Spalam puiul si il stergem.Intr-un castron punem 3linguri de smantana cu 2lingurite de boia si 1lingura de ulei si le amestecam bine.Ungem cu aceasta pasta tot puiul pe exterior si in interior.
Curatam ceapa si o tocam marunt,o punem in putin ulei intr-o craticioara si o lasam la calit cateva minute.Taiem marunt ciupercile si le punem peste ceapa.La fel,curatam ardeiul si il tocam marunt si il adaugam si pe el si lasam pe foc 15minute.Saram si piperam dupa gust.Adaugam si painea inmuiata in apa si stoarsa bine si o mana de patrunjel tocat.Oprim focul si adaugam un ou intreg si amestecam bine.Lasam sa se raceasca putin.
Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete.
Punem cartofii in vasul roman(lasat in apa rece 20minute in prealabil) si presaram deasupra condiment pt pui.
Umplem puiul cu compozitia de ciuperci si il coasem,daca vrem ca sa nu iese compozitia afara(eu nu l-am cusut) .
Punem puiul peste cartofi,punem putina apa si punem capacul pe vas si dam la cuptor 2ore,apoi dam capacul jos si mai lasam 20minute sa se rumeneasca frumos.
Servim cu o salata