Mancarica de prune la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de laura_n in Slow Cooker, 10 Mar 2016 | 4812 vizualizari

 

Copilaria mea a fost marcata de cateva mancaruri si deserturi care astazi ma arunca in butoiul cu amintiri. Pot sa spun ca azi am reusit sa retraiesc o parte din ea si sa imi fac ziua speciala. 
Nu stiu cati dintre voi ati savurat sau cunoasteti mancarica de prune, dar eu am crescut cu ea. Iaiaca mea (bunica din partea tatalui) o pregatea mereu. Era atat, dar atat de buna. Bunica o pregatea mereu la foc mic, asa...pe-ndelete! O nebunie, un gust minunat! Iar pentru mine a fost si va ramane o delicatesa chiar de pare o mancare banala pentru unii.
Astazi am indraznit sa fac propria mea mancarica de prune. Din motive de dieta, am deviat destul de mult de la reteta ei, in sensul ca bunica facea cu zahar ars, fara ceapa. Eu am adaugat ceapa, am renuntat la zahar si ce credeti? Ca sa o pregatesc la fel, la foc mititel, am apelat la slow cooker-ul Crock-Pot 4,7 L. Eram convinsa ca este mai mult decat perfect pentru misiunea mea :)
Ohh, nici nu pot sa va descriu ce am simtit cand am savurat prima lingura...pur si simplu un rasfat. Da, astazi reteta bunicii si Crock-Pot m-au rasfatat, la maxim!
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr prune uscate
  • 2 cepe rosii potrivite
  • 100 gr morcovi baby
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • 1 lingura pasta tomate
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de prune la slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Curatam ceapa si o taiem marunt. 

Conectam slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital la priza. In vasul de ceramica, turnam 2-3 linguri cu ulei, ceapa tocata marunt si morcoveii, alaturi de un praf de sare. Selectam functia high si durata de 30 min.

Intre timp, spalam in apa rece prunele. Le desfacem de samburi si le lasam la scurs.

Dupa cele 30 minute, ceapa devine translucida, iar atunci adaugam prunele desfacute. Dizolvam o lingura de bulion intr-o cana cu apa si turnam peste prune. Acoperim, selectam functia low si durata de 1 h 30 min.

 Dupa ce se termina programul, stim ca aparatul trece pe functia de pastrare la cald, ceea ce este ideal, mai ales cand servim mai tarziu. 

Servim calda, dar este la fel de buna si rece.

TIPS-URI

1

alegeti prune uscate la soare, nu din cele uscate la fum, au un gust usor aspru.

2

bunica mea nu folosea ceapa, punea morcovi obisnuiti taiati rondele subtiri si topea cateva linguri de zahar, apoi punea prunele si morcovii, apa si lasa la foc mic sa se gateasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de prune la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

CameliaR 1

10.03.2016, 20:55

Cred ca este tare buna!

Merisor 1

11.03.2016, 09:57

Cred ca-i tare buna mancarica ta! Mancam in copilarie ceva de genul acesta si tare mult imi placea!

mirela0911 1

11.03.2016, 19:51

Ceva interesant pentru mine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de mere cu aroma de migdale si scortisoara la slow cooker Crock-Pot 4,7 L