Cocos in vin (Coq au vin)

de vio_dreams in Pui, 16 Mar 2013 | 6533 vizualizari

 

O reteta clasica, din bucataria frantei, putin mai elaborata insa cu o savoare cu adevarat deosebita!

 

INGREDIENTE

  • pulpele si pieptul de la un cocos
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 l vin rosu
  • 50 ml coniac
  • 1 crnguta cimbru
  • 1 crenguta rozmarin
  • cateva foi dafin
  • 300 gr ciuperci
  • 150 gr arpagic
  • 200 gr bacon
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura amidon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cocos in vin (Coq au vin):

Taiem bucati pulpele si pieptul de cocos (al meu a fost de tara) . Le spalam si le punem intr-o caserola cu capac .

Adaugam morcovul si ceapa curatate si taiate bucati.

Turnam deasupra vinul punem capacul si dam la frigider sa se marineze pana a doua zi.

A doua zi scoatem caserola din frigider adaugam cimbrul, rozmarinul si dafinul, asezonam cu sare si piper, punem capacul  si dam la cuptor la foc mic cam o ora  pana incepe sa scada zeama si carnea devine frageda.

Scoatem carnea pe un platou si o lasam sa se zvinte. 

Intre timp curatam arpagicul si il tragem la tigaie in o lingura de unt pana devine translucid .

Adaugam baconul taiat fasiute si ciupercile bine scurse si lasam pe foc sa se rumeneasca putin. Dam deoparte .

Incingem o lingura de unt si rumenim usor carnea. Adaugam coniacul si flambam .

Dupa ce s-a evaporat  alcoolul adaugam peste carne ciupercile cu baconul si arpagicul si zeama din care am scos carnea. Daca nu este suficienta mai adaugati putin vin. 

Lasam pe foc inca 5-10 minute sa se inprieteneasca ingredientele si sa se intrepatrunda aromele apoi ingrosam sosul cu amidon .

Optional puteti garnisi cu patrunjel verde tocat marunt. 

Se serveste cu mare pofta !

TIPS-URI

1

daca aveti posibilitatea folositi cocos de tara, crescut in curte, gustul preparatului va fi net superior

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocos in vin (Coq au vin)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu piept de pui si salata de sfecla cu hrean