Calim intr-o cratita ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu ciupercile taiate in 2 sau 3 sa fie cat mai mari.
Carnea o calim separat.
Adaugam peste ceapa calita si pasta de tomate + 2 cani de apa. Adaugam si carnea, sare, piper, ardei boia si un praf de zahar. Acoperim cu...
Mai intai taiem si fierbem legumele, timp de 20 de min.
Ceapa o taiem solzisori, o calim in ulei incins, apoi adaugam pasta de tomate si 1 cana de apa. Adaugam si legumele fierte si lasam in continuare la fiert pentru inca 20 de min.
Carnatii ii prajim si ii adaugam in mancare inainte cu 5...
Dizolvam drojdia in lapte incalzit cu 1 lingurita de zahar. Adaugam amestecul peste faina, adaugam si sarea si framantam aluatul. Daca este inca lipicios aluatul, mai adaugati 1 lingura de faina. Lasam aluatul la dospit in loc calduros 1-2 ore.
Pentru umplutura, am calit cepele taiate...
Pregatim aluatul: punem faina intr-un bol, untul, oul, apa si sarea si framantam aluatul. Trebuie sa nu fie lipicios, daca este nevoie, mai adaugati o lingura de faina. Dam la frigider pana pregatim umplutura.Pieptul de pui il taiem cubulete si le frigem in tigaie, fara ulei....
Taiem prazul rondele si il calim in ulei impreuna cu aripioarele. Le lasam pana cand incep sa se rumeneasca, apoi adaugam 1 cana de apa si cartofii taiati cuburi. Lasam 15 min. la fiert, dupa care adaugam pasta de tomate si maslinele. Potrivim cu sare si piper si lasam in continuare la fiert inca...
Taiem ceapa marunt, ardeii julien si le punem impreuna la calit in ulei incins, pentru 5-6 min.
Separam copanelul de cealalta parte a aripioarelor, iar varfurile nu le-am folosit. Punem carnea peste legume la calit.
Adaugam si carnatii proaspeti taiati rondele. Lasam impreuna la calit...
Mai intai prajim ficateii in ulei incins.
Ceapa o tocam marunt, iar morcovul il dam pe razatoare. Adaugam ceapa si morcovul peste ficatei si mai lasam inca 7-8 minute la calit.
Adaugam smantana dizolvata intr-o cana de apa si lasam 10-15 min. la fiert.
Potrivim cu sare si piper si...
Punem pastaile la fiert pentru aprox. 25-30 de min.
Carnea o fierbem, apoi o taiem cubulete si o prajim doar cat sa se rumeneasca putin.
Usturoiul il pasam cu sare si turnam peste pastaile fierte.
Amestecam si cu carnea prajita, presaram marar tocat marunt.
Curatam ceapa si o tocam marunt. O calim in ulei incins pentru 10-12 min, pana cand devine translucida, impreuna cu ciupercile. Adaugam carnea de pui si lasam in continuare la calit inca 15 min.
Adaugam orezul, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mari si 600 ml apa si transferam intr-o tava...
Mai intai amestecam iaurtul cu condimentele in afara de ienibahar. Adagam carnea de pui ( copanele, pulpe sau piept) si amestecam bine. Dam la frigider pentru 1 ora.
Topim untul intr-o tigaie, adaugam carnea si sosul de iaurt si lasam acoperit sa fiarba. Din cand in cand amestecam si mai...
Curatam cartofii sii ii taiem cuburi. Ardeiul il taiem marunt sau julienne si il punem impreuna cu cartofii intr-o cratita.
Adaugam copanele si presaram condimentele si oregano.
Adaugam apa si dam la cuptor pentru 40-50 de min.
Mai intai dam carnea de curcan in fiert. Ceapa taiata julienne o calim in unt.
Punem carnea fiarta intr-o tava, adaugam ceapa calita, vinul, 2 cani de apa, legumele, sarea, piperul si ghimbirul macinat.
Dam la cuptor pentru 80-90 de min. Din cand in cand intoarcem carnea. La final adaugam...
Mai intai, taiem vinetele pe jumatate si le scobim interiorul.
Ceapa, carnea de curcan si ardeiul le taiem cubulete si le punem impreuna cu uleiul la calit. Le lasam 10 minute, dupa care adaugam si rosiile si miezul de la o vanata tocate marunt. Mai lasam 10 minute pe foc, adaugam sare, piper...
Mai intai, fierbem pieptul de pui. Eu am folosit si 2 copanele, asa am avut oprit dintr-un pui de tara.
Intr-un bol punem faina, intr-un alt bol, ouale batute, iar in altul, fulgii de porumb maruntiti.
Taiem pieptul de pui fiert in fasii cat mai subtiri si presaram sare si piper.
Dam...
Mai intai, amestecam ardeiul boia cu sare, piper, scortisoara si ghimbirul macinat. Dam copanelele prin acest amestec si le prajim in ulei incins. Scoatem copanelele prajite si le lasam deoparte.
In acelasi ulei, calim ceapa taiata julienne, usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat...
Mai intai, punem carnea de pui la fiert, cu 1 ceapa ( lasam ceapa intreaga). Celelalte 3 cepe le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele si le punem impreuna la calit in ulei incins. Le lasam pana cand ceapa devine translucida.
Adaugam orezul si mai lasam la calit inca 10 minute, amestecand...
Mai intai, tocam ceapa si morcovul si le punem la calit, impreuna cu carnea. Le lasam 10-12 minute, dupa care adaugam apa sa le acopere si lasam la fiert.
Dupa aprox. 20 de minute, adaugam cartofii taiati cuburi si mai lasam inca 15 minute la fiert. Adaugam si bulionul si lasam inca 15-20 de...
Mai intai, pregatim chiftelele. Punem carnea tocata intr-un bol adanc. Adaugam ceapa si usturoiul, tocate cat mai marunt. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini sa le scurgem zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata. Adaugam si bulionul, sare,...
Cum se prepara Reteta simpla de Snitele de porc pufoase si gustoase:
Mai intai, feliem carnea, cat mai subtire posibil. Daca nu este foarte subtire, o mai batem putin cu ciocanul pentru snitele. Punem intr-o farfurie faina impreuna cu ardeiul boia, sare si piper. Intr-o alta farfurie, batem...
Mai intai curatam si taiem cartofii in cuburi cat mai mari. Adaugam usturoiul tocat marunt si presaram rozmarin.
Punem carnea de pui, adaugam ardei boia dulce, sare si 1 cana de apa si dam la cuptor pentru 60 de minute.
Intoarcem carnea din cand in cand.
Pofta buna!
Punem la calit legumele: ceapa tocata marunt, ardeiul tocat julienne si morcovul dat pe razatoare. Eu am avut morcov amestecat cu ardei ras, de la congelator.
Le lasam 6-7 minute la calit, dupa care adaugam 1 cana de apa si cartofii taiati cuburi. Adaugam si carnea prajita separat. Completam...
Mai intai, punem carnea de pui la prajit, in ulei incins.
Intr-o tigaie incapatoare, punem 50 ml ulei si adaugam ceapa si ardeiul taiate julienne, morcovul si ceapa verde, taiate rondele si 2 graunti de usturoi tocat marunt. Restul de usturoi il pasam si il lasam deoparte.
Lasam...
Mai intai, presaram toate condimentele (verdeturile, sare, piper, ardei boia, ghimbir) in tava in care facem friptura. Rostogolim fiecare bucata de carne prin condimente, adaugam usturoiul tocat rondele, vinul si apa si dam la cuptor, pentru 60-70 de minute.
Daca este nevoie, adaugati mai...
Mai intai, taiem pulpele in doua, desfacem copanelul de semipulpa. Punem carnea de pui in tava, o condimentam cu sare, piper, ardei boia dulce si praf de usturoi (il putem inlocui cu usturoi pisat) si dam la cuptor asa uscata, fara sa adaugam ulei sau apa. Intoarcem, din cand in cand, carnea sa...
Mai intai, taiem pulpele in 2. Le punem in cratita. Usturoiul il tocam rondele si il adaugam peste pulpe. Adaugam si cartofii taiati mai mare, pasta de tomate si 1-2 cani de apa, cat este nevoie.
Adaugam sare si piper dupa gust, busuioc si tarhon uscate si dam la cuptor, pentru 60 de minute....
Mai intai spalam bine carnea de iepure sa nu mai ramana fire de par si o dam intr-un clocot. Punem apoi, carnea intr-o cratita, adaugam usturoiul tocat, pasta de tomate ( eu am folosit o pasta de tomate facuta acasa), 2 cani de apa ( sau cat este nevoie sa acopere iepurele), sare si piper dupa...
Mai intai, punem la prajit carnea taiata cubulete mici, iar cand carnea este aproape prajita, adaugam si carnatii taiati rondele si lasam pana cand se prajesc.
Pentru mamaliga, punem apa la fiert, cu 1 lingurita de sare grunjoasa. Cand clocoteste, adaugam malaiul, lasam 1-2 minute, dupa care...
Mai intai, calim putin carnea de iepure, in ulei incins, pana cand incepe sa se aureasca. Adaugam ceapa taiata julienne si lasam inca 3-4 minute, la foc iute.
Adaugam apoi si legumele ( fara cartofi), vinul, sare, piper, foi de dafin, busuioc uscat, ardei boia si apa cat sa le acopere....
Taiem carnea felii si o asezam in tava. Presaram deasupra usturoi pisat sau la plic, eu am folosit la plic. Presaram si oregano, tarhon, patrunjel- eu tot la plic am avut. Dupa gust, adaugam sare, piper si ardei boia dulce.
Dam la cuptorul preincalzit, pentru 50 de minute.
Scaoatem tava,...
Se taie 2 cepe marunt si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga bulionul, usturoiul dat pe razatoarea mica, ardei boia dulce, sare si piper. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini, sa le scurgeam zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata. Adaugam...
Gulas de porc cu ciuperci
Calim intr-o cratita ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu ciupercile taiate in 2 sau 3 sa fie cat mai mari. Carnea o calim separat. Adaugam peste ceapa calita si pasta de tomate + 2 cani de apa. Adaugam si carnea, sare, piper, ardei boia si un praf de zahar. Acoperim cu...
Mancare de conopida cu ciuperci si carnati
Mai intai taiem si fierbem legumele, timp de 20 de min. Ceapa o taiem solzisori, o calim in ulei incins, apoi adaugam pasta de tomate si 1 cana de apa. Adaugam si legumele fierte si lasam in continuare la fiert pentru inca 20 de min. Carnatii ii prajim si ii adaugam in mancare inainte cu 5...
Placinte cu varza si carne tocata
Dizolvam drojdia in lapte incalzit cu 1 lingurita de zahar. Adaugam amestecul peste faina, adaugam si sarea si framantam aluatul. Daca este inca lipicios aluatul, mai adaugati 1 lingura de faina. Lasam aluatul la dospit in loc calduros 1-2 ore. Pentru umplutura, am calit cepele taiate...
Tarta cu legume si carne de pui
Pregatim aluatul: punem faina intr-un bol, untul, oul, apa si sarea si framantam aluatul. Trebuie sa nu fie lipicios, daca este nevoie, mai adaugati o lingura de faina. Dam la frigider pana pregatim umplutura.Pieptul de pui il taiem cubulete si le frigem in tigaie, fara ulei....
Mancare de praz cu aripioare
Taiem prazul rondele si il calim in ulei impreuna cu aripioarele. Le lasam pana cand incep sa se rumeneasca, apoi adaugam 1 cana de apa si cartofii taiati cuburi. Lasam 15 min. la fiert, dupa care adaugam pasta de tomate si maslinele. Potrivim cu sare si piper si lasam in continuare la fiert inca...
Ostropior cu carnati si aripioare
Taiem ceapa marunt, ardeii julien si le punem impreuna la calit in ulei incins, pentru 5-6 min. Separam copanelul de cealalta parte a aripioarelor, iar varfurile nu le-am folosit. Punem carnea peste legume la calit. Adaugam si carnatii proaspeti taiati rondele. Lasam impreuna la calit...
Ficatei in smantana cu mamaliguta
Mai intai prajim ficateii in ulei incins. Ceapa o tocam marunt, iar morcovul il dam pe razatoare. Adaugam ceapa si morcovul peste ficatei si mai lasam inca 7-8 minute la calit. Adaugam smantana dizolvata intr-o cana de apa si lasam 10-15 min. la fiert. Potrivim cu sare si piper si...
Rasol de pastai cu carne de pui
Punem pastaile la fiert pentru aprox. 25-30 de min. Carnea o fierbem, apoi o taiem cubulete si o prajim doar cat sa se rumeneasca putin. Usturoiul il pasam cu sare si turnam peste pastaile fierte. Amestecam si cu carnea prajita, presaram marar tocat marunt.
Orez cu ciuperci si carne de pui
Curatam ceapa si o tocam marunt. O calim in ulei incins pentru 10-12 min, pana cand devine translucida, impreuna cu ciupercile. Adaugam carnea de pui si lasam in continuare la calit inca 15 min. Adaugam orezul, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mari si 600 ml apa si transferam intr-o tava...
Pui marinat cu iaurt si ienibahar
Mai intai amestecam iaurtul cu condimentele in afara de ienibahar. Adagam carnea de pui ( copanele, pulpe sau piept) si amestecam bine. Dam la frigider pentru 1 ora. Topim untul intr-o tigaie, adaugam carnea si sosul de iaurt si lasam acoperit sa fiarba. Din cand in cand amestecam si mai...
Cartofi cu copanele la cuptor
Curatam cartofii sii ii taiem cuburi. Ardeiul il taiem marunt sau julienne si il punem impreuna cu cartofii intr-o cratita. Adaugam copanele si presaram condimentele si oregano. Adaugam apa si dam la cuptor pentru 40-50 de min.
Friptura de curcan
Mai intai dam carnea de curcan in fiert. Ceapa taiata julienne o calim in unt. Punem carnea fiarta intr-o tava, adaugam ceapa calita, vinul, 2 cani de apa, legumele, sarea, piperul si ghimbirul macinat. Dam la cuptor pentru 80-90 de min. Din cand in cand intoarcem carnea. La final adaugam...
Vinete umplute cu carne de curcan
Mai intai, taiem vinetele pe jumatate si le scobim interiorul. Ceapa, carnea de curcan si ardeiul le taiem cubulete si le punem impreuna cu uleiul la calit. Le lasam 10 minute, dupa care adaugam si rosiile si miezul de la o vanata tocate marunt. Mai lasam 10 minute pe foc, adaugam sare, piper...
Crochete din piept de pui
Mai intai, fierbem pieptul de pui. Eu am folosit si 2 copanele, asa am avut oprit dintr-un pui de tara. Intr-un bol punem faina, intr-un alt bol, ouale batute, iar in altul, fulgii de porumb maruntiti. Taiem pieptul de pui fiert in fasii cat mai subtiri si presaram sare si piper. Dam...
Pui cu masline si lamaie
Mai intai, amestecam ardeiul boia cu sare, piper, scortisoara si ghimbirul macinat. Dam copanelele prin acest amestec si le prajim in ulei incins. Scoatem copanelele prajite si le lasam deoparte. In acelasi ulei, calim ceapa taiata julienne, usturoiul tocat marunt si ardeiul taiat...
Orez cu dovlecei si pui de curte
Mai intai, punem carnea de pui la fiert, cu 1 ceapa ( lasam ceapa intreaga). Celelalte 3 cepe le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele si le punem impreuna la calit in ulei incins. Le lasam pana cand ceapa devine translucida. Adaugam orezul si mai lasam la calit inca 10 minute, amestecand...
Mancare cu legume si pui de tara
Mai intai, tocam ceapa si morcovul si le punem la calit, impreuna cu carnea. Le lasam 10-12 minute, dupa care adaugam apa sa le acopere si lasam la fiert. Dupa aprox. 20 de minute, adaugam cartofii taiati cuburi si mai lasam inca 15 minute la fiert. Adaugam si bulionul si lasam inca 15-20 de...
Chiftele la cuptor cu sos marinat
Mai intai, pregatim chiftelele. Punem carnea tocata intr-un bol adanc. Adaugam ceapa si usturoiul, tocate cat mai marunt. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini sa le scurgem zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata. Adaugam si bulionul, sare,...
Reteta simpla de Snitele de porc pufoase si gustoase
Cum se prepara Reteta simpla de Snitele de porc pufoase si gustoase: Mai intai, feliem carnea, cat mai subtire posibil. Daca nu este foarte subtire, o mai batem putin cu ciocanul pentru snitele. Punem intr-o farfurie faina impreuna cu ardeiul boia, sare si piper. Intr-o alta farfurie, batem...
Cartofi cu rozmarin si carne de pui
Mai intai curatam si taiem cartofii in cuburi cat mai mari. Adaugam usturoiul tocat marunt si presaram rozmarin. Punem carnea de pui, adaugam ardei boia dulce, sare si 1 cana de apa si dam la cuptor pentru 60 de minute. Intoarcem carnea din cand in cand. Pofta buna!
Tocanita cu legume si carne de porc
Punem la calit legumele: ceapa tocata marunt, ardeiul tocat julienne si morcovul dat pe razatoare. Eu am avut morcov amestecat cu ardei ras, de la congelator. Le lasam 6-7 minute la calit, dupa care adaugam 1 cana de apa si cartofii taiati cuburi. Adaugam si carnea prajita separat. Completam...
Dovlecei sote cu carne de pui
Mai intai, punem carnea de pui la prajit, in ulei incins. Intr-o tigaie incapatoare, punem 50 ml ulei si adaugam ceapa si ardeiul taiate julienne, morcovul si ceapa verde, taiate rondele si 2 graunti de usturoi tocat marunt. Restul de usturoi il pasam si il lasam deoparte. Lasam...
Friptura de miel cu vin
Mai intai, presaram toate condimentele (verdeturile, sare, piper, ardei boia, ghimbir) in tava in care facem friptura. Rostogolim fiecare bucata de carne prin condimente, adaugam usturoiul tocat rondele, vinul si apa si dam la cuptor, pentru 60-70 de minute. Daca este nevoie, adaugati mai...
Friptura de pui la cuptor
Mai intai, taiem pulpele in doua, desfacem copanelul de semipulpa. Punem carnea de pui in tava, o condimentam cu sare, piper, ardei boia dulce si praf de usturoi (il putem inlocui cu usturoi pisat) si dam la cuptor asa uscata, fara sa adaugam ulei sau apa. Intoarcem, din cand in cand, carnea sa...
Stufat de pui
Mai intai, taiem pulpele in 2. Le punem in cratita. Usturoiul il tocam rondele si il adaugam peste pulpe. Adaugam si cartofii taiati mai mare, pasta de tomate si 1-2 cani de apa, cat este nevoie. Adaugam sare si piper dupa gust, busuioc si tarhon uscate si dam la cuptor, pentru 60 de minute....
Friptura de iepure cu usturoi verde
Mai intai spalam bine carnea de iepure sa nu mai ramana fire de par si o dam intr-un clocot. Punem apoi, carnea intr-o cratita, adaugam usturoiul tocat, pasta de tomate ( eu am folosit o pasta de tomate facuta acasa), 2 cani de apa ( sau cat este nevoie sa acopere iepurele), sare si piper dupa...
Mamaliga in straturi
Mai intai, punem la prajit carnea taiata cubulete mici, iar cand carnea este aproape prajita, adaugam si carnatii taiati rondele si lasam pana cand se prajesc. Pentru mamaliga, punem apa la fiert, cu 1 lingurita de sare grunjoasa. Cand clocoteste, adaugam malaiul, lasam 1-2 minute, dupa care...
Tocanita cu carne de iepure si legume
Mai intai, calim putin carnea de iepure, in ulei incins, pana cand incepe sa se aureasca. Adaugam ceapa taiata julienne si lasam inca 3-4 minute, la foc iute. Adaugam apoi si legumele ( fara cartofi), vinul, sare, piper, foi de dafin, busuioc uscat, ardei boia si apa cat sa le acopere....
Friptura de porc cu sos de soia
Taiem carnea felii si o asezam in tava. Presaram deasupra usturoi pisat sau la plic, eu am folosit la plic. Presaram si oregano, tarhon, patrunjel- eu tot la plic am avut. Dupa gust, adaugam sare, piper si ardei boia dulce. Dam la cuptorul preincalzit, pentru 50 de minute. Scaoatem tava,...
Chiftele cu salata de ceapa
Se taie 2 cepe marunt si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga bulionul, usturoiul dat pe razatoarea mica, ardei boia dulce, sare si piper. Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica, apoi ii strangem bine in maini, sa le scurgeam zeama si ii adaugam peste amestecul de carne tocata. Adaugam...