Desert rapid cu fructe
Postat de: lia in DulciuriCuratam fructele de coaja, pielite, samburi. Intr-o cratita cu fund dublu, punem zaharul la topit si cand devine auriu, punem mierea, apoi untul, amestecam si adaugam fructele. Lasam pe...Citeste continuarea
Doua variante RAPIDE de supa de peste
Postat de: Cristi_Roman in PesteTotul a pornit de la urmatoarea baza de lucru: am vrut rapid o mancare calda, in ton cu vremea friguroasa din aceasta perioada din Dublin (cea mai mare zapada din ultimii zeci de ani + frigul...Citeste continuarea
Dl Purcelini
Postat de: aziz in Mancare copiise pune felia de pastrama intre cele doua felii de piine unse in prealabil cu humus.si decupam apoi ca in imagine....pofta buna ,pitici! Citeste continuarea
Dulceata de gutui
Postat de: kamy in Dulceata / GemAm spalat ff bine gutuile,le-am sters si le-am curatat de coaja si de casuta cu seminte.Lamaia am spalat-o bine,am stors zeama peste gutuile rase,am adaugat zaharul si le-am lasat deoparte sa-si...Citeste continuarea
Dulceata de portocale cu mere
Postat de: giuliana in Dulceata / Gemcuratam portocalele si merele de coaja si seminte le taiem cuburi si le punem intr-o oala mare peste adaugam zaharul si 200 g de apa lasam sa fiarba pana scade bine ca o dulceata punem...Citeste continuarea
Dovlecei zucchini umpluti cu carne...
Postat de: Mihaela11_jo in Mancaruri cu carneSe scoate miezul si semintele dovleceilor cu un cutit semicircular special. Se spala dovleceii si se lasa la scurs. Umplutura Se pune uleiul la incins intr-o tigaie neaderenta si se...Citeste continuarea
Desert prajitura felii de London
Postat de: Corina33 in PrajituriBlat: Se mixeaza bine untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina in ploaie si bicarbonatul stins cu otet. Se intinde aluatul intr-o tava tapeteta cu hartie de copt si...Citeste continuarea
Drob taranesc de legume
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeLegumele se toaca, se amesteca cu ouale batute cu smantana cu faina , sarea piperul, verdeata tocata. Se tapeteaza cu unt o forma de chec( sau cu ulei) si se pune drobul. In el se pun...Citeste continuarea
Dovlecei in sos cremos de smantana
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeUn dovlecel mic se pune in robot, se adauga o lingurita de ulei de masline, o ceapa mica, un catel de usturoi, marar, sare piper dupa gust, condimente italiene( oregano, rozmarin), busuioc...Citeste continuarea
Drob
Postat de: MIUTA in Aperitive / GarnituriSe pune la fiert ficatul si ceafa fara sa adaugi sare.Cand a fiert si s-a racit se da prin masina de tocat.Se pune la calit ceapa in ulei se adauga carnea si ficatul tocat,apoi usturoiul pisat...Citeste continuarea
Drob de ied
Postat de: Adinacarla in Mancaruri cu carneMaruntaiele se spala bine si se fierb in apa si sare. Dupa ce au fiert se scurg si se lasa la racit. Cand sunt reci le tocam la robot impreuna cu legumele ( morcov, patrunjel, telina, ceapa,...Citeste continuarea
Dulceata de gutui
Postat de: ionix in Dulceata / GemIncepem prin a fierbe siropul. Punem apa cu zaharul la fiert. Se lasa pana cand siropul e ca un bob pe farfurie, eu am lasat doua ore. Intre timp taiem gutuile cubulete mici, la...Citeste continuarea
Dinti de negru
Postat de: divainbucatarie in PrajituriPentru blat amestecam toate ingredientele si le dam la cuptor 40 de minute la 180°C.Cat timp se coace blatul noi preparam crema. Punem sa fiarba la foc mic laptele...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata
Postat de: kamy in PrajituriZaharul (300 gr) cu apa si cacaua se fierb pe abur, se lasa putin la racit (sa fie cald, nu fierbinte) si se adauga cele 6 galbenusuri, amestecand bine. Blatul: 6 albusuri se bat spuma...Citeste continuarea
Degete de vrajitoare
Postat de: JustLoveCookin in DulciuriIntr-un castron amestecam faina,zaharul pudra untul rece taiat cubulete,oul,pliculetul de vanilie si praful de sare. La inceput nu se vor uni bine ingredientele,dar nu adaugati nimic,continuati...Citeste continuarea
Desert de mar copt in sos caramel
Postat de: RuxyRux in PrajituriPunem o jumatate din cantitatea de zahar, putina apa pe fundul tavii de jena si il caramelizam, lasam putin la racit, cat sa nu ne frigem, dar tavalim merele in caramel cat e inca fierbinte....Citeste continuarea
Drob din piept de pui si ciuperci
Postat de: elena1988 in PuiPieptul de pui se taie bucatele si se pune la fiert, cand pieptul de pui a fiert se da prin masina de tocat impreuna cu ciupercile din cutie, mararul tocat, ceapa tocata si usturoiul. Se da...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi de napolitane
Postat de: lia in PrajituriAmestecam zaharul cu cacaua si laptele, pe care le punem intr-o craticioara la fiert pana zaharul se topeste in totalitate. Luam de pe foc, adaugam visinata, esenta de rom si untul. Separat...Citeste continuarea
Dovlecei de Halloween
Postat de: Julie in Dulciuri300-400 g dovleac se rade mic si se pune la calit cu o lingura de unt pana cand se inmoaie , apoi se paseaza cu blenderul pana se obtine o cana cu piure uniform. Untul se...Citeste continuarea
Dulceata de gutui
Postat de: cristinne in Dulceata / GemSe face un sirop din zahar apa si sucul la lamaie. Se toarna apoi cubuletele de gutui si se pune la fiert. Se fierbe dulceata pana scade cat doriti (pana se leaga daca puneti in farfurie dupa ce...Citeste continuarea
Drob de ciuperci,vinete si dovlecei
Postat de: silvi0ara in Mancaruri de legumeMai intai curatam vinata,o taiem cubulete si o lasam la scurs cu putina sare.Intre timp ceapa se toaca si se caleste in ulei cu ciupercile spalate si taiate feliute,pana ce scade apa lasata de...Citeste continuarea
Drob de vinete
Postat de: silvi0ara in Mancaruri de legumeVinetele se spala si se curata de coaja, apoi se taie cubulete, se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o strecurataoare. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, apoi se adauga vinetele scurse...Citeste continuarea
Desert baigli unguresc
Postat de: nadina73 in DulciuriSe pregateste maiaua: Se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu zaharul si se lasa 15 minute sa creasca, intr-un loc cald. Aluat : Se amesteca faina cu untul solid sau se poate...Citeste continuarea
Desert cu mere si castane
Postat de: epurasha2bb in DulciuriSe curata metele de coaja si de cotor.Se aseaza intr-un vas de sufleu uns cu putin unt. Se umplu la mijloc cu miez de castane coapte si cu miez de nuci. Se face un aluat din oua batute,...Citeste continuarea
Drob de pui
Postat de: corina241 in Aperitive / Garnituripieptul si ficatul de pui se fierb cateva minute(5-6 minute),apoi scoatem bucatile de carne si le maruntim in robotul de bucatarie. ceapa taiata o calim in putin ulei,apoi o adaugam peste carne...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca si crema...
Postat de: nico_nico in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul in ploaie si se mai bate pana se topeste zaharul.Apoi se adauga galbenusurile, nuca macinata si faina. Se...Citeste continuarea
Desert rapid
Postat de: nadina73 in Mancare copiiSe pun 900 ml lapte pe foc cu zaharul.Diferenta de 100 ml se amesteca cu praful de budinca pana se dizolva. Dupa ce zaharul s-a topit se pune praful de budinca dizolvat si se amesteca bine pana...Citeste continuarea
Desert prajitura Maria
Postat de: diaconta in PrajituriBlat: Se separa ouale. Cele 10 galbenusuri se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma densa. Se adauga faina, praful de copt si laptele cate putin. Apoi se pune grisul, cacaua, uleiul si...Citeste continuarea
Dovlecei, ardei, gogosari, rosii...
Postat de: kamy in Mancaruri cu carnePregatim carnea tocata:taiem o ceapa mica marunt,spalam bine o mana de orez si le amestecam in carnea tocata,punem sare,piper si o canita de suc de rosii. Scoatem cotorul si samburii de la...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu cus-cus in sos...
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe spala dovlecelul, se taie in doua pe lungime si apoi cu ajutorul unei lingurite se scobeste.Condimentam cu sare si punem cele doua jumatati intr-un vas cu apa si lasam sa dea in cateva clocote...Citeste continuarea
Dulceata de strugurei, piersici si...
Postat de: burdulea56 in ConserveIntotdeauna incep cu spalatul si sterilizatul borcanelor in cuptor. Intre timp, pregatesc fructele. Piersicile, nectarinele spalate, se curata de samburi, se taie bucati, se amesteca cu...Citeste continuarea
Dovlecel pane
Postat de: ela in Aperitive / GarnituriSe curata dovlecelul si se taie rondele subtiri,se sareaza si se lasa la scurs vreo 30minute.Se bat ouale cu un praf de sare si cu piper.Separat se pune intr-un bol faina si in altul pesmet cu...Citeste continuarea
Dulceata de gutui
Postat de: Oana in Dulceata / GemGutuile se spala, se curata, se taie bucati si se baga la robot, pe discul de razatoare mare(cine n-are se chinuie la razatoare) sau se taie cubulete, fiecare cum prefera. La 3 farfurii adanci...Citeste continuarea
Dorada regala cu legume
Postat de: epurasha2bb in PesteSe curata pestii de solzi si se intestine, se spala bine , se taie pe o parte un file si restul se lasa intregi. Se lasa pestii intr-o marinata din zeama de lamaie si ulei de ienupar cu...Citeste continuarea
Dulceata de pepene cu citrice
Postat de: Corina33 in Dulceata / GemSe taie pepenele felii, se decojeste, se curata de samburi si se taie cubulete. Se cantaresc 400 g. Se taie coaja portocalelor si grapefruiturilor astfel incat partea alba sa fie si ea...Citeste continuarea
Desert cu mere
Postat de: ana in DulciuriAluatul : Daca aveti masina, punem toate ingredientele in masina si selectam programul pentru aluat.Daca nu procedam astfel:faina o cernem intr-un vas, in mijloc punem drojdia dizolvata in putin...Citeste continuarea
Desert cornulete cu iaurt
Postat de: ionela2682 in PrajituriSe formeaza un aluat din ingredientele de mai si se pune la rece pentru 30 minute-1 ora. Se intinde apoi aluatul intr-o foaie subire si se taie patrate de 8-10 cm. Fiecare patrat se taie pe...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu cus-cus si...
Postat de: nadina73 in Mancaruri de legumeSe spala bine dovleceii si se taie un capac, dupa care se scobesc cu varful unui cutit si apoi cu ajutorul unei lingurite. Se condimenteaza cu sare si piper. Miezul scobit se toaca bine si se...Citeste continuarea
Dolce senza nome
Postat de: adasev12 in Dulciuriintai am facut cafeaua si am turnat-o peste biscuiti sa se inmoaie bine, i-am amestecat pana s-au facut ca o pasta. crema am batut-o cu laptele bine cu mixerul am batut si frisca....Citeste continuarea
Dulceata de piersici
Postat de: lilik in Dulceata / Gemspalam piersicile,le curatam,le scoatem samburii si le taiem bucatele mici.intr-o oala punem piersicile,zaharul si sucul de lamaie.punem la foc mic si amestecam din cand in cand.dupa primele 30 de...Citeste continuarea
Dulceata de mere cu stafide -...
Postat de: lira in Dulceata / GemStafidele se pun intr-un bol impreuna cu romul cam jumatate de ora la inmuiat. Se stoarce sucul de lamaie. Merele se decojesc, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari si se amesteca imediat cu sucul...Citeste continuarea
Desert prajitura alba
Postat de: Corina33 in PrajituriFoi : Se amesteca bine toate ingredientele si se framanta. Se imparte aluatul in trei si se intind pe rand, trei foi care se coc pe fundul tavii de aragaz. Se coc in cuptorul preincalzit la 180...Citeste continuarea
Dulceata de prune decojite
Postat de: lili in Dulceata / GemMod de preparare: Spalam bine prunele si le decojim. Intr-un lighian de apa punem prunele decojite in apa cu bicarbonat. C-am la un litru de apa se pune o lingurita de bicarbonat,acesta...Citeste continuarea
Desert rapid cu biscuiti si Nutella
Postat de: pusikmea in DulciuriRupem biscuitii ( menuet am avut eu), ii punem intr-un bol, peste care punem nutella. Piersica o taiem cubulete si o punem peste nutella, strugurii la fel. Deasupra punem niste bombonele pt...Citeste continuarea
Dovlecei pane
Postat de: lacrimioara in Mancaruri de legumeTaiem dovleceii. Eu i-am taiat de-a lungul ca nu am rabdare ca sant mai subtiri si merge mai repede de-a lungu numai sa taie cutitul bine. Dupa ce i-am taiat i-am pus pe farfurie pe rand...Citeste continuarea
Dulceata din coji de portocala
Postat de: bitza in Dulceata / Gem1. Portocalele se decojesc cu un cutit,doar partea portocalie.Cojile se pun intr-un vas cu apa si se tin 48 de ore schimband apa de doua ori pe zi. 2. Dupa 48 de ore se pregateste un...Citeste continuarea
Dovlecei la cuptor
Postat de: mimmi in Aperitive / GarnituriSe curata dovlecelul si se taie felii de aproximativ 1 cm.Se bate oul si se condimenteaza cu sare,piper si boia.Se presara sare pe feliile de dovlecel,se dau prin ou,pesmet si se pun intr-o...Citeste continuarea
Desert aniversar
Postat de: ela in DulciuriLasam la dezgetat foietajul si fructele de padure,la temperatura camerei.Acoperim fructele cu zaharul.Foietajul il despachetam si il punem la copt intr-o tava tapetata cu unt si faina si acoperita...Citeste continuarea
Dulce de leche
Postat de: bitza in DulciuriLaptele se pune intr-o oala cu peretii grosi sau ceaun si se da in clocot,apoi se adauga zaharul si se tine pe foc 2 ore pana isi schiba culoarea si se ingroase.In tot acest timp se amesteca...Citeste continuarea
Dulceata de afine
Postat de: silvi0ara in Dulceata / GemSe spala si se curata afinele de codite .Se ia o oala mai mare si cu fundul mai gros(dar atentie trebuie pusa pe flacara o tabla mai groasa,nu este bine ca oala sa fie pusa direct pe flacara,asa...Citeste continuarea