Pui cu castane la cuptor à la Sylvia

de Sylvia in Pui, 7 Iun 2010 | 9675 vizualizari

 

Nu am stiu cum sa denumesc aceasta reteta practic inventata de mine , am vrut sa fac un pui aromat la cuptos si am pus langa el cam tot ce mi-ar face mie placere sa simt la o friptura aromata : ceapa mica echalote, ardei rosu, masline, castane si o mana de ciuperci aromate de padure . Rezultatul…..delicios perecum ma asteptam dar sa derulam povestea de la inceput .

 

INGREDIENTE

  • un pui zdravan ( eu am pus pui fermier echivalentul puiului de casa din Romania ) ,
  • 50 ml ulei de masline,
  • 100 ml bere blonda,
  • 200 ml apa,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • o crenguta de cimbru proaspat,
  • o crenguta de marar,  
  • 3 cepe mici,
  • o mana de masline,
  • o mana de castane( eu am pus ceva castane fierte care le cumpar la borcan ),
  • un ardei capia mic taiat rondele,
  • o mana zdravana de ciuperci aromate ( eu am pus forestiere cu galbiori, hribi, ghebe, champinioane adaptati cu ce gasiti in bucatarie)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu castane la cuptor à la Sylvia:

 Preparare: am spalat si curatat bine puiul intreg, l-am uscat si apoi frecat bine cu sare, piper si boia si l-am asezat in vasul roman. Am turnat peste el uleiul, si apa am pus ierburile aromate si l-am dat la cuptor singur pentru 40 de minute, daca  aveti un pui care se face mai repede adaptati timpul pana e aproape facut. Dupa 40 de minute de fiert ai aburii vasului roman  i-am facut o verificare si am adaugat restul ingredientelor ce abia asteptau sa il insoteasca .

Am adaugat 100 ml de bere si am mai pus o crenguta de cimbru proaspat pe pui sa ii ramana aroma si l-am pus din nou la cuptor, am mai lasat 10 minute cu capac si 10 fara capac sa se rumeneasca bine. In timpul asta se fac si ciupercile si restul ingredientelor si se zdrobesc, pusul lor de la inceputul fripturii nu mi se pare niciodata o idee buna, este varianata mea de preparare. Dupa cele 20 de minute, casa e plina de arome si puiul gata rumenit. L-am scos asadar pe un platou si am asezat pe  langa el castanele, ceapa, ciupercile, maslinele si ardeii ….o minunatie de combinatie de culori .

  L-am servit cu o garnitura de orez, este o garnitura discreta care nu incurca cu nimic aromele ce el insotesc din contra completeaza ideal orice aroma. A fost execelent, una dintre cele mai bune fripturi pe care le-am mancat vreodata avea langa aroma ciupercilor de padure,  aroma sarata a maslinelor negre si dulceata frageda a castanelor…..cine se pregateste sa spuna ce mare lucru castanele  la o friptura ….va fi intrebat de mine daca a mancat vreodata incercati experienta si vorbim dupa .

 Va servesc cu drag cu o portie virtuala, va invit sa testati reteta, inlocuiti si adaptati cum vreti sau mergeti pe mana mea

TIPS-URI

1

Nu asteptati o ocazie speciala pentru a prepara o cina mai deosebita si a imbraca o tinuta eleganta, puteti sa o faceti fara motiv si sa va simtiti minunat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu castane la cuptor à la Sylvia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ela 1

08.06.2010, 00:05

nu mai spun nimic,fetele au spus totul

Ina 1

08.06.2010, 07:59

Ce minunatie!! tot tacamul pentru reteta!

Sylvia 1

08.06.2010, 09:42

Fetelor va multumesc mult ati fost foarte dragute !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu ciuperci si rosii