Plecand de la Tiramisu reţetă originală
Pentru blat :
Pentru crema :
Tiramisu reţetă originală
Pentru blat : Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le frecam cu indulcitorul, cafeaua sau esenta, laptele si branza de vaci. Adaugam ingredientele uscate si amestecam pana se incorporeaza. La final adaugam si albusurile si amestecam cu dosul unei linguri de lemn, de jos in sus, incet pentru a nu se lasa compozitia. Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si coacem la foc mic cca 35 de minute, pana trece testul cu scobitoarea . Lasam blatul la racit dupa care il taiem in doua.
Pentru crema : Laptele cu cca 3 linguri de indulcitor se pun la fiert. Galbenusurile se subtiaza cu putin lapte si se adauga peste laptele clocotit, amestecandu-se pana se ingroasa usor. Dupa ce s-a racit, crema se mixeaza cu branza de vaci.
Insiropam cu cafea, bine foile. Peste prima foaie se intinde 1/2 din crema, se aseaza a doua foaie si restul de crema. Se da la rece cel putin 2-3 ore dupa care il pudram cu cacao si il putem taia. Enjoy !