Tarta bruna cu branza si visine

de silvi0ara in Prajituri, 27 Feb 2012 | 9452 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250g faina
  • 125g unt
  • 125g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Umputura:
  • 800g branza dulce grasa
  • 200ml frisca lichida
  • 5 oua
  • 4 linguri faina de orez(sau amidon de porumb)
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 6-7 linguri zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • visine din compot sau conservate

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta bruna cu branza si visine:

Se framanta un aluat din faina, zahar, ou, fulgi de unt, sare, praf de copt si cacao. Se inveleste aluatul in foile de plasic si se lasa la frigider 45-60 de minute. Apoi,pe planseta de lucru tapetata cu faina, se intine o foaie rotunda din acest aluat si se pune cu ajutorul sucitorului intr-o forma rotunda de 26 cm. Se ridica o margine inalta cat are forma.

Se amesteca branza cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie, frisca si cele 5 galbenusuri, apoi adaugam faina de orez, iar la final albusurile batute spuma tare. Totul se amesteca usor de jos in sus.

Se toarna in tava jumatate din umplutura, se aseaza visinile, apoi se pune restul de crema de branza. Se coace timp de 60 de minute la o temperatura de 180 Gc.Eventual se face testul cu scobitoarea. Se poate decora cu fulgi de ciocolata si visine din compot sau visinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta bruna cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Red velvet cheesecake