Desert mini-eclere

de Criss in Prajituri, 13 Dec 2010 | 37562 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 10 linguri apa rece
  • 100 g unt sau margarina
  • 100 g faina
  • 4 oua
  • Crema:
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 vanilie
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mini-eclere:

Coji: Apa cu untul sau margarina se pun la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba se ia craticioara de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca foarte bine si se adauga ouale pe rand, astfel incat dupa ce primul ou a fost bine amestecat si incorporat, il adaugam pe urmatorul.

Intr-o tava, pe hartie de copt, facem cu poshul bastonase sau gogosele de aluat. Coacem in cuptorul preincalzit la foc mediu, fara a deschide usa cuptorului 25 minute.

Crema: Oul intreg se amesteca cu zaharul, vanilia, amidonul si laptele si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Cand s-a racit crema, se amesteca cu frisca batuta. Crema se pune in posh si se umplu cojile de eclere.

Glazura: Am topit o ciocolata cu lapte la microunde, am amestecat cu frisca lichida si am glazurat eclerele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mini-eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si ciocolata