A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Prăjitură Cremcafé

Postat de: mimmi in Prajituri

Batem albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam in "ploaie" zaharul si mixam foarte bine. Adaugam nuca macinata si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus pentru a nu se lasa...Citeste continuarea

Piept de curcan cu stafide inabusit...

Postat de: merisor67 in Curcan

Spalam pieptul de curcan si fara sa-l lasam la scurs il crestam in felii grosute de doua degete, dar  nu le taiem, le lasam pe os.  Pisam cativa graunti de usturoi si ii frecam cu...Citeste continuarea

Prajitura de cofetarie

Postat de: Toamna07 in Prajituri

Mod de preparare blaturi: Separam ouale.Albusurile le batem tare cu putina sare.Adaugam zaharul si continuam mixarea poana devine bezea. Galbenusurile le frecam cu uleiul,esenta si...Citeste continuarea

Pateuri cu trei feluri de branza

Postat de: adnia in Aperitive / Garnituri

Se lasa la dezghetat aluatul, apoi se intinde putin cu sucitorul, sa se uniformizeze, se taie patrate, apoi se umplu cu o lingurita din umplutura de branzeturi rase si amestecate cu 1 ou, iaurt si...Citeste continuarea

Prajitura cu mere

Postat de: aliliana in Prajituri

Merele  se dau pe razatoare( daca merele sunt frumoase le dau cu coaja cu tot), se pun in cratita la calit cu o cana de zahar, un praf de scortisoara si 2 linguri de gris.  Cat merele...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de nuci

Postat de: Bunica in Prajituri

Blatul se prepara simplu. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana stau pe teluri. Apoi adaugam in ordine uleiul,faina,zaharul vanilat si praful de copt.In acest timp amestecam cu lingura...Citeste continuarea

Papanasi (reteta video)

Postat de: JamilaCuisine in Dulciuri

Amestecati branza cu ouale, adaugati zaharul, zaharul vanilat, esenta de lamiae si bicarbonatul. Adaugati faina putin cate putin si framanti un aluat potrivit care sa nu se lipeasca de maini....Citeste continuarea

Prajitura Camelia

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Margarina se freaca cu zaharul,pana devine o spuma,se adauga galbenusurile,amoniacul stins si faina,apoi albusurile batute spuma.Se imparte in trei,se coc trei foi,una cu cacao. Nucile macinate...Citeste continuarea

Pateu de ficat

Postat de: lili in Aperitive / Garnituri

Ceapa o taiem marunt, o punem la calit .Adaugam ficatul taiat in bucati si apa cat sa acopere ficatul. Lasam sa fiarba 10 minute. Stoarcem din apa de pe ficat. Intr-un vas punem ficatul si ceapa...Citeste continuarea

Prajitura cu mousse de mere si...

Postat de: cris2711 in Prajituri

Se amesteca toate ingredientele pentru prepararea aluatului.Forma de prajitura se tapeteaza cu unt,apoi se intinde aluatul pe toata suprafata ei .Eu am intins aluatul cu mana,este simplu.Eu am...Citeste continuarea

Pui cu portocala

Postat de: Zamfira in Pui

Spalam pulpele de pui si le saram dupa gust. Stoarcem zeama de la o portocala, adaugam usturoi taiat feliute, cimbru, rozmarin, 1 lingurita miere, piper macinat. Asezam pulpele de pui intr-o tava...Citeste continuarea

Prajitura cu foi si crema de branza...

Postat de: cristinutza_vida in Prajituri

Preparare foi: Albusurile de la cele 4 oua se bat spuma cu 100 gr zahar,Separat se amesteca cele 4 galbenusuri cu 250 gr zahar,pana se topeste un pic zaharul apoi se adauga amoniacul stins in...Citeste continuarea

Placinta aperitiv cu sfecla rosie...

Postat de: Poliana in Aperitive / Garnituri

Pentru blat folosim tava mare de la cuptor pe care o tapetam cu hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 170 grade Celsius. Ouale la temperatura camerei le batem bine cu un praf de sare pana...Citeste continuarea

Prânzul de Duminică – Pulpe de...

Postat de: diaconta in Mancaruri cu carne

Pulpele le-am condimentat,le-am pus într-un vas cu putin ulei si apa,am acoperit cu o folie si le-am dat la cuptor. La jumatatea timpului,am luat folia si le-am lasat sa se rumeneasca...Citeste continuarea

Pleurotus in sos de smantana

Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legume

Spalam bine ciuperciile le taiem mai marunt si le punem la calit in ulei de masline.Usturoiul se striveste si se toaca marunt,se adauga in tigaie peste pleurotus,dupa care adaugam vinul alb.Se...Citeste continuarea

Pasta de masline

Postat de: Ela68 in Mancaruri de post

Scoatem samburii de la masline. Pentru ca am avut cantitate multa am facut in doua transe. Se pun in blender ceapa si usturoiul curatate, morcovii taiati rondele, maslinele, uleiul si zeama de...Citeste continuarea

Pulpa de porc la cuptor - 300 !

Postat de: MotanLaOale in Porc

Bucata de pulpa se curata de grasime si pielite, se presara cu sare, piper si boia si se lasa in frigider o ora. Se scoate din frigider si se prajeste in ulei pe toate partile 3-4 minute pana...Citeste continuarea

Pui la cuptor cu masline verzi si...

Postat de: Mihaela11_jo in Pui

 Pieptul de pui se spala si se taie in jumatati; se sareaza si se condimenteaza cu un amestec de usturoi zdrobit ,condiment de pui si za’atar. Se aseaza intr-un vas termorezistent si...Citeste continuarea

Prajitura din cozonac

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Cozonacul se rupe bucati si se pune intr-un castron. Se toarna cafeaua si se amesteca sa se absoarba bine. Intr-o tava se pune cazonacul inmuiat si se niveleaza. Budinca se prepara...Citeste continuarea

Pricomigdale

Postat de: panacris in Dulciuri

Albusurile se bat energic cu un praf de sare, si zaharul pudra vanilinat, pana se obtine o masa cremoasa. Apoi se adauga migdalele, nuca macinata, aromele si se amesteca usor pana se inglobeaza...Citeste continuarea

Prajitura cu mere ,stafide si nuci

Postat de: angelika in Prajituri

Ca sa preparam aluatul luam toate ingredientele insirate mai sus , le amestecam si obtinem un aluat pe care il dam pentru 15 min la frigider. Umplutura o obtinem in felul urmator: curatam...Citeste continuarea

Pilaf de conopida

Postat de: rodicamaria in Aperitive / Garnituri

Ceapa se curata,se taie marunt si se caleste putin in ulei.Se da deoparte. Conopida se desface buchetele si se spala.Florile de conopida se taie marunt cu cutitul iar tulpinile se toaca cu...Citeste continuarea

Pulpe de curcan la cuptor

Postat de: gurita_ta2005 in Curcan

Se cresteaza pulpele, adaugam cate 1 bucata de usturoi, le punem intr-un castron, le stropim cu ulei de masline, le asezonam cu condimente si punem putin vin alb. Le lasam la rece la macerat timp...Citeste continuarea

Paste cu sos pesto si parmezan

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Paste

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Puteti folosi orice alte paste, de exemplu spiralele. Scurgeti pastele si le amestecati cu sosul pesto, cam o lingura per portie. Am folosit...Citeste continuarea

Prajitura cu nuca de cocos

Postat de: DanMonica in Prajituri

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam nuca de cocos si amestecam bine cu o lingura. Tava in care urmeaza...Citeste continuarea

Prajitura cu miere de albine

Postat de: cristinutza_vida in Prajituri

Mod de preparare foi: Se pune o oala cu apa la fiert,intr-un castron se pun ingredientele pt foi si bicarbonatul stins cu otet si se fierbe pe abur pt 5 minute;Dupa ce au trecut...Citeste continuarea

Portocale cu scortisoara

Postat de: adnia in Vegan / Raw vegan

Pe feliile de portocala am pudrat scortisoara (si zaharul, daca e cazul)....si a fost gata de servit. Enjoy! Citeste continuarea

Prajitura cu ganache de ciocolata

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Ganache de ciocolata: topim ciocolata cu 100 ml frisca lichida. Frisca ramasa o mixam bine apoi o dam la frigider pana se raceste ciocolata topita. Cand ciocolata s-a racit, o adaugam...Citeste continuarea

Prajitura ''Mumulina''

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

BLATUL: Se topeste la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana cand compozitia devine omogena. Se lasa la racit, apoi se adauga zaharul si vanilia si ouale, pe rand, mixand pana...Citeste continuarea

Prajitura Rumba (2)

Postat de: ela in Prajituri

Batem spuma albusurile cu un praf de sare.Cand s-au intarit bine adaugam zaharul,zaharul vanilat si mixam pana se intaresc iar.Amestecam faina cu praful de copt si punem in albusuri,amestecand...Citeste continuarea

Prajitura cu gem si visine

Postat de: ela in Prajituri

Punem din timp visinele din borcan la scurs intr-o sita.Pastram zeama sa insiropam blatul. Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte. Separam albusurile de...Citeste continuarea

Pui cu conopida si ardei

Postat de: caroline in Pui

Conopida se imparte in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare ptr citeva minute, apoi o scurgem de apa. Ardeii ii spalam, ii curatam de seminte si ii taiem cuburi. Pulpele le spalam,...Citeste continuarea

Prajitura cu cocos si lamaie

Postat de: timea in Prajituri

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam laptele apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Turnam intr-o...Citeste continuarea

Portocale in jeleu de sampanie

Postat de: adnia in Dulciuri

Se pune gelatina la hidratat, conform indicatiilor de pe plic, iar sampania se infierbanta pe foc, impreuna cu zaharul si putina coaja de lamaie rasa(daca folositi sampanie dulce, nu mai e nevoie...Citeste continuarea

Prajitura cu caramel

Postat de: ela in Prajituri

Pregatim din timp caramelul,cu o zi inainte. Cutia de lapte condensat o punem intr-o oala si o acoperim cu apa,sa treaca apa cu mult peste conserva si lasam la foc potrivit 2 ore.Daca cumva apa...Citeste continuarea

Paste cu sos de masline

Postat de: caroline in Paste

Intr-o oala punem apa la fiert. Cind aceasta fierbe,punem sare si apoi pastele. Le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj. Cind sunt fierte la scurgem de apa. Intre timp intr-o...Citeste continuarea

Paine cu masline

Postat de: adnia in Piine

Se formeaza aluatul din toate ingredientele, mai putin busuiocul si maslinele maruntite. Se lasa aluatul la crescut intr-un loc ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit---truc invatat de la...Citeste continuarea

Paine cu ulei de masline

Postat de: adnia in Piine

Am pus drojdia si zaharul in laptele caldut si am lasat cateva minute sa se formeze maiaua, apoi am framantat bine aluatul, pe care, la final, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am lasat sa...Citeste continuarea

Paste cu ton

Postat de: Bia27 in Paste

Punem pastele la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp taiem cubulete ardeiul si cascavalul, adaugam porumbul, maslinele taiate in bucatele si tonul scurs bine de ulei....Citeste continuarea

Prajitura cu nuca si caramel

Postat de: timea in Prajituri

Blat:  mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute, apoi adaugam treptat galbenusurile, apa si uleiul mixand in continuare. La final...Citeste continuarea

Piftie de porc

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Adidasii curatati, urecehea de asemenea curatata si ciloanul afumat se pun la fiert in apa rece cu putina sare, cca. 30 de minute la foc mediu, neacoperit, spumandu-se din cand in cand. Intre timp...Citeste continuarea

Piftie de curcan

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Aripile si oasele se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se spumeaza cand incepe sa fiarba , iar aceasta operatiune de mai multe ori. Apoi se adauga zarzavaturile curatate, taiate  si...Citeste continuarea

Prajitura Cleme

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, nuca macinata, faina si praful de copt. Tava se acopera cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor cca 30 min, la foc mic. Cand este...Citeste continuarea

Prune uscate invelite in jambon

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Prunele se invelesc in felii subtiri de jambon, se aseaza inr-un vas termorezistent si se dau la cuptor cca. 15  minute la foc mediu. Se servesc ca atare, reci sau calde, la aperitiv. Citeste continuarea

Piftie- racituri - de curcan

Postat de: Sidy in Curcan

Este o reteta pe care va recomand sa o faceti la prima ora si sa o lasati in liniste pe aragaz, la foc mic, chiar 8-9 ore.Fierband molcom la foc mic , ea va iesi limpede de tot, asa cum se vede in...Citeste continuarea

Pâine germană cu chimen

Postat de: Ade200 in Piine

Cerne făina. Amestecă drojdia cu zahărul şi 5 linguri de apă călduţă. Lasă până se dublează volumul. Cu restul de apă şi cu sarea bate ouăle. Adaugă untul, unsoarea,...Citeste continuarea

Platou cu carnati

Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri

- Morcella in sange si carnatul de porc negru se cresteaza si se prajeste in alcool (intr.un vas de ceramica) sau se pune pe gratar asa intreg. Apoi se taie feliute. - Alheira se prajeste in...Citeste continuarea

Paratha

Postat de: adnia in Aperitive / Garnituri

Din ingredientele pt lipii se formeaza o bila de aluat,care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, dupa care se intind 2 foi rotunde. Intre timp se prepara umplutura: cartofii curatati...Citeste continuarea

Paine speciala de Craciun

Postat de: adnia in Piine

Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic, pe care l-am lasat la crescut. Intre timp, am pus stafidele in apa cu esenta de rom, sa se...Citeste continuarea

Piftie

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Carnea se spala si se parleste de par pe locurile unde inca au mai ramas. Se pune o oala cu apa la fiert si cand clocoteste bine se pune peste carne si cu o lingura de lemn se amesteca bine. Se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]