Varza murata/verze ca in piata la Cluj :)

de Sylvia in Conserve, 26 Sep 2010 | 35627 vizualizari

 

Acest tip de muraturi se numesc verze in Ardeal si sunt minunate iarna la o friptura de porc aromata sau la o iahnie de fasole….lista ar putea continua

 

INGREDIENTE

  • Eu am facut de aceasta data dintr-o varza mare de 2 kg pentru ca nu am avut la dispozitie decat borcane mici de 800 de grame
  •  Mai avem nevoie de
  • telina frunze,
  • dafin,
  • cimbru verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata/verze ca in piata la Cluj :):

 Varza se taie fidelute subtiri, se freaca bine cu sare mare ( sa fie mai sarata ca o salata obisnuita ) si se amesteca cu frunze de telina taiata marunt si o lingurita de chimen. Mai avem nevoie de telina frunze, dafin, cimbru verde. Se mai poate amesteca si cu morcov dat pe razatoare sau cu varza rosie, eu ma facut varianta “clasica” a casei de acesta data.

 Se lasa varza sa actioneze cu sarea timp de 2 ore si apoi se pune in borcane. Incepem prin a pune ierburi aromate, telina verde, cimbru verde  ( se poate pune si uscat ) dafin si apoi se taseaza bine varza. La mijlocul borcanului mai punem un strat de frunze aromate si de dafin si continuam cu varza, la fel la sfarsit incheiem cu un rand de ierburi    aromate. Daca varza a stat suficient cu sare nu mai are nevoie de apa in completare pentru ca lasa ea, daca aveti o varza mai uscata cumva si nu lasa suficienta apa, se completeaza in borcan pana trece peste varza cu o compozitie   facuta asa : o jumatate litru apa, o jumatate lingura sare si o jumatate lingura otet, fiarta si racita.  In camara se pune un platou sub borcane pentru eventualitatea in care iese apa din borcane in urma fermentatie in urmatoarele zile . Daca temperatura nu este scazuta in 5-7 zile se pot consuma deja…eu abia astept sa atac borcanele mele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata/verze ca in piata la Cluj :)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mira86 1

28.09.2010, 02:24

De citiva ani am pus varza asa eu rad morcov si telina si este f f buna ,iarna fac salata imediat ,fac mincare ,

este -bd

nadina73 1

29.09.2010, 00:27

5f o sa pun si eu la butoi

marieta 1

09.11.2010, 00:55

o idee foarte buna!!aici in franta e mai simplu sa pui varza asa tocata in borcane!!la butoi intreaga e mai greu!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de foi de varza murate pentru sarmale