Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

de Panacris in Dulciuri, 18 Ian 2025 | 310 vizualizari

 

Așa ca la început de an 2025, aduc și eu o rețetă clasică și delicioasă! M-am inspirat de la prietena mea Simona Callas.TataZmeu a prins experiență, deja la a treia tură de copt coji de nuci, de data asta. A terminat cu spartul nucilor clasice! ;) 
Pentru aceste Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede, sunt necesare ingredientele urmatoare: faina, oua, unt, zahar, smantana lichida, ciocolata si pasta fistic.
Spor, răbdare și poftă bună! ;)  

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede
  • Pentru aluat:
  • unt la temperatura camerei cu minim 80% grăsime 250 g,
  • extract de vanilie 1 linguriță,
  • făină albă tip 000 450 g,
  • fistic măcinat 150 g,
  • ouă la temperatura camerei 2 bucăți,
  • zahăr pudră vaniliat 30 g,
  • praf de copt 1 plic,
  • esență de fistic 1 linguriță,
  • praf de sare.
  • Pentru cremă:
  • frișcă lichidă 150 ml,
  • ciocolată alba 300 g,
  • cremă de fistic 100 g.
  • Pentru topping:
  • fistic măcinat cca. 50 g
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede:

Cum se prepara aceste Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

Pentru început ne vom apuca de aluat și vom pune untul cu zahărul, praful de sare, extractul de vanilie și esența de fistic într-un castron.

Omogenizăm cu un tel sau cu robotul de bucătărie până se spumează ușor.

Adăugăm ouăle pe rând și mixăm în continuare până la încorporarea completă a acestora.

Adăugăm fisticul măcinat, făina și praful de copt cernute și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon până obținem un amestec omogen și ușor manevrabil.

Punem aluatul într-o folie de prospețime și îl dăm la rece pentru o jumătate de oră.

Scoatem aluatul de la frigider și facem biluțe mici între 3 și 5 g în funcție de forma pe care o avem.

Încălzim bine forma pe care o ungem cu puțin ulei și o lăsăm să se ardă puțin. Facem asta pentru a evita prinderea aluatului de formă.

Mare atenție când începem să punem biluțele în locașurile formei, forma trebuie să fie fierbinte, apoi venim cu cealaltă jumătate a formei peste și presăm bine pentru 10-15 secunde după care o întoarcem pe cealaltă parte și tot așa câte 10-15 secunde pe fiecare parte până prind culoarea unui maroniu deschis.

Când sunt gata coapte le răsturnăm pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.

După ce s-au răcorit se curăță marginile cojilor de nucă.

Dar cu noua jucărie presa de nuci, am scăpat de întors și mai ales că se coc 24 bucăți deodată! ;)

Din această cantitate de aluat mi-au ieșit aproximativ 160 de coji, deci 80 nuci umplute.

Frișca se pune la încălzit într-un vas cu fundul dublu, atenție să nu fiarbă, apoi se adaugă ciocolata alba mărunțită și crema de fistic. Apoi se amestecă până ce se inglobează toate ingredientele și se lasă la rece, acoperită cca. 3 ore sau cel mai bine până a doua zi. Înainte de a se folosi crema pentru a umple nucile, se mixează până ce se obține o textură aerată și pufoasă.

Cojile  de nuci se vor umple cu crema obținută, se unesc două coji, pentru a se obține nuca, apoi se tăvălesc prin nuca de cocos răzuită.

Apoi se depozitează cca. 1 zi, în cutie metalică sau pe un platou acoperit cu folie alimentară.

Cu cât stau mai mult cu atât se frăgezesc.

Încearcă și rețeta de Nasturasi fragezi cu ciocolată sau rețeta de Corabioare cu untură, delicioase și fragede.

Îți recomandăm și rețeta de Fursecuri arici.

Spor, răbdare și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu afine si mousse de ciocolata