Dulceata de gutui

de ionix in Dulceata / Gem, 13 Noi 2010 | 15753 vizualizari

 

reteta mamei :)

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg gutui
  • 1 kg zahar
  • 1,3 l apa
  • o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Incepem prin a fierbe siropul. Punem apa cu zaharul la fiert.

Se lasa pana cand siropul e ca un bob pe farfurie, eu am lasat doua ore.

Intre timp taiem gutuile cubulete mici, la cutit.

Cand siropul este gata, adaugam gutuile si amestecam. Lasam la foc mic pana cand se leaga putin, cam inca vreo 2-3 ore. Din cand in cand vom amesteca iar cu 30 de minute inainte vom pune sucul de la lamaie.

Cand dulceata este gata, o luam de pe foc si punem coaja de la lamaie. Amestecam bine si punem in borcane, cat este inca fierbinte.

Intoarcem borcanele cu fundu-n sus si lasam pana a doua zi, cand se racesc, iar apoi dam in camara.

Se servesc iarna.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

mi-au iesit 4 borcanele mici de 300 g

2

eu am facut dulceata in ceaun

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Bucataras Medi 1

20.11.2010, 22:28

ce-mi place cand spui "reteta mamei".............................

ionix 1

20.11.2010, 23:05

@Medi... pai, ea este sursa mea de inspiratie pt majoritatea retetelor postate

gaby_gabytza 1

13.10.2011, 17:54

foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)