Tocana de porc cu cartofi si zucchini
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCeapa se toaca marunt si se pune la calit 2 minute. Se adauga carnea taiata cuburi,si morcovul taiat rondele. Se stinge cu vin si se lasa pana scade zeama dupa care se adauga apa cat sa...Citeste continuarea
Tagliatele cu inele de calamar
Postat de: Larisel in Fructe de mareTagliatele se pun la fiert tinand cont de timpul de fierbere. Intr-o tigaie, pune un pic de ulei iar cand s-a incins punem usturoiul tocat marunt iar dupa un minut si inele de calamar, lasam la...Citeste continuarea
Tarta cu piersici
Postat de: mitinita in PrajituriIntr-un bol se amesteca faina, untul, sarea si o lingura de zahar. Se amesteca cu degetele, apoi se adauga apa, pana aluatul devine elastic si se dezlipeste de degete. Se lasa putin sa se...Citeste continuarea
Tort cu budinca de vanilie si...
Postat de: Dea_Dea in TorturiBlat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu cacao si praful de...Citeste continuarea
Tort cu piscoturi, mascarpone si...
Postat de: deyutzky in TorturiIn primul rand mixam frisca cu intaritorul si o amestecam cu mascarponele. Dam compozitia la frigider pentru cca 30 de minute. Intr-o tava cu peretii detasabili punem piscoturi de...Citeste continuarea
Tort double mousse
Postat de: madi_marin in TorturiSe prepară blatul : se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu ulei, făina cernută cu cacaoa, apa şi esenţa. Se omogenizează bine, apoi se toarnă...Citeste continuarea
Tarta cu capsuni
Postat de: Dea_Dea in DulciuriSmantana, praful de sare, zaharul si oul se amesteca bine. Adaugam uleiul si amestecam, apoi punem 2-3 linguri de faina amestecata cu praful de copt. Punem faina pe rand cat avem nevoie...Citeste continuarea
Tort Egiptean
Postat de: Creatsa in TorturiFoi : Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul in ploaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat faina si nucile macinate amestecand...Citeste continuarea
Tarta cu cartofi
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriLa inceput scoatem foietajul din frigider pentru a se dezgheta si a ajunge la temperatura camerei. Cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem fasii subtiri. Punem o tigaie cu ulei la foc...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata
Postat de: Adele in TorturiPentru inceput am pus ouale cu zaharul intr-un vas si le-am mixat pentru cel putin 15 minute pana au deveni spuma. Am pus faina si praful de copt, esenta de rom si am amestecat usor de jos in sus...Citeste continuarea
Tocana de legume pentru iarna
Postat de: andresita in ConserveIn primul rand trebuie sa faceti suc din cele 4 kg de rosii. Folositi un separator special sau faceti ca mine: opariti rosiile, cojiti-le si dati-le prin blender / robot de bucatarie. Daca vreti...Citeste continuarea
Tort cu bezea de nuca,pandispan si...
Postat de: Creatsa in TorturiPentru foile de bezea cu nuca: Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,am adaugat zaharul in ploaie mixand bine pana am obtinut o bezea tare. Peste bezea am adaugat faina si nuca...Citeste continuarea
Tort cu crema si ananas
Postat de: caroline in TorturiIncepem prin a prepara crema de ciocolata. Punem intr-o tigaie ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu 250 ml frisca lichida.Punem la foc mic si amestecam continuu pana ce ciocolata s-a...Citeste continuarea
Tort Snickers
Postat de: jolygina in TorturiPregatim mai intai blatul astfel-batem albusurile spuma dupa care adaugam zaharul treptat ,nuca si faina cu praful de copt. Punem blatul la cuptor timp de 30-45 min. Intre timp pregatim...Citeste continuarea
Taitei asiatici
Postat de: mitinita in PastePunem apa la fiert,in care adaugam o jumatate de lingurita de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam pastele si le fierbem al dente. Nu le fierbem mai mult,fiindca vor fi putin prajite cu...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecei
Postat de: cocuta2607 in Aperitive / GarnituriSe face aluatul fraged si se lasa la frigider cca 30 minute. Dovleceii se taie rondele, se pun pe foc si apoi se adauga ardeiul tocat marunt si sunculita. Se lasa sa scada tot lichidul, apoi se...Citeste continuarea
Tarta cu prune si bezea
Postat de: Criss in PrajituriIntr-un bol se adauga zaharul si galbenusurile si se spumeaza pana se topeste zaharul. Se adauga apoi untul moale, zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt. Rezulta o...Citeste continuarea
Tort Padurea Neagra
Postat de: jolygina in TorturiFacem mai intai blatul amestecand albusurile de ou cu putina sare. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul. iar la sfasit praful de copt si faina. Punem la cuptor timp de 30-45 minute...Citeste continuarea
Tarta de lamaie si ciocolata
Postat de: RuxyRux in PrajituriPreparam aluatul de tarta : se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat, (daca vi se pare prea gros si greu de manevrat adaugati o lingura de apa rece), care se infaineaza usor(...Citeste continuarea
Tocanita de porc cu ardei copti
Postat de: mihaelar63 in PorcLegumele se curata si se spala . Carnea de porc se taie bucati mici [ cat ar incape intr-o lingura ]. Rosiile se curata de pelite si se toaca cu blenderul vertical . Se pune la...Citeste continuarea
Tarta cu gem de prune
Postat de: cristeena20 in DulciuriSpalam prunele si le taiem felii. Le amestecam cu zahar si le lasam sa stea 5 minute. Punem la foc si cand incep sa se inmoaie adaugam amidonul amestecat cu putina zeama lasata de prune. Mai...Citeste continuarea
Tarta cu afine si zmeura/Tarta cu...
Postat de: gaby_d in PrajituriFreaca untul pentru aluat impreuna cu zaharul si sarea pana obtii o spuma. Adauga oul usor batut si bicarbonatul stins cu o lingura zeama de lamaie. Adauga jumatate din cantitatea de faina...Citeste continuarea
Tort Happiness
Postat de: Ela68 in TorturiApa se pune la fiert cu sarea si uleiul, iar dupa ce clocoteste se ia imediat de pe foc. Se adauga faina dintr-o data si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa putin sa se raceasca. Ouale se...Citeste continuarea
Tarta rustica cu fructe de sezon si...
Postat de: Valclaudia in DulciuriPunem 7 linguri de apa rece intr-un castron incapator. Adaugam untul rece taiat bucati, 3linguri de zahar, praful de sare,1 plic zahar vanilat si faina. Framantam un aluat elastic,pe care-l vom...Citeste continuarea
Tarta cu mango
Postat de: gicuta69 in PrajituriSe amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat bucatele. Se amesteca cu varful degetelor pana se incorporeaza faina in unt, apoi se adauga oul, esentele, coaja...Citeste continuarea
Tort cu ananas
Postat de: andreea91 in TorturiBlatul: Am batut ouale cu zaharul pt 30 minute pana ce isi tripleaza volumul. Faina am amestecat-o cu praful de copt si sarea pe care am adaugat-o peste spuma de oua in 3 reprize amestecand...Citeste continuarea
Tarta cu prune
Postat de: Mokuska in PrajituriAmestecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de lamaie. Adaugam treptat jumatate din cantitatea de faina, incorporam, apoi...Citeste continuarea
Tarta cu jeleu de zmeura si fragi
Postat de: Irina in PrajituriPentru inceput am pregatit blatul de cacao. Am facut un pandispan din 3 oua. Galbenusurile le-am batut cu zaharul, am adaugat treptat uleiul si lingura de apa. Albusurile batute spuma...Citeste continuarea
Tort ganache cu nuci şi coacăze
Postat de: madi_marin in TorturiCrema: se pun la topit la foc mic ciocolata şi frişca lichidă. Când totul e omogenizat, se dă la rece cca 1 oră, după care se spumează un pic cu mixerul. Blat: se bat...Citeste continuarea
Tarta cu mure si afine
Postat de: timea in PrajituriPentru aluat amestecam ingredientele intr-un bol apoi framantam aluatul obtinut pana incorporam toata faina. Tinem aluatul minim 30 de minute la rece. Scoatem din frigider aluatul si il...Citeste continuarea
Tarta cu prune
Postat de: Irina in DulciuriAm separat galbenusurile de albusuri, dupa care am mixat galbenusurile cu zaharul. Am adaugat untul si am mixat in continuare, pana zaharul s-a topit. Albusurile le-am batut spuma si...Citeste continuarea
Taitei somen cu vita
Postat de: mitinita in VitaCarnea se taie in fasii subtiri. De preferat sa fie congelata putin,ca sa va fie mai usor sa o feliati subtire.Ingredientele pentru marinarea carnii se adauga intr-un bol si se amesteca. Punem...Citeste continuarea
Tarta de ciocolata cu frisca
Postat de: RuxyRux in PrajituriBlatul se prepara simplu amestecand toate ingredientele pana obtinem aluatul pe care il vom infaina usor cand este gata( untul e de preferat rece si taiat felii). Se imparte in doua si se da la...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu visine
Postat de: timea in TorturiBlat: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi pe rand mixand dupa fiecare: zaharul, galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea
Tort aniversar cu zmeură şi...
Postat de: diaconta in TorturiEste bine ca blatul de pandişpan sa fie pregatit cu o zi înainte,se va taia mult mai bine a doua zi. Pentru cele doua blaturi,am procedat la fel,difera doar cantitatile si tava in care...Citeste continuarea
Tort LA MULTI ANI
Postat de: andreea91 in TorturiBlat Intr-un bol adaugam ouale si zaharul pe care le batem foarte bine, dupa care adaugam faina putin cate putin dupa care adaugam apa si continuam sa...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata, de post
Postat de: Xandrinne in DulciuriAm pus intr-un castron uleiul, zaharul, apa, sarea, gemul, am mixat putin cat sa se amestece ingredientele mai sus mentionate, apoi am adaugat si nuca, faina+cacaua, praful de copt (cernut...Citeste continuarea
Tarta cu prune II
Postat de: Criss in PrajituriDin ingredientele de mai sus framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il invelim intr-o folie alimentara si il punem in frigider pentru o ora. Impartim aluatul in doua parti, una cam 1/3...Citeste continuarea
Tarta cu magiun
Postat de: adellyna in DulciuriSe amesteca 400g de faina cu untul moale si se lasa 15 minute la rece Adaugam ouale batute, zaharul, sucul si praful de copt stins peste coca. Amestecam si mai adaugam faina pana...Citeste continuarea
Tarta cu fructe
Postat de: Kathy in PrajituriBlat: Se bat ouale spuma tare, adaugand treptat zaharul, dupa care se adauga faina amestecand usor cu o lingura. Amestecul se toarna intr-o tava se da la foc potrivit 15-20 de minute....Citeste continuarea
Tarta cu branza sarata, ceapa,...
Postat de: aliliana in Aperitive / GarnituriAluatul se scoate din congelator, se dezgheata la temperatura camerei. Intr-un bol, trecem prin razatoare cu ochiuri mari, branza. Adaugam ceapa si ardeiul, tocate cuburi mici. Adaugam 3...Citeste continuarea
Tocana de ardei copt cu piept de pui
Postat de: merisor67 in PuiPregatim intai ardeiul pe care il coacem si il punem intr-un vas pe care il acoperim cu folie de plastic. Il lasam asa 15-20 de minute dupa care il vom curata. Se va curata foarte bine,...Citeste continuarea
Tarta cu afine si bezea
Postat de: timea in DulciuriPregatim un aluat din ingredientele de mai sus pe care il tinem la frigider aprox 30 de minute. Intindem aluatul sub forma rotunda pe masa de lucru tapetata cu faina. Asezam foaia de aluat...Citeste continuarea
Teci cu usturoi
Postat de: robert_badica in Mancaruri de postMai intai se pun la fiert tecile in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert se scurg si se lasa deoparte.Intr-o tigaie se incalzeste uleiul,se adauga tecile,si dupa cateva minute si usturoiul zdrobit.Se...Citeste continuarea
Tort de ciocolata cu visine
Postat de: Isabel in TorturiBlatul: Separam albusurile de galbenusuri si le batem suma are intr-un vas adanc,apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem in continuare pana se face bezeaua tare.Adaugam...Citeste continuarea
Tarta cu crema de branza si ciocolata
Postat de: aliliana in PrajituriAluatul: Intr-un bol punem untul, faina, zaharul si praful de copt si framatam ,, in uscat" pana ce toate sunt incorporate. Va rezulta un aluat sfaramicios, punem si apa si...Citeste continuarea
Tort cu crema de zahar ars
Postat de: gicuta69 in TorturiCrema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii cratitei si se lasa la racit. Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de...Citeste continuarea
Tort cu bezea si piersici
Postat de: miha in TorturiBlat de tort: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul si mixam pana...Citeste continuarea
Tort cu ciocolată,vişine şi...
Postat de: diaconta in TorturiPentru cele doua blaturi,am procedat la fel,difera doar cantitatile si tava in care le-am copt.Reteta este foarte simpla,trebuie doar sa respectati proportiile,adica 30g zahar si 30 g faina...Citeste continuarea
Tocanita cu legume mexicane si...
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai am pus fasolea fideluta la fiert in apa cu sare,dupa ce a fiert am scurs-o de apa si am adaugat-o peste legumele mexicane dezghetate.Am pus o cratita pe foc,am lasat-o sa se incinga,am...Citeste continuarea