Dulceata de prune cu scortisoara
Postat de: dentistutza in Dulceata / GemPrunele se spala,se taie in jumatati si se scot samburii. Intr-o cratita cu fund gros se astern straturi de prune cu zahar si se lasa minimum 8 ore (sau peste noapte) sa lase sirop.Inainte de...Citeste continuarea
Desert tort Diplomat cu piscoturi
Postat de: adasev12 in TorturiGalbenusurile se freaca cu zaharul pudra pe baie de abur pana devine o spuma cremoasa, apoi se adauga laptele si ciocolata si se amesteca bine. Se lasa sa se topeasca, dar sa nu dea in clocot,...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti
Postat de: mimmi in TorturiPregatim cremele si frisca dupa instructiunile de pe ambalaj. Inmuiem biscuiti in lapte, dar nu mult pentru ca se vor inmuia si de la crema. Puteti face tortul din cate straturi vreti....Citeste continuarea
Dulceata de prune decojite
Postat de: Julie in Dulceata / GemPrunele se spala apoi se pun in apa de var pentru a se intari. Se lasa 30 minute apoi se scot si se limpezesc in mai multe ape. Se decojesc si se cresteaza cu un cutit la capete ,apoi se...Citeste continuarea
Dovlecei la cuptor (by Nadina)
Postat de: diaconta in Aperitive / GarnituriDovlecelul se curata,dar se mai lasa si fasii de coaja.Se taie felii subtiri si se sareaza putin. Se bat ouele,incorporeaza untul topit,laptele,smantana si faina.Va fi o compozitie de...Citeste continuarea
Dulceata de prune
Postat de: bitza in Dulceata / GemPrunele se spala,se taie in doua si se scot samburii.Jumatatile de prune se pun intr-un vas,se presara zaharul deasupra si se lasa peste noapte la frigider. A doua zi se pun pe foc...Citeste continuarea
Dulceata de piersici si pere
Postat de: ANCA in Dulceata / GemPiersicile si perele se taie cubulete, se presara zaharul peste ele si se lasa cateva ore la frigider sa lase zeama. Se pun intr-o cratita de inox sau alt vas care nu se prinde, se pun...Citeste continuarea
Dovlecei invizibili
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe curata dovleceii, o fasie da una ba, sa ramana dungati. Se taie feliute foarte subtiri si se sareaza putin. Se amesteca ouale intregi cu sare, piper, untul topit, dupa care se pune...Citeste continuarea
Drob de pasare
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriSe fierb pipotele si ficatul si apoi se toaca marunt. Se toaca la fel si restul verdeturilor. Se amesteca apoi maruntaiele cu verdeturile ,4 oua, si se asezoneaza cu sare,piper si...Citeste continuarea
Drob de miel din Bihor
Postat de: Sidy in OaieReteta de drob de miel preparata de Pasti in zona Bihorului ... Maruntaiele se spala bine, se scurg de apa si se taie bucatele. 3-4 oua le punem la fiert. Ceapa si usturoiul se curata si...Citeste continuarea
Drob de ciuperci
Postat de: adasev12 in Aperitive / Garniturise caleste ceapa in ulei cu ciupercile taiate marunt si se dau la rece apoi. separat se amesteca galbenusurile cu smantana, gogosarul, patrunjelul taiat marunt, se adauga cascavalul dat pe...Citeste continuarea
Dovlecei Impanati
Postat de: mimmi in ConserveCuratam dovleceii de coaja si ii oparim in apa cu sare 2-3 minute,ii scurgem si ii crestam.Tocam marunt tarhonul verde,curatam usturoiul si il taiem feliute.Intr-o crestatura punem 1-2 felii de...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: Sylvia in Mancaruri de legumePreparare : taiem dovleceii in jumatate pe lungine si ii golim de seminte, ai mei nu prea au avut ca au fost mititei. Separat intr-un vas taiem taote legumele si mozzarella cubulete,...Citeste continuarea
Desert "Ciocolata&Ciocolata"
Postat de: anisoara in DulciuriGelatina se pune la inmuiat cu 50 ml apa fiarta, rece intr-un pahar. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana se obtine o compozitie spumoasa , de culoare alba. Aparte, se...Citeste continuarea
Dulceata de piersici
Postat de: Julie in Dulceata / GemSe aleg piersici bine coapte, dar mai tari. Se spala, se inlatura samburele si se taie in felii subtiri. Se amesteca bine cu zaharul si se lasa peste noapte la frigider. A doua zi se scurge...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata
Postat de: miha in TorturiBlat: Untul moale se freaca spuma cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de vanilie. Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic sau la microunde si galbenusurile unul cate unul,...Citeste continuarea
Dulceata de prune
Postat de: Julie in Dulceata / GemSpalam prunele, indepartam coditele, apoi le scoatem samburii.Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau asa: Crestam putin pruna la ambele capete cu un cutit,...Citeste continuarea
Desert tort de portocale fara coacere
Postat de: nadina73 in TorturiGelatina se hidrateaza in apa rece. Se pune laptele la foc, apoi se adauga gelatina inmuiata in apa si se amesteca bine. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu praful de budinca, apoi se...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: mena29 in Mancaruri cu carneSpalam dovleceii,ii curatam de seminte si si-i oparim scurt in apa clocotita cu sare,cca.1minut.Separat curatam ceapa si o spalam,o taiem marunt ci o calim in putin ulei,adaugam carnea tocata si o...Citeste continuarea
Desert prajitura cu nuca de cocos,...
Postat de: madi_marin in PrajituriSe prepara intai blatul : se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, nuca de cocos si esenta de vanilie. Se pune la copt in tava 25/35 tapetata cu hartie de...Citeste continuarea
Dovlecei Umpluti
Postat de: Adinacarla in Mancaruri cu carneAm curatat dovleceii de coaja iar mijlocul l-am scos cu grija cu ajutorul unei lingurite. Ceapa si usturoiul le-am dat pe razatoare si le-am amestecat cu carnea, am pus si orezul bine spalat...Citeste continuarea
Deliciu cu caise
Postat de: luminita20_2006 in PrajituriBiscuitii se pun la faramat in robot de bucatarie cu untul. Se pun 3 linguri de zahar la caramelizar cand a prins culoare se adauga frisa . Dupa ce s-a topit tot zahartul se da deoparte. Se...Citeste continuarea
Dip cu sunca si rosii
Postat de: lira in SosuriKaizerul se taie fasii si se prajeste intr-o tigaie fara ulei pana devine crocant, dupa care se pune pe un servet de hartie sa absoarba excesul de grasime. Rosiile se taie in 4, se indeparteaza...Citeste continuarea
Dulceata de banane
Postat de: mimmi in Dulceata / GemSe taie bananele felii si se stropesc cu suc de lamaie.Se pun intr-o cratita bananele,apa si gelfixul amestecat cu 1 lingura de zahar.Cand da in clocot se adauga si restul de zahar si se mai lasa...Citeste continuarea
Desert cu mure
Postat de: mena29 in DulciuriPornim cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt.Batem albusurile spuma,adaugam zaharul treptat si praful de copt.Spuma astfel obtinuta o impartim in gramajoare pe hartia de copt.Le coacem la...Citeste continuarea
Desert Nudly
Postat de: nadina73 in Mancare copiiSe curata cartofii si se pun la fiert apoi se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu faina, oul, uleiul, zaharul si scortisoara si se framanta aluatul bine cu faina pe masa de lucru. Se ia din...Citeste continuarea
Dulceata si gem de caise
Postat de: Julie in Dulceata / GemDULCEATA DE CAISE: Spalam caisele ,le desfacem in doua si indepartam samburii. Punem apa si zaharul la fiert pana se formeaza un sirop gros. Adaugam bucatile de caise si lasam ...Citeste continuarea
Dulceata de catina
Postat de: Julie in Dulceata / GemFructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si praful de gelfix. Se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga restul cantitatii de zahar, zeama...Citeste continuarea
Desert rapid cu branza kwark si...
Postat de: rivka in DulciuriSe zdrobesc biscuitii grosier si se astern pe fundul unei forme de tort, desupra se toarna uniform cescuta de lapte. Se amesteca cu ajutorul mixerului cateva secunde branza Kwark impreuna cu 400...Citeste continuarea
Desert rapid si racoros
Postat de: Adinacarla in DulciuriAm curatat fructele. Apoi taiat bananele rondele si nectarinele feliute si cubulete. In cateva cupe de sticla am asezat un strat de banane, apoi am continuat cu necatrine, iar banane si la fial...Citeste continuarea
Dulceata de afine
Postat de: mena29 in Dulceata / GemAm spalat afinele si le-am curatat de frunzulite si alte impuritati.Am zdrobit jumatate din afine cu o furculita,cele doua plicuri de gelfix le-am amestecat cu 4 linguri de zahar,le-am dat drumul...Citeste continuarea
Desert racoros cu afine/fructe de...
Postat de: dentistutza in PrajituriIntr-un vas de yenna inalt se aseaza un strat de piscoturi inmuiate f. scurt in laptele rece indulcit. Gelatina se inmoaie in 200 ml. apa rece, se tine cam 10 minute apoi se da 45-60 secunde la...Citeste continuarea
Dovlecel umplut
Postat de: lia in PorcCuratam, scobim de seminte si spalam dovleceii. Ii oparim 10’ in apa cu putina sare, apoi ii scoatem si ii lasam la racit. Punem 2 linguri de ulei la incins, adaugam ceapa, ardeii si...Citeste continuarea
Dulceata de afine.
Postat de: gaby_d in ConserveAfinele se curata de frunzulitze si orice alte adaosuri comerciale:))) Se "masoara" cu o farfurie adanca (pentru ciorba).Avem nevoie de o fafurie plina. Impreuna cu un kg de zahar se pun la...Citeste continuarea
Dulceata de afine cu arome
Postat de: dentistutza in Dulceata / GemAfinele se pun in cratita emailata impreuna cu zaharul ca sa lase suc cateva ore.Se pune cratita pe foc moderat si amestecand se aduce la punctul de fierbere. Cand incepe sa se umfle si sa faca...Citeste continuarea
Desert tort de biscuiti,ciocolata...
Postat de: Corina33 in TorturiSe face o budinca din 500 ml lapte, zaharul si praful de budinca. Se ia de pe foc cand e gata si se amesteca cu ciocolata menaj si untul amestecand in continuu. Intr-o tava de intinde o...Citeste continuarea
Dovlecei cu patrunjel a la Vero_Closca
Postat de: medioto59 in Aperitive / GarnituriSe spala, se curata , se taie cubulete dovleceii si se soteaza in uleiul incins.Cand sunt usor rumeniti se adauga usturoiul zdrobit si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper...Citeste continuarea
Dovlecei gratinati
Postat de: nadina73 in Mancaruri de postSe curata dovleceii de coaja si se taie in doua pe lungime,apoi se scobesc cu o lingura. Se fierb 5 minute in apa cu sare,dupa care se lasa la scurs Legumele cu orez se calesc 6 minute in 2...Citeste continuarea
Dantelata
Postat de: epurasha2bb in PrajituriSe bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina usor si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu...Citeste continuarea
Day and night
Postat de: ionix in PrajituriIncepem cu prepararea cremelor Ganache: Frisca lichida se pune intr-o craticioara impreuna cu ciocolata, rupta in bucatele mici, si se amesteca. Craticioara se pune la foc mic si se...Citeste continuarea
Desert gogosi a la Sidy
Postat de: Sidy in PrajituriDrojdia se amesteca cu 50 ml lapte si putin zahar si se lasa la dospit 10 minute. Faina se pune intr-un lighenas in care se framinta aluatul, se adauga sarea, zaharul, ouale si coaja de...Citeste continuarea
Desert in 5 minute
Postat de: bitza in DulciuriIngredientele uscate se amesteca cu cele umede si se pune compozitia in 2 cani de ceai(nu se umplu,doar 2/3) si se pun in cuptorul cu microunde la 750 w timp de 3,5 min.Se scot din cuptor,de jur...Citeste continuarea
Dulceata de nectarine
Postat de: nadina73 in ConserveSe spala bine nectarinele apoi se scoate samburele ,dupa care se tritureaza bine cu badidora(cu tot cu coaja)dupa care se pune intr-o craticioara la foc cu zaharul si se ameteca bine se lasa sa...Citeste continuarea
Dulceata de afine
Postat de: ANCA in Dulceata / GemAfinele se spala cu grija sa nu se storceasca, se scurg si se aseaza intr-un vas, se pune zaharul peste ele si se lasa la frigider 24 ore sa-si lase sucul. Apoi se pun intr-o cratita de inox,...Citeste continuarea
Dovlecei pane
Postat de: ana in Aperitive / GarnituriFeliem dovleciii si ii presaram cu sare ,ii lasam la rece cel putin 30 min.Ii stergem cu un prosop de hartie si asambla.Intre 2 rondele de dovleac punem o felie de cascaval. Ouale le batem cu 2...Citeste continuarea
Desert rapid si bun cu budinca
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriPiersicile se scot din compot si se pun pe o sita la scurs ,iar dedesubt puneti un castron mai inalt. se prepara prafurile de budinca in acelasi timp ,dar in cratite diferite. acestea se fac...Citeste continuarea
Desert pt piticii mofturosi
Postat de: nadina73 in Mancare copiiSe pune 450 ml lapte pe foc cu zaharul ,restul se ameteca cu praful de budinca si apoi se pune peste lapte se amesteca bine pana se imgroasa ca o smantana groasa apoi se ia de pe foc . Se...Citeste continuarea
Dulceata de cirese
Postat de: lira in Dulceata / GemCiresele se spala, se scot samburii si se pun intr-o oala impreuna cu zaharul.Amestecati la inceput pana se topeste zaharul, iar pe urma doar din cand in cand. Cand vedeti ca s-a legat deja...Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta
Postat de: lira in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta In principiu la dulceata eu folosesc proportia 2 la 1, adica 2 parti fructe si o parte zahar. Capsunii se spala, se curata de codite si se pun intr-o oala impreuna...Citeste continuarea
Dulceata de caise
Postat de: lira in Dulceata / GemCaisele se spala, se scot samburii si se taie bucati mai mici, cam in 4-6, depinde de marimea caisei. Punem caisele pe foc cu zaharul si le lasam la foc moderat. Amestecam doar la inceput...Citeste continuarea