Guguluf din conopida cu piept de pui si cascaval

de Sidy in Pui, 19 Iun 2012 | 6788 vizualizari

 

O reteta gustoasa de conopida cu piept de pui,potrivita pentru zilele de duminica, cand nu ai chef sa stai in bucatarie sa gatesti, ci sa stai alaturi de cei dragi.Sper sa va placa....

 

INGREDIENTE

  • 1 piept pui dezosat
  • 1 conopida
  • 5-6 oua( depinde cat de mari sunt)
  • 150 g cascaval
  • 250 ml smantana
  • 1 legatura patrunjel verde
  • rosii cherry
  • sare
  • piper
  • boia
  • o lingurita unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf din conopida cu piept de pui si cascaval:

Desfacem conopida in buchetele, o spalam bine si o punem in apa clocotita cu sare , pentru 5 minute sa fiarba , apoi strecuram apa de pe ea.

Pieptul de pui il taiem cuburi, il asezonam si il amestecam apoi si cu putin patrunjel verde proaspat tocat.

Ouale le batem bine cu sare,piper , apoi adaugam smantana si amestecam sa se omogenizeze.

Ungem forma siliconata de guguluf cu unt si punem in ea 1/3 din ouale batute cu smantana.

Asezam apoi jumatate din cuburile de carne iar peste ele conopida fiarta.Radem jumatate din cascaval si presaram patrunjel verde deasupra.

Punem peste toate inca 1/3 din compozitia de oua batute cu smantana adaugam cuburile de carne ramase, conopida si cealalta parte de oua cu smantana. Radem cascaval deasupra, presaram cu cascaval razuit si patrunjel verde si dam forma de guguluf la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ o ora pina se rumeneste mancarea deasupra.

Scoatem guguluful din cuptor si il lasam 10 minute sa se odihneasca, apoi  punem o farfurie peste el si cu o miscare rapida rasturnam guguluful cu susul in jos pe farfurie.

Il ornam cu rosii cherry si patrunjel verde , apoi se poate servi asa simplu sau cu o lingura cu smantana alaturi.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf din conopida cu piept de pui si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu pui si masline