Mamaliga in straturi

de Rahela Velicu in Porc, 27 Mar 2017 | 5088 vizualizari

 

Cat poate fi de gustoasa mancarea asta! Pentru o cina, este ideala!

 

INGREDIENTE

  • 4 carnati semiafumati
  • 200 g carne de porc
  • 200 g telemea
  • 100 g cascaval
  • 3 oua
  • malai
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi:

Mai intai, punem la prajit carnea taiata cubulete mici, iar cand carnea este aproape prajita, adaugam si carnatii taiati rondele si lasam pana cand se prajesc.

Pentru mamaliga, punem apa la fiert, cu 1 lingurita de sare grunjoasa. Cand clocoteste, adaugam malaiul, lasam 1-2 minute, dupa care incepem sa amestecam energic cu un tel. Sa nu ramana cocoloase. Si mamaliga o lasam mai moale, nu o facem foarte vartoasa.

Punem jumatate din mamaliga fierbinte intr-un vas de yena, nivelam cu lingura, adaugam branza rasa si jumatate din carne si carnati prajiti.

Mai adaugam un praf de sare si punem cealalta jumatate de mamaliga. Nivelam din nou, adaugam cascavalul ras, spargem 3 oua pe care le punem mai la departare unul de altul si mai adaugam carne si carnati prajiti.

Dam la cuptor pentru 20 de minute sau pana cand incepe sa prinda o crusta deasupra.

 

TIPS-URI

1

Daca servim cu smantana, este o minunatie!

2

Se poate folosi orice tip de carne, pe pui, de porc, carnati...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati de porc la gratar, cu piure de cartofi si muraturi