O reteta gustoasa de conopida cu piept de pui,potrivita pentru zilele de duminica, cand nu ai chef sa stai in bucatarie sa gatesti, ci sa stai alaturi de cei dragi.Sper sa va placa....
Desfacem conopida in buchetele, o spalam bine si o punem in apa clocotita cu sare , pentru 5 minute sa fiarba , apoi strecuram apa de pe ea.
Pieptul de pui il taiem cuburi, il asezonam si il amestecam apoi si cu putin patrunjel verde proaspat tocat.
Ouale le batem bine cu sare,piper , apoi adaugam smantana si amestecam sa se omogenizeze.
Ungem forma siliconata de guguluf cu unt si punem in ea 1/3 din ouale batute cu smantana.
Asezam apoi jumatate din cuburile de carne iar peste ele conopida fiarta.Radem jumatate din cascaval si presaram patrunjel verde deasupra.
Punem peste toate inca 1/3 din compozitia de oua batute cu smantana adaugam cuburile de carne ramase, conopida si cealalta parte de oua cu smantana. Radem cascaval deasupra, presaram cu cascaval razuit si patrunjel verde si dam forma de guguluf la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ o ora pina se rumeneste mancarea deasupra.
Scoatem guguluful din cuptor si il lasam 10 minute sa se odihneasca, apoi punem o farfurie peste el si cu o miscare rapida rasturnam guguluful cu susul in jos pe farfurie.
Il ornam cu rosii cherry si patrunjel verde , apoi se poate servi asa simplu sau cu o lingura cu smantana alaturi.
Pofta mare !