Dantelata

de epurasha2bb in Prajituri, 23 Iul 2010 | 9648 vizualizari

 

Prajitura cu ciocolata si frisca

 

INGREDIENTE

  • pt.blat:
  • 9 oua
  • 300 g faina alba pt.prajituri
  • 200 g zahar alb
  • 1 esenta de vanilie fiola Dr Otker
  • pt.insiropat
  • -un compot de fructe de nuci de ghimbir/de gutui
  • pt crema :
  • 1 plic crema de ciocolata cu trufe si rom Dr Otker,
  • 1 lingura de frisca Hulala,
  • 250 ml lapte rece;
  • 2 linguri de miez de nuca macinat
  • Pt.decor
  • 1 cutie mica de frisca Hulala
  • 1 ciocolata neagra Primola Silk
  • miez de nuca intreg
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dantelata:

Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina usor si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu in cuptorul preincins.Nu umblam 15-20 de minute, in functie de puterea cuptorului.Apoi testam cu scobitoarea si daca e gata il lasam cu usa intredeschisa sa se raceasca.Apoi cand s-a racit bine il taiem in 2 si-l insiropam cu zeama de compot de gutui, pere sau ce fructe aveti.

Crema de ciocolata se prepara rapid prin mixarea cu laptele rece si zahar si cand e gata se adauga si nuca macinata si o lingura de frisca.

Se umple cu crema  apoi se inveleste in frisca, se intinde bine cu un cutit sau o spatula, apoi se orneaza cu  onduleurile facute in casa cu ciocolata topita la bain marie si uscate pe hartie de copt si miez de nuca intreg.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dantelata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Marlenka