Tarta cu martipan

de xana in Dulciuri, 13 Iul 2014 | 6480 vizualizari

 

Avand in vedere ca nu sunt deloc indemanatica in decorarea torturilor cu martipan, nu-i puteam gasi mai buna intrebuintare pachetuluicare zacea de cateva zile pe raft decat aceasta tarta. M-am inspirat din reteta frantuzeasca Galette des Rois si a iesit ceva super bun!

 

INGREDIENTE

  • 2 foi rotunde de aluat de foietaj cu cca 30cm diametru
  • 300 gr martipan
  • 6 oua
  • 100 gr unt
  • 180 gr zahar
  • 1 lingura esenta de migdale
  • 3 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu martipan:

Incalzim cuptorul la 200 de grade.

Dam prin razatoarea cu ochiuri mari martipanul. Ii adaugam ouale, esenta, zaharul si untul topit si racit. Mixam in jur de 5 minute pana devine omogem.

Intr-o tava rotunda si putin inalta punem hartie de copt si prima foaie de aluat, pe care o intepam pe alocuri cu ajutorul unei furculite.

Turnam peste prima foaie de aluat umplutura, avand grija ca martipanul sa fie distribuit uniform.

Terminam prin a pune deasupra a doua foaie, lipindu-i bine marginile de prima. Optional, facem niste crestaturi, dar  nu foarte adanci cu un cutit, apoi ungem cu lapte.

Dam tarta la cuptor pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu martipan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta foietaj cu branzeturi si chimen