. Adaugam aripioarele,1 cana de apa, sare si piper si dam la cuptor pentru 20-25 de minute. Verificam daca au inceput sa se inmoaie cartofii si adaugam pasta de tomate si legumele congelate. Dam din nou la...