Glazura regala (royal icing)

de Mitinita in Dulciuri, 13 Dec 2011 | 8534 vizualizari

 

Este o glazura foarte buna, perfecta pentru decorat fursecuri, biscuiti si se pare ca o poti folosi si la torturi.

 

INGREDIENTE

  • 2 albusuri,la temperatura camerei - ouale erau de marime mijlocie
  • 330 grame de zahar pudra din comert (s-ar putea ca am mai adaugat vreo 2 linguri in plus)
  • 2 lingurite de suc de lamaie sau lime (am folosit lime)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Glazura regala (royal icing):

Este foarte important ca albusurile si sucul de lamaie sa fie la temperatura camerei si vasul in care bateti albusurile sa fie foarte curate, fara urma de ulei, altfel nu se va intari glazura.

Incepeti sa bateti albusurile si cand fac spuma adaugati putin cate putin zaharul pudra si continuati sa mixati la viteza mica. Cand ati obtinut consistenta dorita acoperiti vasul cu folie de plastic, altfel se va usca glazura. Nu bagati la frigider, se va inmuia.

Adaugati mai mult zahar daca doriti o glazura mai groasa.

 

TIPS-URI

1

Adaugati mai mult zahar daca doriti o glazura mai groasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Glazura regala (royal icing)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (29)

Mitinita 1

14.12.2011, 10:36

monike,adauga mai mult zahar pudra si atunci va fi mai groasa glazura . Dar nu situ sa-ti spun cum poti sa faci ornamente. Eu stiu de ornamente din zahar sau bezele.

RuxyRux 1

14.12.2011, 11:01

Miti eu nu fac dintr-o cantitate fixa neaparat....uite aici am inlocuit sucul de lamaie cu suc de rodie...acum depinde de ce ma inspira..Pup cu drag

http://www.bucataras.ro/retete/inimioare-aromate-17582.html

ionela2682 1

18.12.2011, 13:36

si eu fac asemenea glazura ..dar mai adaug si o lingura de amidon!!!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Flodni