A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Piept de pui pane umplut cu cascaval

Postat de: deyutzky in Pui

Pieptul de pui se spala bine, se taie felii subtiri, se bate si se condimenteaza cu piper si sare. Ouale se bat cu un praf de sare, cascavalul se taie fasii. Punem uleiul la incins...Citeste continuarea

Panna Cotta traditionala

Postat de: CramaHaiducilor in Dulciuri

Gelatina se pune la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute.  Tot acum se aseaza smantana si zaharul, intr-o oala, la foc domol. Nu se lasa sa dea in clocot si se sting cu laptele...Citeste continuarea

Prajitura zebrata

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se amesteca ouale cu zaharul pana se topeste. Se adauga uleiul putin cate putin. Se adauga iaurtul si sucul de lamaie. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare....Citeste continuarea

Pizza cu peste

Postat de: MotanLaOale in Pizza

Aluatul se lasa la dezghetat. Tonul se scurge de ulei si zeama si se amesteca. Sprotul se scurge de ulei si se taie bucati. Ardeii si ceapa se taie rondele subtiri. Maslinele se taie...Citeste continuarea

Piept de pui in crusta de cascaval...

Postat de: corina241 in Pui

Taiem pieptul in fileuri potrivite,cam in 4-5 parti. Ungem tava de yena cu unt sau tapetam cu hartie de copt. Amestecam intr-un bol smanatana cu usturoiul pisat,sarea si piperul. Tavalim...Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu crema de...

Postat de: deyutzky in Prajituri

Foi: Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat la mixer. Albusurile se bat spuma cu sarea. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste albusuri, se adauga si...Citeste continuarea

Pizza

Postat de: privatelaura in Pizza

Intr-un castron turnam apa, adaugam faina, sarea, zaharul, uleiul de masline si drojdia. Bagam in functiune mixerul cu palete pt aluat si prestam cam 5 min de framantat. Va asigur ca iese un blat...Citeste continuarea

Pasta de zahar

Postat de: privatelaura in Torturi

Intr-un castron, cernem cam 450 gr zahar pudra, adaugam o lingura de Gumtex si amestecam sa se distribuie uniform si facem o adancitura in mijloc. Intr-o canita, punem o lingura de glucoza cu 5...Citeste continuarea

Prepelite cu ciuperci, capere si...

Postat de: panacris in Mancaruri cu carne

Prepelitele se curata, se presara cu mirodenii, apoi se prajesc rapid in ulei, intr/un tuci pe toate partile. Prepelitele rumenite, se transfera in alt vas, se adauga vinul, apa, morcovii...Citeste continuarea

Pasta/gem de macese sau...

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

De regula se iau  macesele, se spala, se curata de codite si impuritati, se taie in jumatati, se indeparteaza cu grija semintele si perisorii, se asaza intr-un vas de inox sau email,...Citeste continuarea

PaniPuri

Postat de: RoXx in Aperitive / Garnituri

Aluatul pentru gogosele se pregateste astfel : Intr-un castron punem grisul,faina si amestecam cu apa pana se formeaza coca.Se acopera pentru 10 min cu un prosop si se lasa la "odihnit"....Citeste continuarea

Piept de porc umplut cu carnati

Postat de: adela1981 in Porc

Pieptul de porc se bate putin , sau sa fie felii mai subtiri. Se condimenteaza cu sare, piper negru, boia de ardei iute, cimbru si maghiran. Se aseaza cate un carnacior pe fiecare felie si se...Citeste continuarea

Prajitura Tigru

Postat de: adela1981 in Prajituri

In primul rand incalziti cuptorul. Apoi, ne ocupam de budinca de piersici, spalam piersicile si scoatem samburii ( se taie in doua ). Se pune la fiert apa cu zaharul  ( se pastreaza 2 linguri...Citeste continuarea

Pasta de gogosar cu verdeata

Postat de: adela1981 in Conserve

Gogosarii i-am spalat si curatat de cotare si seminte. Am dat prin masina de tocat, verdeturile se toaca marunt. Am pus la fiert cca o ora pana ce a scazut zeama. Am adaugat cca o lingura rasa cu...Citeste continuarea

Prajitura cu prune

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Prunele se spala, se desfac in doua jumatati, se scot samburii si se presara cu zahar si scortisoara. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se smesteca pana...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: alexa_elena in Prajituri

  Pt foi: Se amesteca zaharul cu oul, se adauga uleiul, ca la maioneza, se adauga laptele,coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Se fac 3 foi, intre ele se pune...Citeste continuarea

Prajitura cu branza dulce şi pere

Postat de: kukibella in Prajituri

aluat:batem spuma oul cu zaharul pudra şi untul; se adauga faina amestecata cu praful de copt şi se framanta un aluat care se da la frigider ptr. o ora acoperit cu o folie. umplutura:...Citeste continuarea

Pilaf de orez cu carne de porc

Postat de: adela1981 in Porc

Legumele se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, ardeiul se taie cuburi , iar morcovul se da pe razatoare. Carnea de porc, eu am folosit din pulpa, se taie cubulete mai mici. Se...Citeste continuarea

Prajitura cu alune si crema de gris

Postat de: adela1981 in Prajituri

Pentru inceput , punem laptele la fiert , iar cand incepe sa dea in clocot  adaugam  grisul si zaharul si lasam sa fiarba amestecand in continuu, pana ce se ingroasa. Se acopera cu o...Citeste continuarea

Piept de pui la gratar

Postat de: adela1981 in Pui

Pieptul de pui se taie in felii cat mai subtiri . Se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei iute si se stropesc cu cativa stropi de ulei de masline. Se dau o ora la rece. Apoi se frig...Citeste continuarea

Prajitura cu prune

Postat de: adela1981 in Prajituri

Mixam ouale cu zaharul, pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul.  Adaugam coaja rasa de la lamaie si laptele, apoi praful de copt stins cu  zeama de lamaie.  Apoi adaugam...Citeste continuarea

Pui cu usturoi la cuptor

Postat de: adela1981 in Pui

Se curata foarte bine puiul  si se aseaza intr-o tava de friptura. Usturoiul se curata si se pune intr-un mojar cu toate condimentele si se zdrobeste. Apoi adaugam cativa stropi de ulei de...Citeste continuarea

Pulpe de pui crocante la cuptor

Postat de: miha in Pui

Intr-o farfurie adanca amestecam pesmetul cu condimentele uscate, sarea si piperul. Separat batem bine oul cu un praf de sare. Trecem carnea prin ou batut, apoi prin pesmetul aromat....Citeste continuarea

Prajitura cu goji si merisor

Postat de: rhapsody in Prajituri

Mixati ouale cu zaharul pana cand acesta se dizova. Puneti faina amestecata cu praful de copt, esenta, uleiul si amestecati bine. Amestecati si fructele deshidratate.  Turnati compozitia...Citeste continuarea

Peste sabie cu rosii si masline

Postat de: alba_zori in Peste

Foarte simplu,se pun toate ingredientele intr-o cratita pe foc pana se coace pestele. Se serveste cu mult fistic. Citeste continuarea

Prajitura cu cafea

Postat de: merisor67 in Prajituri

Am folosit cea mai mare tava la aceasta prajitura 30/40. Pentru foi am inceput cu prepararea cafelei pe care am facut-o din 4 lingurite cafea si 400 mL apa. Zaharul l-am pus la caramelizat...Citeste continuarea

Pulpa de porc in sos de vin si lapte

Postat de: Sidy in Porc

Pulpa de porc se condimenteaza bine cu toate condimentele si se pune apoi pentru 15 minute intr-o oala. Dupa trecerea timpului punem laptele si vinul peste carne , apoi punem pulpa la fiert la...Citeste continuarea

Prajitura marmorata cu visine

Postat de: postavaru in Prajituri

Mixam untul moale cu zaharul si vanilia apoi adaugam ouale si mixam dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si praful de budinca si il adaugam in compozitie, alternand cu 100 ml de...Citeste continuarea

Pulpe de pui cu garnitura

Postat de: Sorinutza in Pui

Pregatim inainte de toate pulpele. Le ungem cu ulei, adaugam peste ele vegeta/delikat, piperul cu usturoiul macinat si le lasam 15-20min. Aprindem cuptorul si il lasam cu flacara mare....Citeste continuarea

Prajitura cu urda

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Piscoturile se sfarama in robot si se pun intr-un castron si se amesteca cu cacaoa. Se toarna untul topit si se amesteca bine sa se absoarba tot untul. Se obtine un amestec nelegat dar care...Citeste continuarea

Peste cu legume la cuptor

Postat de: Ela68 in Pastrav

Se tapeteza o tava cu ulei, se aseaza ceapa alba  taiata rondele, cartofii si morcovii. Eu am gresit punand cartofii deasupra pestelui si s-au facut mai greu, dar data viitoare asa voi...Citeste continuarea

Pasta de gogosari cu verdeata

Postat de: timea in Conserve

Spalam bine gogosarii. Cu un cutit taiem gogosarii felii si indepartam orice urma de seminte si cotor, iar apoi ii dam prin  masina de tocat. Punem la fiert adaugand sarea si piperul....Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Spalam merele si le curatam de coaja. Le scoatem cotorul apoi le facem felii rotunde. Intr-o tava punem hartie de copt. Punem jumatate din unt taiat cubulete, apoi presuram si jumatate din...Citeste continuarea

Pui cu legume la cuptor

Postat de: merisor67 in Pui

Am amestecat condimentele cu uleiul de masline si sare si cu acest amestec am uns puiul pe toate partile si l-am asezat pe gratarul cuptorului. Sub gratar am asezat o tava cu apa. Am lasat in...Citeste continuarea

Pasta de ardei kapia cu fasole rosie

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Se fac ardeii kapia pe gratar, se pun intr-o oala cu sare si capac, se decojesc usor, se curata si de seminte si se pun deoparte. Se dau ardeii kapia prin robotul de bucatarie, se adauga si zeama...Citeste continuarea

Pasta de ardei

Postat de: alexa_oct in Conserve

Am curatat ardeii impreuna cu sotul meu,pentru ca...asta ca o paranteza,tin sa va spun ca ii place sa ma ajute intr-ale bucatariei..si de cele mai multe ori,unele retete ii ies mai bune lui:D...sa...Citeste continuarea

Parmigiana cu dovlecei

Postat de: iuliandu in Lasagna

Taiem dovlecei felii pe lungime,ii trecem prin faina si ii prajim pentr 4-5 minute. Rosiile le taiem felii. Fierbem foile pentru lasagna pentru un minut, punem si un praf de sare in apa, apoi le...Citeste continuarea

Pui crocant cu cartofi la cuptor

Postat de: cordosana1 in Pui

Se spala puiul, apoi condimentam puiul cu amestecul facut asa: sare, piper, coriandru, busuioc, marar, usturoi, boia si ulei. Se amesteca toate, apoi se trec puiul si cartofii prin acest amestec...Citeste continuarea

Pizza cu pui

Postat de: dobrezaira in Pizza

Blatul l-am facut dupa instructiunile Ubulikai: drojdia am amestecat-o cu apa calda, separat intr-un bol am amestecat apa rece cu sarea, zaharul si uleiul si le-am turnat alternativ peste faina,...Citeste continuarea

Placinta cu mere de post (2)

Postat de: pusikmea in Prajituri

Se framanta faina cernuta, impreuna cu margarina taiata cubulete, se adauga apoi zaharul, sarea, praful de copt si apa calduta. Se framanta energic pana aluatul devine unul moale, nelipicios (...Citeste continuarea

Prajitura cu prune, nuci si aroma...

Postat de: Poliana in Prajituri

Stiu ca v-ati mirat vazand pe lista de ingrediente caimacul (spuma laptelui dupa fierbere), dar va spun eu ca asa bine inlocuieste untul, ca abia se simte diferenta ;) Am folosit caimac,...Citeste continuarea

Paine de casa neframantata

Postat de: Sidy in Piine

Intr-un bol mai mare amestecam toate ingredientele uscate: faina cu drojdia si sarea.Daca doriti sa puneti seminte ,acum le veti adauga si pe ele. Adaugam apa si amestecam cu o lingura de lemn...Citeste continuarea

Placinta cu peste

Postat de: gaby_d in Ton

Aluat. Pune intr-un bol faina 9ambele tipuri) , drojdia faramitata, sarea si uleiul. Incepe sa adaugi apa calda (250-300 ml, dar nu e cantitate fixa, depinde de puterea de absorbtie a...Citeste continuarea

Pui Panacris

Postat de: panacris in Pui

Ceapa se curata, se taie felii si se caleste impreuna cu slanina tocata marunt, cu lingura o de ulei, cca. 3 minute, apoi se scoate cu o paleta si se pune deoparte.  Pulpele de pui se prajesc...Citeste continuarea

Pui cu smantana la tigaie

Postat de: privatelaura in Pui

Spalam si transam puiul. Il condimentam bine cu de toate si il dam deoparte. Spalam ciupercile. Le lasam la scurs. Spalam patrunjelul si il tocam. Curatam usturoiul si il pisam, curatam ceapa...Citeste continuarea

Placinta cu spanac

Postat de: postavaru in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga o mana de faina. Invelim aluatul in folie...Citeste continuarea

Pizza cu aluat pufos

Postat de: Ubulika in Pizza

Amestecam drojdia cu apa calduta si le lasam intr-un bol.In alt bol punem zaharul,sarea,uleiul si apa rece. Punem faina intr-un alt vas si facem o gropita la mijloc.Turnam alternativ apa calda...Citeste continuarea

Prajitura cu mere, crema de vanilie...

Postat de: privatelaura in Prajituri

Curatam merele si le taiem felii. Punem pe foc o cratita, caramelizam zaharul, adaugam vinul si lasam sa se topeasca zaharul. Adaugam acest lichid peste merele taiate, adaugam scortisoara si...Citeste continuarea

Perinite cu zacusca

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus. Se intinde pe masa de lucru, se portioneaza si se umplu cu cate o lingurita de zacusa. Se formeaza perinitele, se preseaza marginile cu...Citeste continuarea

Prajitura cu gem si bezea

Postat de: LadyCrs in Dulciuri

Separm albusurile de galbenusuri. Intr-un vas mixam untul cu 100 grame de zahar pana obtinem o crema. Treptat adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand dupa fiecare in parte. Punem praful de...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]