Tiramisu reţetă originală
E un fel de 'Aceiasi Marie ,dar cu alta palarie''....tiramisu=mascarpone si restul cum te taie la bibilica,dar e bun rau .....
Tiramisu reţetă originală
Mai intai am frecat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit si am obtinut o textura cremoasa.Separat am batut frisca spuma tare, nu este nevoie de zahar deoarece frisca lichida este indulcita. Apoi am adaugat in galbenusuri branza mascarpone, am amestecat bine iar la final frisca batuta spuma. Dizolvam pliculete de ness cu apa rece si adaugam lingura de coniac.
Am luat un vas de yena rotund si incapator, am inmuiat piscoturile in ness, atat cat sa se inmoaie. Pe fundul vasului de yena am asezat un strat de piscoturi inmuiate, apoi am acoperit cu compozitia de mascarpone, am pus un strat de banane taiate rondele, apoi piscoturi, crema si tot asa pana am terminat toate ingredientele. Deasupra am pudrat cu cacao.
Delicios si usor de facut.