Minitort Tiramisu reţetă originală
Postat de: privatelaura in TorturiTiramisu reţetă originală Pornim cuptorul. Pregatim doua forme de minitorturi, asezam hartie de copt in interior. Mixam untul moale, un praf de sare si zaharul pana devine cremos....Citeste continuarea
Mancare cu spanac si masline
Postat de: Bunica in Mancaruri de postPune o cratiță de 1 l cu apă pe foc. Cureti ceapa, o speli, o toci mărunt și o pui în cratiță la fiert. Când ceapa devine sticloasă, adaugă spanacul. Lasă la fiert...Citeste continuarea
Mini tort de clătite cu sos de...
Postat de: CameliaComan in DulciuriMod de preparare clatite: Topim untul. Intr-un bol mare amestecam cu o lingura ingredientele uscate (faina, zaharul vanilat, praful de copt, praful de sare). Mixam oualele cu laptele, esenta...Citeste continuarea
Maioneza de casa
Postat de: claudiaO in ClasicePunem gălbenușul și muștarul dintr-un castron și omogenizăm. Încet începem să adăugam ulei în fir subțire si continuam amestecarea. Procedăm la fel până...Citeste continuarea
Mancare de naut cu scarita afumata
Postat de: deyutzky in Mancaruri cu carneCuratam si spalam ceapa, iar apoi o taiem marunt. Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam ceapa si putina apa (2-3 linguri) si o lasam timp de cateva minute. Spalam bine scarita si...Citeste continuarea
Minicozonaci cu ciocolata si rahat
Postat de: Valclaudia in DulciuriDrojdia se amesteca cu praful de sare si 1 lingura de zahar pana la lichefiere. Adaugam laptele caldut,untul topit si ouale, apoi coaja de lamaie, esenta de vanilie si la final faina....Citeste continuarea
Mix de boabe in sos de tomate
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCeapa se curata, apoi se spala si se toaca marunt. Punem ceapa la sotat in ulei pentru 2-3 minute la foc iute. Adaugam ardeiul congelat, apoi mazarea congelata. Reducem focul,adaugam o...Citeste continuarea
Musuroi de cartita
Postat de: Valclaudia in PrajituriPreincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul pana isi...Citeste continuarea
Muffins din nuci si cafea (fara faina)
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriSe preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curata banana de coaja si se amesteca cu restul cu restul ingredientelor folosind un mixer. Se toarna compozitia in 8 forme de...Citeste continuarea
Musuroi de cartita
Postat de: eumimi in DulciuriMixul pentru blat, untul, ouale si 30 ml lapte se mixeaza pentru 5 minute. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute. Se...Citeste continuarea
Muffins cu morcovi si nuci Pecan
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriSe taie bananele cuburi, se dau morcovii pe razatoarea mare si se toaca nucile. Cu ajutorul unui mixer se amesteca ouale si zaharul pana devin pufoase, 3 minute. Se adauga faina,...Citeste continuarea
Mamaliga la grill cu branza si...
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriMamaliga, se face normal din cantitatile stiute de voi din apa, sare si faina de malai. Trebuie sa tineti cont sa o faceti putin mai moale ca de obicei, sa nu fie vartoasa, avand in vedere ca...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu kaizer
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneKaizerul,ceapa si ardeiul le taiem cubulete. Intr-o cratita punem ulei si calim pentru inceput kaizerul. Cand este facut adaugam ardeiul kapia pentru 2-3 minute si...Citeste continuarea
Mancare de linte cu sos de smantana
Postat de: gurita_ta2005 in Mancaruri de legumeLintea se tine 1 ora in apa rece. Se pune la fiert cam 40 minute sau cat scrie pe punga respectiva, se gusta pentru a vedea daca este fiarta, se scurge de apa si se da deoparte. Intr-o...Citeste continuarea
Mititei de casa
Postat de: Madda in Mancaruri cu carneCarnea se toaca, apoi se amesteca cu sare, piper si bicarbonat se framanta carnea. Ceapa se taie in bucatele mici si se se caleste, usturoiul il pisam bine. Peste carne se adauga ceapa...Citeste continuarea
Mini chec cu cacao si nuca
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAlbusurile cu un praf de sare le batem bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare, adaugam si zeama de lamaie. Galbenusurile le...Citeste continuarea
Mancarica de mazare cu carne de pui
Postat de: Madda in PuiSe toaca ceapa solzisori, morcovii si ardeii cubulete. Pieptul se taie cubulete. Intr-o oala cu putin ulei se adauga la calit ceapa, dupa ce devine transparenta se adauga morcovii si...Citeste continuarea
Muschiulet de pui in crusta de...
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai pregatim masa de lucru, intr-o farfurie intinsa punem pesmet, in alta faina, intr-o farfurie adanca batem ouale cu sare, piper si mustar, radem cascavalul. Apoi luam fiecare bucatica...Citeste continuarea
Mic dejun la pahar
Postat de: Valclaudia in Love SmoothiesCuratam fructele, le taiem bucati si le punem in vasul blenderului. Adaugam green sugar dupa gust, cele doua iaurturi degresate, taratele de ovaz si semintele chia. Mixam cateva secunde,...Citeste continuarea
Mini tiramisu reteta cu crema de...
Postat de: CameliaComan in DulciuriTiramisu reţetă originală Prima dată o să facem pișcoturile. Separăm albușurile de gălbenușuri și le punem in două boluri mari. Peste albușurile de ou punem un praf de sare și 50...Citeste continuarea
Mancare de miel in stil alentejan
Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carneCarnea se portioneaza (eu am folosit coaste si paste din pulpa) si se condimenteaza cu sare, piper alb, dafin si se toarna vin alb. Adaugam si 2-3 catei de usturoi tocati marunt si acoperim vasul...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu carne de porc
Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carneAm spalat carnea bine si am portionat-o. Morcovul si ceapa le-am curatat, spalat si le-am taiat cubulete. Am pus legumele si carnea in oala sub presiune, am adaugat un praf de sare, frunza de...Citeste continuarea
Mizilic
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriSe feliaza salamul, telemeaua si cascavalurile. Se curata si se spala legumele. Se desareaza prin spalare cu apa rece maslinele daca este cazul. Se feliaza...Citeste continuarea
Macrou marinat la rece
Postat de: gicuta69 in PesteLasam pestele la dezghetat apoi il curatam, indepartam capetele, il spalam si il taiem rondele potivit de groase. Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le...Citeste continuarea
Mic dejun
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriPrajim painea. In mijlocul feliei taiem cu paharul un cerc. Punem painea in tigaie si spargem oul in interiorul cercului. Acoperim si lasam sa se prajeascca oul....Citeste continuarea
Macarons cu ciocolata
Postat de: gospodariu in PrajituriIn vasul robotului de bucatarie se pune zaharul pudra si faina de migdale si se amesteca pana la omogenizare. Apoi se cerne amestecul de 2-3 ori si aruncati mereu ce ramane in sita. Separat se bat...Citeste continuarea
Mille feuille de piure de dovleac...
Postat de: ctlina in Mancaruri cu carnePregătiți piureul de dovleac: Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovii. Se taie cubulete. Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem...Citeste continuarea
Muffins de vitel cu legume mexicane
Postat de: mihaelar63 in VitaAmestecati carnea tocata cu sare, piper, cimbru, oregano, ketchup, sos Worchester, pesmet si usturoi. Pentru ca ceapa sa fie mai fina am maruntit-o in vasul atasat blendarului...Citeste continuarea
Muschi de porc rulat cu bacon
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PorcTaiem bucata de muschi astfel incat sa obtinem o fasie mai lunga si nu foarte groasa (a se observa foto). Am batut cat am putut de bine carnea pe ambele parti. Am condimentat carnea pe ambele...Citeste continuarea
Mancarica din carne de curcan cu...
Postat de: ela2015 in CurcanCarnea de curcan se taie în bucăți potrivite (mai mici, ca să se înăbușe repede). Într-o tigaie largă se încinge uleiul și se adaugă carnea. Se lasă să se...Citeste continuarea
MIC-DEJUN "REGAL"
Postat de: amalia01 in Aperitive / GarnituriFelia de paine o decupezi in mijloc si o asezi pe 6 felii de bacon usor suprapuse. Spargi oul in decupaj si invelesti totul in feliile de bacon. Prajesti "sendvisul" astfel format...Citeste continuarea
Mini Pavlova
Postat de: gicuta69 in DulciuriBezea: Punem albusurile intr-un vas incapator, adaugam un praf de sare si le batem pana obtinem o spuma tare. Adaugam in 5-6 reprize zaharul si mixam bine pana acesta se topeste.Adaugam...Citeste continuarea
Mancarica de mazare verde
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeÎntr-un wok sau tigaie adanca, se incinge uleiul si se pun la prajit feliile de bacon. Dupa ce s-au colorat se pune la calit ceapa, usturoiul si morcovul. Adaugam apoi mazarea verde,...Citeste continuarea
Mancare de orez cu sos de legume si...
Postat de: AdrianUdrea in Mancaruri cu carneOrezul l-am preparat la multicooker, ca sa nu mai am grija lui. In ulei si unt, se calesc ceapa si morcovul tocate marunt, pe programul FRY setat pentru 15 minute. Se amesteca din cand in...Citeste continuarea
Mancare de fasole cu pastrama de...
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcFasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in 2-3 ape si se pune la fiert. Se lasa sa dea in cateva clocote, apoi se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Carnea se feliaza si se...Citeste continuarea
Mancare cu carnati de casa
Postat de: ianculubita in PorcCarnatul taiat in bucati mai mici,se prajeste putin un ulei apoi se scoate pe farfurie; in uleiul ramas se caleste ceapa si usturoiul taiate marunt, se adauga rosiile, iar dupa cateva clocote,...Citeste continuarea
Muschi de vita la slow cooker...
Postat de: privatelaura in Slow CookerCarnita o asezonam cu sare si piper, o rumenim in putin ulei de masline, pe ambele parti. Transferam totul in vasul aparatului de gatit slow cooker Crock-Pot 4,7 L. Adaugam vinul, prazul si...Citeste continuarea
Muschiulet de porc umplut cu rosii...
Postat de: AlexTeacher in PorcFasoneaza muschiuletul de porc si cresteaza-l usor pe jumatate (fara a-l taia de tot); Bate-l foarte putin cu un ciocan de carne pana se desface;...Citeste continuarea
Macrou la cuptor cu morcovi si cartofi
Postat de: Constelatialeu in PesteCuratam pestele, avem grija sa scoatem si branhiile, presaram sare si-n interior si pe exterior. Separat curatam morcovii si cartofii si ii taiem rondele mai groase. Intr-o tava punem hartie de...Citeste continuarea
Mic dejun traditional de sezon
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam bine si ii punem la copt necuratati de coaja. Ii testam cu furculita, cand sunt facuti intra furculita usor. Restul ingredientelor se aranjeaza frumos pe...Citeste continuarea
Mamaliguta cu branza, oua si...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneSe prepara o mamaliga cu apa, sare si faina de malai. Mie imi place sa fie mai vartoasa. Carnatul se taie rondele si se prajeste in ulei impreuna cu ceapa tocata. Prajiti pana ceapa...Citeste continuarea
Mâncărică de cartofi cu carne de...
Postat de: ela2015 in CurcanCurățăm carnea de pielițe și tendoane și o tăiem bucăți mici, cât o înghițitură. Într-o tigaie încingem uleiul și punem carnea. O dăm la foc mic, să se...Citeste continuarea
Musuroi de cartita
Postat de: Oana in TorturiPentru blat, separa ouale si freaca bine galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase, apoi adauga si apa. Bate albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se intareasca pune zaharul...Citeste continuarea
Musaca cu carne de porc si cartofi
Postat de: Jymy in PorcÎntr-o tigaie, adăugăm 1-2 linguri cu ulei, punem carnea tocată şi acoperim cu un capac. Dacă este necesar amestecăm ocazional. Când începe să îşi schimbe...Citeste continuarea
Mamaliga cu branzeturi si carne...
Postat de: licurici_lra in Mancaruri cu carneAm facut mamaliga, am pus carnea si carnatii putin la prajit si ouale la fiert. Apoi am pus in farfurie din fiecare si le-am amestecat, sa fie mai gustos... Si gata cina, foarte rapida si gustoasa. Citeste continuarea
Mancare de post - Varza calita
Postat de: robert_badica in Mancaruri de postTocam varza julien, cu un cutit bine ascutit. Turnam uleiul intr-o cratita, pornim focul si lasam sa se incinga putin. Adaugam ceapa si lasam sa se caleasca, apoi punem varza si o calim...Citeste continuarea
Muschi de vita la cuptor
Postat de: sebirizescu in VitaCarnea se unge cu ulei de masline,se condimenteaza pe ambele parti si se lasa acoperita la frigider pentru 24 ore. Se leaga cu ata alimentara,sa iasa uniform. Se prajeste intr-o tigaie in...Citeste continuarea
Mamaliga cu branza de burduf si ou
Postat de: sebirizescu in Aperitive / GarnituriIntr-un ceaun se pune apa cu putina sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se pune treptat malaiul amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Se lasa la foc mic sa fiarba bine,se mai...Citeste continuarea
Muschi de porc la tava
Postat de: aliliana in PorcMuschiul de porc se curata de pielite, grasime nefolositoare etc. Cu varful cutitului realizam niste,, copci" in care introducem cate un catel de usturoi, Ungem bine muschiul cu sare, unt,...Citeste continuarea
Muschiulet rulat cu pasta de naut...
Postat de: katty in PorcSpalam muschiul si il tampona bine cu un servet absorbant. Cu un cutit cu varf ascutit taiem muschiuletul ,pana obtinem o forma dreptunghiulara. Asezam muschiul intre doua folii de plastic si il...Citeste continuarea