Mini cheesecake cu ananas si ciocolata

de laura_n in Dulciuri, 19 Feb 2016 | 4539 vizualizari

 

Se stie cat de mult imi place cheesecake-ul, asa ca pentru un nou episod din provocarea Cutia Misterioasa, nu am stat pe ganduri si am prestat o deliciosenie, atat de cremoasa si parfumata, pentru colectia mea! 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva ananas cuburi (600 gr)
  • 1 cutie mascarpone (250 gr)
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar pudra vanilat
  • 150 gr biscuiti cu unt
  • 50 gr unt
  • 1 conserva mandarine
  • 4 linguri zahar brut
  • 1 lingura amidon
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cheesecake cu ananas si ciocolata:

Pregatim formele in care vom coace tortuletele. Eu am folosit trei inele din inox pe care le-am asezat pe o tava.

Macinam biscuitii fin, la robot. Topim untul si il adaugam peste biscuiti. Amestecam sa se distribuie uniform, apoi impartim compozitia in cele trei, asezand cate un strat in fiecare forma de copt. Presam ca sa obtinem o baza uniforma, punem la copt, cam 10 minute.

Intre timp, deschidem conserva cu ananas, jumatate din cuburile de ananas le pasam fin cu ajutorul unui blender. Adaugam branza mascarpone, zaharul pudra, oul si mixam bine.

Scoatem tava din cuptor, turnam compozitia in cele trei forme, in mod egal, lasand 1 cm margine pentru ca la copt, se vor umfla.

Lasam la copt, aproximativ 40 min, la foc potrivit, dupa care inchidem focul si lasam tava in cuptor sa se tempereze. Tortuletele se vor aseza frumos.

Le scoatem, apoi le dam la rece pentru cateva ore.

Intre timp, caramelizam 4 linguri de zahar brut, adaugam sucul din conserva de ananas si amestecam pana se omogenizeaza. Desfacem o lingura de amidon in putina apa sau suc de ananas, adaugam peste caramel si amestecam pana capata consistenta. Adaugam restul de ananas pe care il taiem in cuburi si mai mici si lasam sa se tempereze.

Tortuletele le garnisim cu ananas in caramel sau feliute de mandarine pentru aspect, dar si un plus de gust!

Ciocolata neagra o topim in putin sos caramel, glazuram dupa bunul gust.

Le dam la rece pana la servire. Sunt extrem de cremoase, parfumate.

 

 

TIPS-URI

1

Nota: de la Vladut, bucatarul de la Neata, am invatat sa nu folosesc ananas crud (proaspat) in combinatie cu branza, sau pentru compozitii cu gelatina. Mentionez ca am facut acest lucru de doua ori, anterior, si a rezultat un gust amar. Ananasul proaspat, crud are o enzime care in contact cu branza transforma gustul acestia intr-unul amarui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cheesecake cu ananas si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
tort cu ananas si nuci