Dulceata de strugurei, piersici si nectarine

de burdulea56 in Conserve, 15 Oct 2010 | 9315 vizualizari

 

Avem strugurei in gradina si intotdeuna ii combin cu alte fructe, ei sunt cam acri, dar imi plac in diverse combinatii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg strugurei(eu i-am pastrat la congelator pana acum sa pot face diferite combinatii),
  • ½ kg nectarine,
  • ½ kg piersici,
  • 2 plicuri gel fix: 3x1,
  • 700-800 g zahar.

Din aceasta cantitate de fructe au rezultat 6 borcane mici de dulceata.

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de strugurei, piersici si nectarine:

Intotdeauna incep cu spalatul si sterilizatul borcanelor in cuptor. Intre timp, pregatesc fructele. Piersicile, nectarinele spalate, se curata de samburi, se taie bucati, se amesteca cu strugureii, apoi adaugam zaharul impreuna cu gel fix, amestecam bine totul, punem fructele la fiert asa cum sunt indicatiile de pe plicul cu gel fix. Cand fructele incep sa fiarba, tinem la foc 3 minute, apoi stingem focul si turnam dulceata in borcane cu capac filetat, le intorcem cu capul in jos 5 minute, apoi punem borcanele la dunst uscat, acoperite cu o patura pana ziua urmatoare cand se aseaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de strugurei, piersici si nectarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

burdulea56 1

23.08.2011, 00:09

alinutzika e tare aromata, zic eu.

RuxyRux 1

23.08.2011, 00:09

Wow!!! Ce bunatate! Strugurei trebuie sa ai in gradina caci la piata nu-s

burdulea56 1

30.08.2011, 18:27

RuxyRux, da am in gradina la casa parinteasca, la noi uneori mai sunt si la piata.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ardei cu vinete la borcan