publicat la 20.02.2013
publicat la 13.02.2013
publicat la 12.02.2013
Un coleg îţi va explica astăzi că excesul de gumă Turbo cu aromă de piersici afectează direct capacitatea intelectuală. Singura ta replică isteaţă la treaba asta va fi “Ci ce frei să inţinuesi?”
Bucataras.ro
[email protected]
Medalioane de curcan umplute cu sos cremos şi roşii coapte
Se încinge cuptorul la 200ºC. Cu ajutorul unui cuţit mic ascuţit, se crestează în lung fiecare medalion astfel încât să obţineţi un buzunar. Se amestecă brânza mascarpone cu rosiile uscate, maslinele ,parmezanul,verdeata tocata si ea apoi se...
Boccelute de clatite cu ciuperci
Pentru acest mic dejun se incepe prepararea de cu seara. Se pregatesc mai intai clatitele. Se curata ciupercile si se taie bucati.Se toaca ceapa si se caleste in ulei,se adauga ciupercile si se calesc si ele.Se condimenteaza cu sare ,piper si chimen,se adauga putina apa(50ml).Se mai...
Tort cu mouse de ciocolata alba
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare , apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi si...
Pui cu rosii si fenicul
Se condimenteaza puiul cu sare si piper si se pune la prajit in ulei cu pielea in jos.Cat timp se prajeste puiul pregatim legumele sa fie gata taiate.Cand puiul s-a rumenit frumos si este auriu,il scoatem pe o farfurie si scurgem uleiul in exces,iar apoi se pune in aceiasi tigaie...
Tarta bruna cu branza si visine
Se framanta un aluat din faina, zahar, ou, fulgi de unt, sare, praf de copt si cacao. Se inveleste aluatul in foile de plasic si se lasa la frigider 45-60 de minute. Apoi,pe planseta de lucru tapetata cu faina, se intine o foaie rotunda din acest aluat si se pune cu ajutorul sucitorului intr-o...
Piept de pui umplut Cipriot
Tocam marunt toate ingredientele,le amestecam bine cu verdeata,apoi le asezonam cu putina sare,(daca branza este sarata nu mai punem sare),piper,coaja de lamiae si usturoiul zdrobit.. Pieptul de pui se taie in doua,in fiecare jumatate se face un buzunar in care punem umplutura.Presam bine...
Musaca
Se pune la incalzit uleiul intr-o tigaie,adaugati ceapa si usturoiul sa se inmoaie timp de 3-4 min.Adaugati carnea tocata si caliti timp de 10 min,apoi turnati pasta de rosii ,100ml apa si sosul worcesterhire si adaugati sarea si piperul. Amestecul se tine la foc pana scade zeama. Punem...
Gogosi cu iaurt
Se amesteca ouale cu zaharul vanilat, zaharul tos, sarea si coaja de lamaie. Apoi am adaugat iaurtul si am mixat. Dupa aceea am cernut peste compozitie faina impreuna cu praful de copt si am mixat pana cand compozitia a devenit omogena. Rezulta un aluat elastic si gros incat nu curgea de pe...
Tarte cu crema de vanilie
Amestecam ouale cu zaharul,sarea,vanilia,amidonul,laptele si frisca,omogenizam bine ,apoi punem la foc mic amestecul pentru 5 minute pana se ingroase.La final punem si scortisoara dupa gust. Aluatul de foitaj il rulam,apoi taiem in rondele de maxim2 cm.si cu ajutorul unui sucitor le intinedm...
Muschi de porc umplut cu crema de leurda
Se ia muschiul, se taie pe lungime si se bate usor sa nu il stricam. Asezonam cu sare si piper. Amestecam crema de branza cu putina sare,piper si leurda taiata marunt. Asezam pe lungimea muschiului crema, apoi il rulam si il legam cu sfoara alimentara. Luam o folie de aluminiu, o ungem cu...
Tartine cu piure de avocado si bacon rumenit
Feliile de bacon se prajesc la gratar pana devin crocante. Intre timp, taiati in doua un fruct de avocado si scoateti-i samburele. Scoateti pulpa cu o lingurita si amestecati-o cu 1 catel de usturoi zdrobit, 1 lingura suc de lamaie; adaugati sare si piper negru, proaspat macinat. Zdrobiti...
Somon afumat cu sos de smantana, aromat cu marar si mustar
Intr-un bol mic, amesteca smantana cu restul ingredientelor. Asezoneazam cu sare si piper negru proaspat macinat. Amestecam foarte bine, apoi acopera vasul si da la rece. Cu putin timp inainte de servire, aranjeazam feliile de peste pe felii de paine prajita si deasupra asezam...
Muschi de vita Wellington
Se incinge uleiul intr-o tigaie,se pune muschiul condimentat cu sare si piper si se rumeneste pe ambele parti, intorcandu-l des, timp de 2 -4 minute.Se ia de pe foc si se pune la rece. Se pune in tigaia in care s-a prajit muschiul, untul si arpagicul ,se lasa sa se caleasca 1...
Prajitura cu visine si crema de vanilie
Mai intai ingingem cuptorul la 180de g C.Pregatim o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie pergament sau unsa cu unt. Frecam untul cu zaharul,sare si vanilia,adaugam pe rand cele 6 galbenusuri, apoi punem faina amestecata cu praful de copt ,iar la final adaugam albusul batut spuma...
Tort cu crema de mascarpone si ciocolata
Albusurile se bat spuma tare cu sarea ,zaharul .Se incorporeaza treptat galbenusurile amestecate in prealabil cu uleiul iar la final,faina,cacaoa si praful de copt.Totul se amesteca usor de jos in sus.Blatul se coace intr-o forma de tort de 26 cm,tapetata cu hartie de copt.Se lasa la racit si se...
Paine prajita, cu ou si icre rosii
Se pun ouale intr-o oala cu apa fierbinte si lasam sa dea in clocot. Le lasam sa fiarba 7 min, scurge m apa si le punem la racit intr-un vas cu apa rece, 15 min. Curatam de coaja,dam albusul pe razatoarea mica , apoi le amestecam cu ceapa, mararul si smantana. Asezoneazam cu sare si piper....
Rulada din foietaj umpluta cu ciuperci,spanac si carne
Punem o tigaie incapatoare pe foc cu putin ulei,taiem carnea felii subtiri si o lasam sa se rumeneasca,apoi adaugam ciupercile taiate felii,ceapa verde tocata marunt,asezonam cu sare si piper si lasam pe foc pana scade toata zeama lasata de ciuperci.La final adaugam piureul de spanac,mai lasam pe...
Tort cu 3 feluri de crema.
Blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul,vanilia si untul pana se obtine o crema fina.Apoi adaugam faina si cacao,amestecam bine,iar la final albusurile batue spuma.Amestecam usor de jos in sus.Apoi turnam compozitia intr-o forma rotunda de tort.Se coace la cuptorul incins la 180g.20 de...
Paine din faina integrala de grau si faina de soia
Intr-un lighenus se pun cele doua feluri de faina, drojdia, zaharul, sarea,semintele de in si se amesteca usor, apoi se face loc la mijloc, se adauga uleiul si apa calduta. Se framanta un aluat nu foarte cosistent circa 20 de minute. Se acopera cu un servet curat si se lasa la crescut 1...
Piure din brocoli
Mai intai punem la fiert in apa cu sare cei 2 cartofi curatati de coaja si taiati cuburi.Cand sunt aproape fierti adaugam bucatile de broclii si mai lasam sa fiarba 5-6 minute,stiind ca brocolii nu are nevoie de timp mult de fierbere.Surgem bine legumele,apoi adaugam lingurita de unt si pasam...
Tort Saint Honore cu iaurt si fructe
Se pune la fiert laptele,sarea,zaharul si untul,se lasa sa dea in clocot,apoi se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana ce aluatul se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa sa se racoreasca,apoi se inglobeaza pe rand ouale,se bate aluatul pana ce straluceste. 2/3 din cantitatea de aluat se...
Porc dulce acrisor
Pentru inceput, o sa facem marinada pentru carne. Amestecam intr-un bol, sosul de soia, piperul, o lingurita de ulei de susan. Amestecam ingredientele si punem carnea de porc taiata cubulete mici in aceasta marinada. O lasam la marinat cel putin 30 de minute.Intre timp pregatim...
Aperitive cu creveti
Prgatim crema de branza mai intai. Se amesteca iaurtul cu smantana si crema mascarpone intr-un vas pana se omogenizeaza bine,apoi se pune compozitia intr-un tifon sau o plasa deasa,se leaga cu o sfoara si se lasa la scurs pana a doua zi.Se desface tifonul, iar crema astfel...
Cartofi duchesse
Curătam cartofii si ii taiem in cuburi,apoi ii punem la fiert in apa cu sare ca pentru piure.Cad sunt gata,scurgem apa si ii zdrobim pentru piure,adaugam untul si amestecam bine pana obtinem o crema fina. Incalzim cuptorul la 200 de grade. După ce piureul s-a racorit,adaugam oul si cele 3...
Salau bonne femme
Curatati ceapa si patunjelul şi tocati-le marunt. Ungeţi o tava de iena încapatoare, cu unt.Apoi punem ceapa si presaram 1 lingura de patrunjel. Taiati ciupercile în sferturi,sau jumatati in functie de marimea lor. Pe o farfurie întinsa, amestecati 2-3 linguri de faina cu...
Tochitura din organe de porc
Se curata bine organele, se spala, se usuca si se taie in cuburi .La fel procedam si cu carnatii,care vor fi taiati rondele mai mari. Intr-o cratita cu fundul mai gros se pune uleiul la incins si se rumeneste usor mai intai carnea,apoi adaugam organelle,le lasam cateva minute sa...
Chiftelute din carne tocata de curcan
Se pune carnea intr-un bol,se adauga ceapa data pe razatoarea mica,cartoful dat si el tot pe razatoarea mica,,oualel,usturoiul si condimentele dupa gust. Se framanta carnea bine cu toate ingredientele..Din pasta de carne astfel pregatita se modeleaza chiftelutele rotunde.(Cel mai bine este sa...
Rulada de porc umpluta
Carnea se desface si se intinde,apoi se bate usor pana obtinem o felie cat mai egala.Apoi se condimenteaza cu sare si piper,iar in interior punem bucatile de ficat pe toata lungimea carnii,o rulam cat mai strans,apoi o legam cu sfoara.Carnea astfel pregatita se unge cu mustar si se...
Spuma de ardei capia rosu by Laura Calder
Se toaca ceapa si se pune la calit intr-o cratita cu putin ulei.Se adauga restul condimentelor,apoi se toarna jumatate din cantitatea de supa si se lasa la foc sa fiarba pana scade toata zeama.Intre timp lasam gelatina la inmuiat in restul de supa.Cand zeama s-a evaporat ,se pune totul in blender...
Aperitiv cu rosii in aluat de foitaj
Taiem rosiile in jumatati, le curatam de samburi. Amestecam rosiile cu amidonul (amidonul impiedica aluatul sa devina umed), uleiul de masline, busuiocul si oregano tocate marunt,maslinele taiate felii si sare dupa gust. Taiem aluatul de foietatj cu o forma si le asezam in tava...