A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dovleac la steamer

Postat de: mitinita in Mancaruri de post

Nu e nici o filozofie,se ia un steamer si se pune deasupra unei oale care are cativa cm de apa,oala sa aibe aceeasi marime cu steamerul. Se poate folosi si pe fundul unui wok,dar sa nu atinga...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu carne

Postat de: Criss in Mancaruri cu carne

Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua si se scobeste miezul cu seminte. Se pune sare si se lasa sa se inmoaie putin. Ceapa taiata si morcovul ras se calesc in ulei de masline. Se adauga...Citeste continuarea

Dobos Tort

Postat de: mimmi in Torturi

Decupam 6 forme rotunde cu diametru de 26 cm din hartie de copt. Separam galbenusurile de albusuri,air albusurile impreuna cu sarea si zaharul se bat spuma. Galbenusurile le amestecam cu...Citeste continuarea

Dovleac Pai

Postat de: mitinita in Mancaruri de post

  Se taie dovleacul ca pentru cartofi pai. Se pun in tava cu uleiul si se presara cu rozmarin uscat.  Se lasa la cuptor cam 15-20 de minute.   Citeste continuarea

Deliciu cu miere si fructe

Postat de: susu in Dulciuri

Faina se amesteca cu praful de copt, nucsoara si scortisoara. Oul se bate spuma, se amesteca treptat cu uleiul, laptele si apoi mierea. Se bate bine pana se topeste mierea. Se adauga cate 2...Citeste continuarea

Desert fix pix cu mere

Postat de: mitinita in Mancare copii

Se taie marul in felii si se scoate cotorul. Se pun feliile de mar intr-un container ermetic pentru cuptorul cu microunde sau se poate acoperi un bol cu folie de plastic. Se da la cuptorul...Citeste continuarea

Double chocolate muffins

Postat de: JustLoveCookin in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 180 °. Intr-un castron amestecam bine toate ingredientele uscate,deci : faina, zaharul, cacaoa, praful de copt, praful de sare. Este esential sa avem in bucatarie o...Citeste continuarea

Desert prajitura inteligenta

Postat de: Lily_Musat in Prajituri

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul vanilat, zaharul tos si apa, pana cand se dizolva de tot zaharul. In compozitia aceasta adaugam margarina topita 1 minut...Citeste continuarea

Degetele de pui

Postat de: ony in Pui

se taie pieptul fasii,se sareaza si pipereaza. se bat 2 oua cu putina sare si se pun in 2 farfurii faina si pesmet amestecat cu condimente se incinge uleiul f bine si se trec bucatile de...Citeste continuarea

Desert rustic -MALAI DULCE

Postat de: Sidy in Prajituri

Stafidele se tin in apa cu esenta de rom macar 1 ora la inmuiat.Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine spume iar galbenusurile se amesteca cine de tot cu zaharul, zaharul...Citeste continuarea

Desert clatite banatene

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Pentru inceput vom face clatitele din ingredientele mai sus mentionate. Dupa ce am facut clatitele facem crema de branza astfel: Amestecam branza cu oul, zaharul si zaharul vanilat pana...Citeste continuarea

Deliciu cu cafea si portocale

Postat de: diaconta in Prajituri

Blat: Untul,zaharul,cacaua,cafeaua si laptele se pun intr-un vas pe foc si se lasa sa dea doua -trei clocote. Se lasa la racit.Se separa ouale.Dupa ce amestecul s-a racit complet,se adauga...Citeste continuarea

Dovleac la cuptor

Postat de: Ade200 in Mancaruri de post

Dovleacul se poate coace simplu la cuptor şi consuma ca atare. Pe la noi se mai mănâncă presărat cu zahăr. În satul din care provin, se mânca în post, copt sau...Citeste continuarea

Deliciu cu napolitana

Postat de: Julie in Prajituri

Blat: Se bat albusurile cu zaharul si coaja de lamaie ,se adauga uleiul,esenta,  faina si se amesteca usor. La sfarsit se pun nucile si stafidele .Se amesteca usor de jos in sus...Citeste continuarea

Drob de pui cu salata de hrean si...

Postat de: aziz in Pui

Punem la fiert pieptul, pipotele, inimioarele, morcovul si usturoiul cu putina sare. Ficatul se taie cubulete la fel si ceapa si se pun la prajit cu putin usturoi, sare, piper si putina supa...Citeste continuarea

Dum Aaloo - Curry cu cartofi

Postat de: retetepersane in Mancaruri de post

1. Spalati cartofii si fierbeti-i in coaja. Cand sunt fierti, ii curatati si ii taiati cuburi. 2. Intr-o cratita, incingeti uleiul si prajiti ceapa, usturoiul si ghimbirul. 3. Adaugati...Citeste continuarea

Desert cu lamaie

Postat de: mitinita in Dulciuri

Se amesteca usor toate ingredientele si se serveste ca atare sau cu fructe. Citeste continuarea

Drob de pui cu ciuperci

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Tocam pieptul de pui prin masina impreuna cu ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul. Pe foc mic intr-o tigaie in putin ulei sotam ceapa si ciupercutele maxim zece minute, lasam la racit si...Citeste continuarea

Dressing pentru salata Shogun

Postat de: mitinita in Pt salate

  Se amesteca cu telul sau mixerul de mana toate ingredientele. Se lasa sa stea la rece inainte de a servi. Merge excelent cu niste salata iceberg si felii julienne de morcovi....Citeste continuarea

Dulceata de portocale

Postat de: mitinita in Conserve

    Se spala portocala foarte bine     Se taie capetele.     Se taie in opt sferturi si se taie cu robotul de bucatarie.     Se...Citeste continuarea

Drob de pui in bacon

Postat de: nadina73 in Aperitive / Garnituri

Se amesteca bine carnea cu sare, piper, oul, patrunjel verde tocat si morcovi rasi sau tocati. Baconul se impleteste, se face o patura, o impletitura patrata(vezi foto). Pt a aputea lucra mai...Citeste continuarea

Dulce "saracut"

Postat de: Onesta in Dulciuri

Se feliaza painea ( eu am folosit paine facuta de ,,INTELIGENTA ") , fiecare felie se inmoaie f bine in laptele indulcit si aromat  , se da prin oul batut spuma si se prajeste pana la o...Citeste continuarea

Desert prajitura Egipteana

Postat de: Lily_Musat in Prajituri

Se fac patru foi si doua creme. Budinca de vanilie si crema de frisca cu zahar ars si nuci. Foi: Preparam pe rand cate 2 foi. Batem albusurile spuma, impreuna cu zaharul pentru cele 2 foi,...Citeste continuarea

Deliciu cu piersici

Postat de: LUK in Prajituri

  Se separa albusurile de galbenusuri.    Galbenusurile se mixeaza f bine cu 8 linguri de zahar.adaugam treptat uleiul,apoi laptele si apoi faina.Radem coaja de la lamaie iar in...Citeste continuarea

Desert prajitura Kati

Postat de: Criss in Prajituri

F oi:  Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, galbenusurile si untul. Se adauga smantana cat cuprinde ca sa iasa un aluat potrivit de moale (cam 3-4...Citeste continuarea

Diplomat cu piscoturi

Postat de: LALY in Torturi

Ouale si zaharul le batem bine pe baie de abur,pana capata consistenta unei smantani.Lasam crema sa se raceasca.Frisca o batem bine,apoi o dam la frigider. Fructele le scurgem bine,apoi le taiem...Citeste continuarea

Dovleac cu orez la cuptor

Postat de: Ina in Mancaruri de post

   Dovleacul se curata de coaja, se feliaza si se aseaza in straturi, in tava sau vas de yena, alternand cu straturi de orez ( spalat in prealabil si scurs de apa ). Ceapa tocata marunt...Citeste continuarea

Diplomat cu ciocolata - pentru...

Postat de: adasev12 in Torturi

galbenusurile se freaca bine cu zaharul pe baie de abur pana devin spuma, apoi se adauga laptele si ciocolata si se lasa pana se topeste, se amesteca mereu  si atentie sa nu cumva sa...Citeste continuarea

Drob din carne de ied

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

Spalam organele de ied in apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare, impreuna cu matele de ied ( spalate in prealabil in mai multe ape cu sare si bicarbonat  ). Se spumuieste de cateva...Citeste continuarea

Deliciu cu ciocolata si visine

Postat de: Lily_Musat in Prajituri

Visinele se pun in cratita pe foc cu zaharul si zeama de lamaie ,se lasa 1 minut sa fiarba si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca. Ouale impreuna cu zaharul se bat pe baie de abur pana isi...Citeste continuarea

Desert Baigli

Postat de: mimmi in Dulciuri

Se framanta un aluat din toate ingredientele (drojdia inmuiata in putin lapte caldut). Aluatul se imparte in 3 bucati. Pentru umplutura: Se pune laptele la foc impreuna cu zaharul pana...Citeste continuarea

Dovlecei caliti cu mujdei de...

Postat de: Mihaela11_jo in Mancaruri de post

Dovleceii se spala si se usuca bine cu un prosop de bucatarie. Se taie in rondele foarte subtiri si se sareaza si pipereaza dupa gust. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie...Citeste continuarea

Deliciu cu ciocolata si caramel

Postat de: Ina in Dulciuri

Albusurile  se bat spuma cu un praf de sare, apoi si cu  zaharul. Se adauga pe rand, mixand continuu, uleiul, faina, cacaoa si  praful de copt. Ungem formele cu ulei...Citeste continuarea

Desert delicios cu blat din bezea

Postat de: pusikmea in Torturi

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare . Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, la sfarsit punem...Citeste continuarea

Desert tort Senzational

Postat de: miha in Torturi

Blat:  Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Separat, amestecam faina cu praful de copt, cacaua si grisul macinat, dupa care...Citeste continuarea

Diplomat 200

Postat de: lia in Torturi

Am golit compotul intr-o strecuratoare sa se scurga fructele, iar intr-un bol mai mic, am pus gelatina la umflat, in zeama de compot. Am separat ouale, galbenusurile le-am amestecat cu zaharul,...Citeste continuarea

Dovlecei gratinati

Postat de: susu in Aperitive / Garnituri

Se curata dovlecelul, se da pe razatoarea mare si se stoarce. Branza de vaca faramitata se amesteca cu telemeaua de oaie data prin razatoarea mica si se condimenteaza cu putina vegeta si piper. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura Fulg de Nea

Postat de: miremirc in Prajituri

Blat : Mixam galbenusurile cu zaharul si plicul de zahar vanilat, adaugam apa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se rastoarna in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mac si nuca de...

Postat de: mamidesara in Prajituri

Intr-o tava tapetata cu ulei si faina se coace un blat facut dupa cum urmeaza: cele 8 albusuri se bat spuma cu 150 g zahar, pana se obtine o bezea, se adauga macul si nuca de cocos, faina si...Citeste continuarea

Desert diplomat cu piscoturi

Postat de: Criss in Torturi

Gelatina se pune intr-o cescuta cu zeama de compot, sa se umfle minim 10 minute. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina, vanilia, coaja rasa de lamaie si laptele. Se pune...Citeste continuarea

Dreptunghiuri cu lapte

Postat de: postavaru in Prajituri

Pentru blat: Mixam ouale pana isi dubleaza volumul iar apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana devine ca o crema. Amestecam cacaoa cu faina si o incorporam in amestecul de oua....Citeste continuarea

Desert nuci umplute

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluat : Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam untura si uleiul. Punem otetul, amoniacul stins cu zeama de lamaie, esenta si coaja rasa de lamaie. Omogenizam bine, iar la urma punem faina...Citeste continuarea

Drob de Craciun(2)

Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carne

 Ficatul se pune la fiert intr-un vas cu apa, atata cat sa il acopere.Cand incepe sa fiarba si sa se formeze spuma , cu ajutorul unei spumiere aceasta se inlatura .Cand este gata fiert...Citeste continuarea

Desert prajitura Maria

Postat de: madi_marin in Prajituri

B lat : Galbenusurile se separa de albusuri. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga peste ele faina, laptele putin cate putin, grisul, cacaua, uleiul si...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de: Retetegg in Porc

Am avut o pulpa mai mare de porc din care am tocat cu robotul 300 de gr. Am tocat tot cu robotul si ceapa si ardeiul. Le-am pus pe toate la calit, am adaugat si sos de rosii, condimente pt porc,...Citeste continuarea

Dovlecei pane - putin mai altfel

Postat de: Sidy in Aperitive / Garnituri

Dovlecelul se curata si apoi se rade pe razatoarea cu gauri mari. Ouale se bat bine cu sare si piper si se adauga peste dovlecelul razuit. Punem marar verde tocat, usturoiul razuit ,faina ,...Citeste continuarea

Desert gogosi simple

Postat de: zaharia_mihaela2005 in Dulciuri

Se face o maia din drojdie, 2 linguri de zahar, 2 linguri de lapte si o lingura de faina si se lasa la crescut 10 minute. Se bat ouale, se adauga laptele caldut, restul de zahar, maiaua,...Citeste continuarea

Desert mini-eclere

Postat de: Criss in Prajituri

Coji : Apa cu untul sau margarina se pun la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba se ia craticioara de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca foarte bine si se adauga ouale...Citeste continuarea

Drob a la Nico

Postat de: nico15 in Mancaruri cu carne

Se toaca verdeturile. Separat se curata organele si se taie in bucati mai mici, rinichii se pun pentru ½ de ora in otet sa le dispara mirosul dupa ce au fost curatati bine, dupa care se vor...Citeste continuarea

Desert rapid la pahar

Postat de: Cristina_Vivi in Dulciuri

Se prepară budinca conform instrucţiunilor de pe pachet . Se amescă brânza de vacă cu oul, esenţa de vanilie, zahărul vanilat si zahărul normal. Se pune într-un pahar un...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]