Tortilha spaniola cu carnati picanti
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriAceasta omleta este satioasa si buna si nu da multa bataie de cap cu prepararea. Tocam ceapa marunt si ardeiul la fel. Punem in tigaie putin ulei de malsine si calim ceapa si ardeiul ff bine....Citeste continuarea
Tocanita de ceapa cu pulpa de porc
Postat de: Dya in PorcCarnea, taiata in cuburi mici, se pune intr-o craticiora impreuna cu un pahar, doua, de apa (sau atat cat sa o acopere complet). O fierbem inabusit pana ce apa scade integral, iar carnea este...Citeste continuarea
Tort cu mere si caramel ca la mama...
Postat de: gabrielasfechis in TorturiPentru inceput curatam merele si le spalam. Le taiem in doua si curatam interiorul. Punem o cana de zahar cu varf pe foc la caramelizat.(eu am folosit o oala emailata pe care am pus-o si la...Citeste continuarea
Tort KITKAT
Postat de: sis in TorturiAm inceput prin a preincalzi cuptorul la 200 de grade si prin a imparti ingredientele blatului in 2 parti egale deoarece am facut 2 blaturi. Pentru primul blat am separat 5 albusuri de galbenus si...Citeste continuarea
Turtite din dovlecel
Postat de: cristeena20 in Aperitive / GarnituriRazuim dovlecelul pe razatoarea mare si punem sare. Lasam sa stea cel putin o ora. Apoi stoarcem bine dovlecelul de apa lasata si amestecam cu piper, praf de usturoi, ceapa razuita, 1 ou mare (sau...Citeste continuarea
Tort cu bezea
Postat de: Petra32 in TorturiAveti nevoie de o tortiera cu deschizatura,in caz ca nu aveti puteti utiliza orice fel de recipient,cerc cu diametrul de 30-35cm. Decupati cu ajutorul tortierei pe care o folositi un cerc de...Citeste continuarea
Tarta cu mere si piersici
Postat de: Oana in PrajituriSe amesteca cu o lingura toate ingredientele pentru aluat, apoi se framanta usor cu mana pana se obtine un aluat fraged si nelipicios. Se infasoara in folie de plastic si se lasa la rece 15...Citeste continuarea
Tarta cu caise
Postat de: gicuta69 in Prajiturimod preparare aluat: Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat bucatele. Se amesteca cu vârful degetelor pana se incorporeaza...Citeste continuarea
Tort cu aroma de caise
Postat de: Creatsa in TorturiBlat: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare. Am adaugat zaharul,in ploaie,si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si le-am adaugat peste...Citeste continuarea
Tort Sacher
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat: am separat albusurile de galbenusuri, iar albusurile le-am batut spuma cu 1 praf de sare si zaharul, pana au devenit o bezea. Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu...Citeste continuarea
Tarta cu crema de caramel,...
Postat de: aliliana in PrajituriAluatul: faina, sarea, praful de copt, zaharul si untul de amesteca bine. Rezulta un aluat nelegat. Se adauaga oul si se omogenizeaza. La final se adauga apa. In functie de...Citeste continuarea
Tort cu piersici
Postat de: papabundetot in TorturiBlatul: Biscuitii i-am dat prin robot pentru a-i sfarama,apoi i-am pus intr-un castron si i-am amestecat bine cu untul moale,la temperatura camerei. Am pus apoi biscuitii cu unt intr-o forma de...Citeste continuarea
Tartine cu somon afumat si spanac
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriSe asaza feliile de somon pe masa de lucru, iar pe fiecare se asaza cate o frunza de spanac, spalata si uscata. Frunza de spanac trebuie sa fie de aceeasi dimensiune cu felia de somon. Se ruleaza...Citeste continuarea
Tort cu aroma de portocale si frisca
Postat de: Elena_Daria in TorturiBlat: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea, se adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma...Citeste continuarea
Tort cu visine si frisca
Postat de: lucy2002 in TorturiSeparam galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma adaugand in ploaie zaharul + zaharul vanilat . Cand albusurile s-au intarit si au aspect de bezea adaugam galbenusurile...Citeste continuarea
Tartine cu unt aromat, branza brie...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriUntul moale, la temperatura camerei, se amesteca cu usturoiul dat pe razatoarea fina, cu patrunjelul tocat fin si cu praful de turmeric. Se ung feliile de bagheta cu un strat generos de unt si se...Citeste continuarea
Tartine cu crema de branza si somon...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriSe mixeaza cu blenderul somonul afumat impreuna cu crema de branza, se adauga mararul tocat fin, zeama de lamaie, se condimenteaza dupa gust si se aseaza crema pe feliile de bagheta. Se orneaza cu...Citeste continuarea
Tort aniversar
Postat de: robert_badica in TorturiPentru blat :Separi ouale,bati albusurile cu zaharul,iar galbenusurile cu sare.Dupa care se amesteca albusul batut spuma cu galbenusurile,faina ,bicarbonatul,si coaja de portocala.Se amesteca ,si...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata, crema...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlat: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu praful de sare si zaharul adaugat cate o lingura. Se pune apa, uleiul, coaja de portocala si galbenusurile pe rand amestecand usor. Faina...Citeste continuarea
Tarta cu visine si nuci
Postat de: tarasmariana in DulciuriPrepararea aluatului : Punem intr-un bol laptele cald, drojdia, oul, 1 lingura de zahar, zaharul vanilat si sarea. Le batem cu mixerul, adaugam faina si framantam. Adaugam si untul si...Citeste continuarea
Tort cu visine si frisca
Postat de: reisnaor_2006 in TorturiAlbusurile se bat impreuna cu sarea, zaharul si adaugam treptat galbenusurile si faina. Compozitia se toarna intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor 30 de minute....Citeste continuarea
Tocanita de carne de porc cu...
Postat de: reisnaor_2006 in PorcOrezul il fierbem separat in zeama de supa cu sare.Ceapa si carnea le taiem cubulete,intr-o cratita punem putin ulei si calim ceapa,dupa ce am calit ceapa adaugam carnea si o cana de apa.Cand da...Citeste continuarea
Tort cu crema de mascarpone si capsuni
Postat de: carla27carla in TorturiSe separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu zahar si un praf de sare.Galbenusurile se freaca cu ulei ,apoi se adauga la albusuri.Se amesteca incet cu o lingura pana se...Citeste continuarea
Tort Meda
Postat de: Adi75 in TorturiPregatim CREMA 1: zaharul, cacaoa, apa se amesteca impreuna si se fierb putin. Dupa ce crema se raceste adaugam pe rand cele 12 galbenusuri. Crema se imparte in doua, o parte se pune in blat iar...Citeste continuarea
Tarta cu dovleac
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriAluatul: se pune intr-un bol faina, sarea si untul rece taiat bucatele. Se adauga oul si apa si se framanta aluatul. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece. Umplutura: Se spala...Citeste continuarea
Tort negru cu cafea
Postat de: andaoana in TorturiBlatul : Batem ouale cu putina sare , adaugam zaharul si frecam pana obtinem o crema . Adaugam faina , cacao si praful de copt si amestecam subtiind aluatul cu laptele . Laptele il turnam in...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu fructe...
Postat de: simona72 in TorturiPentru inceput, puneti la hidratat stafidele si merisoarele in visinata pe care o aveti pt sirop. Pt blat : mixati ouale intregi cu zaharul pana capata volum si se deschid la culoare. Se...Citeste continuarea
Tarta cu branza picanta si ceapa verde
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriAluatul nefiind congelat nu necesita timp de asteptare pentru a fi decongelat. Deci...se scoate aluatul, care este prevazut cu hartie de copt si se intinde cu tot cu hartia de copt, in tava mare a...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu tochitura
Postat de: momo121 in Mancaruri cu carneIntr-o oala am pus tochitura si am lasat-o pana s-a topit toata untura, apoi am pus ceapa, ardeii, morcovul ( tocate marunt ) le calim impreuna cu carnea, dupa ce s-au inmuiat legumele am pus 1...Citeste continuarea
Tarta cu mere si banane
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriUngem o forma de tarta cu unt si asezam fructele taiate in ea. Mixam ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam laptele si faina si mixam pana se incorporeaza ingredientele. Punem...Citeste continuarea
Tort Ferrero Rocher
Postat de: gaby_d in TorturiBlat Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea completa. Adauga...Citeste continuarea
Tort de ciocolata
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat:ciocolata rupta in bucatele, se pune pe baie de aburi impreuna cu untul, uleiul si smantana pt frisca. Amestecam ingredientele pana se topeste ciocolata, lasam deoparte sa se raceasca....Citeste continuarea
Tarta cu mere venetiana
Postat de: tarasmariana in DulciuriPrimul aluat : Faina, praful de copt, si untul se framanta pana devine aluatul sfaramicios. Intr-un bol, punem oul si zaharul. Se amesteca si se toarna peste aluat si dupa aceea...Citeste continuarea
Tort spirala cu doua creme
Postat de: papabundetot in TorturiPentru fiecare din cele 2 foi de blat am procedat la fel,am separat galbenusul de albus,galbenusurile le-am frecat cu zaharul si esentele pana cand si-au dublat volumul,am adaugat apoi faina si am...Citeste continuarea
Tort de clatite cu crema de branza...
Postat de: Criss in DulciuriIntr-un bol punem ouale, zaharul vanilat, uleiul si batem cu mixerul. Adaugam apoi alternativ faina si laptele si mixam pana rezulta o compozitie fluida si fara cocoloase. Intr-o tigaie...Citeste continuarea
Tort cu crema de iaurt si jeleu de...
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se mixeaza ouale impreuna cu praful de sare si zaharul la viteza maxima timp de 20-25 minute (eu am mixat 22 minute) pana isi tripleaza volumul (cat ca nu a dat afara din bolul...Citeste continuarea
Tort cu blat de cacao si crema cu...
Postat de: andreea_nagy in TorturiPt. foi : Galbenusurile le mixam cu zaharul, mierea si zaharul vanilat bine de tot; amestecam faina cu grisul, praful de copt si cacaoa si le incorporam in galbenusuri, apoi adaugam treptat...Citeste continuarea
Tort cu marshmallows
Postat de: sufletista in TorturiBlat - Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Separat in alt bol mixam galbenusurile cu uleiul si adaugam in fir subtire peste spuma de...Citeste continuarea
Tzatziki - Salata de castraveti si...
Postat de: farfuriavesela in SalateCum pregatim: Spalam castravetii si ii dam prin razatoarea mare. Ii presam putin ca sa iasa surplusul de apa din ei. Adaugam iaurtul, punem sare si piper dupa gust. 2 catei de usturoi ii dam...Citeste continuarea
Tort cu ananas si mascarpone
Postat de: rhapsody in TorturiBlat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana cand se deschid la culoare si...Citeste continuarea
Tort Saint- Honore
Postat de: sufletista in TorturiAluat - intr-un bol punem faina, sare, untul taiat bucatele si incepem sa framantam adaugand treptat apa rece, pana devine un aluat omogen. Invelim in folie alimentara si dam la rece. Choux...Citeste continuarea
Tort cu branza
Postat de: sufletista in TorturiBlat - mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul in fir subtire, adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie si...Citeste continuarea
Tort simplu si delicios
Postat de: Petrutac in TorturiSe prepara blatul : se separa albusurile de galbenusuri , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie , galbenusurile unul cate unul si faina , amestecand cu o spatula...Citeste continuarea
Tocana de ceapa
Postat de: Giana in VitaSe curata ceapa, se spala si se toaca felii mari. Se pune in cratita uleiul la incins, se adauga carnea si se caleste pana isi schimba culoarea. Se pune capacul si se lasa sa se gateasca...Citeste continuarea
Tarta pufoasa cu visine
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriSeparam albusurile de galbenusuri si le batem cu un praf de sare si zaharul,incorporam si galbenusurile,faina si uleiul.Ungem o tava si o tapetam cu faina si dam la cuptor la foc mic.Cand blatul...Citeste continuarea
Tort papusa 2
Postat de: sufletista in TorturiBlat- Intr-un bol mixam galbenusurile cu 4 linguri de zahar,coaja de lamaie,pana obtinem o crema. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul ramas,zeama de...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală cu...
Postat de: andreea91 in PrajituriTiramisu reţetă originală Separam albusurile de galbenus si le batem spuma cu un varf de sare si il dam la rece . Intr-un vas adaugam galbenusurile si zaharul pudra si...Citeste continuarea
Tort cu zmeura si piersici
Postat de: papabundetot in TorturiAm spalat si taiat piersicile in felii potrivite ca si marime si le-am pus la foc intr-o craticioara impreuna cu apa de trandafiri,2 stelute de anason, 200 ml apa si 3 linguri de zahar.Le-am lasat...Citeste continuarea
Tarta cu visine-Multicooker
Postat de: AdyNA_RadU in PrajituriOuale le-am batut cu zaharul. Ulterior am adaugat uleiul, laptele caldut si faina pe care o amestecasem cu praful de copt. Am pus si un varf de cutit de sare. Am conectat Multicookerul la sursa de...Citeste continuarea
Tort cu crema straciatella
Postat de: nico15 in TorturiSeparam ouale, albus de galbenus. Cumparam sfecla prefiarta si o punem sa mai fiarba, trebuie sa scoatem culoare rosiatica necesara pentru colorarea blaturilor. Batem albusurile spuma iar...Citeste continuarea