Dovleac la steamer
Postat de: mitinita in Mancaruri de postNu e nici o filozofie,se ia un steamer si se pune deasupra unei oale care are cativa cm de apa,oala sa aibe aceeasi marime cu steamerul. Se poate folosi si pe fundul unui wok,dar sa nu atinga...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu carne
Postat de: Criss in Mancaruri cu carneDovleceii se curata de coaja, se taie in doua si se scobeste miezul cu seminte. Se pune sare si se lasa sa se inmoaie putin. Ceapa taiata si morcovul ras se calesc in ulei de masline. Se adauga...Citeste continuarea
Dobos Tort
Postat de: mimmi in TorturiDecupam 6 forme rotunde cu diametru de 26 cm din hartie de copt. Separam galbenusurile de albusuri,air albusurile impreuna cu sarea si zaharul se bat spuma. Galbenusurile le amestecam cu...Citeste continuarea
Dovleac Pai
Postat de: mitinita in Mancaruri de postSe taie dovleacul ca pentru cartofi pai. Se pun in tava cu uleiul si se presara cu rozmarin uscat. Se lasa la cuptor cam 15-20 de minute. Citeste continuarea
Deliciu cu miere si fructe
Postat de: susu in DulciuriFaina se amesteca cu praful de copt, nucsoara si scortisoara. Oul se bate spuma, se amesteca treptat cu uleiul, laptele si apoi mierea. Se bate bine pana se topeste mierea. Se adauga cate 2...Citeste continuarea
Desert fix pix cu mere
Postat de: mitinita in Mancare copiiSe taie marul in felii si se scoate cotorul. Se pun feliile de mar intr-un container ermetic pentru cuptorul cu microunde sau se poate acoperi un bol cu folie de plastic. Se da la cuptorul...Citeste continuarea
Double chocolate muffins
Postat de: JustLoveCookin in DulciuriPreincalzim cuptorul la 180 °. Intr-un castron amestecam bine toate ingredientele uscate,deci : faina, zaharul, cacaoa, praful de copt, praful de sare. Este esential sa avem in bucatarie o...Citeste continuarea
Desert prajitura inteligenta
Postat de: Lily_Musat in PrajituriSe separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul vanilat, zaharul tos si apa, pana cand se dizolva de tot zaharul. In compozitia aceasta adaugam margarina topita 1 minut...Citeste continuarea
Degetele de pui
Postat de: ony in Puise taie pieptul fasii,se sareaza si pipereaza. se bat 2 oua cu putina sare si se pun in 2 farfurii faina si pesmet amestecat cu condimente se incinge uleiul f bine si se trec bucatile de...Citeste continuarea
Desert rustic -MALAI DULCE
Postat de: Sidy in PrajituriStafidele se tin in apa cu esenta de rom macar 1 ora la inmuiat.Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine spume iar galbenusurile se amesteca cine de tot cu zaharul, zaharul...Citeste continuarea
Desert clatite banatene
Postat de: pusikmea in DulciuriPentru inceput vom face clatitele din ingredientele mai sus mentionate. Dupa ce am facut clatitele facem crema de branza astfel: Amestecam branza cu oul, zaharul si zaharul vanilat pana...Citeste continuarea
Deliciu cu cafea si portocale
Postat de: diaconta in PrajituriBlat: Untul,zaharul,cacaua,cafeaua si laptele se pun intr-un vas pe foc si se lasa sa dea doua -trei clocote. Se lasa la racit.Se separa ouale.Dupa ce amestecul s-a racit complet,se adauga...Citeste continuarea
Dovleac la cuptor
Postat de: Ade200 in Mancaruri de postDovleacul se poate coace simplu la cuptor şi consuma ca atare. Pe la noi se mai mănâncă presărat cu zahăr. În satul din care provin, se mânca în post, copt sau...Citeste continuarea
Deliciu cu napolitana
Postat de: Julie in PrajituriBlat: Se bat albusurile cu zaharul si coaja de lamaie ,se adauga uleiul,esenta, faina si se amesteca usor. La sfarsit se pun nucile si stafidele .Se amesteca usor de jos in sus...Citeste continuarea
Drob de pui cu salata de hrean si...
Postat de: aziz in PuiPunem la fiert pieptul, pipotele, inimioarele, morcovul si usturoiul cu putina sare. Ficatul se taie cubulete la fel si ceapa si se pun la prajit cu putin usturoi, sare, piper si putina supa...Citeste continuarea
Dum Aaloo - Curry cu cartofi
Postat de: retetepersane in Mancaruri de post1. Spalati cartofii si fierbeti-i in coaja. Cand sunt fierti, ii curatati si ii taiati cuburi. 2. Intr-o cratita, incingeti uleiul si prajiti ceapa, usturoiul si ghimbirul. 3. Adaugati...Citeste continuarea
Desert cu lamaie
Postat de: mitinita in DulciuriSe amesteca usor toate ingredientele si se serveste ca atare sau cu fructe. Citeste continuarea
Drob de pui cu ciuperci
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriTocam pieptul de pui prin masina impreuna cu ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul. Pe foc mic intr-o tigaie in putin ulei sotam ceapa si ciupercutele maxim zece minute, lasam la racit si...Citeste continuarea
Dressing pentru salata Shogun
Postat de: mitinita in Pt salateSe amesteca cu telul sau mixerul de mana toate ingredientele. Se lasa sa stea la rece inainte de a servi. Merge excelent cu niste salata iceberg si felii julienne de morcovi....Citeste continuarea
Dulceata de portocale
Postat de: mitinita in ConserveSe spala portocala foarte bine Se taie capetele. Se taie in opt sferturi si se taie cu robotul de bucatarie. Se...Citeste continuarea
Drob de pui in bacon
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe amesteca bine carnea cu sare, piper, oul, patrunjel verde tocat si morcovi rasi sau tocati. Baconul se impleteste, se face o patura, o impletitura patrata(vezi foto). Pt a aputea lucra mai...Citeste continuarea
Dulce "saracut"
Postat de: Onesta in DulciuriSe feliaza painea ( eu am folosit paine facuta de ,,INTELIGENTA ") , fiecare felie se inmoaie f bine in laptele indulcit si aromat , se da prin oul batut spuma si se prajeste pana la o...Citeste continuarea
Desert prajitura Egipteana
Postat de: Lily_Musat in PrajituriSe fac patru foi si doua creme. Budinca de vanilie si crema de frisca cu zahar ars si nuci. Foi: Preparam pe rand cate 2 foi. Batem albusurile spuma, impreuna cu zaharul pentru cele 2 foi,...Citeste continuarea
Deliciu cu piersici
Postat de: LUK in PrajituriSe separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza f bine cu 8 linguri de zahar.adaugam treptat uleiul,apoi laptele si apoi faina.Radem coaja de la lamaie iar in...Citeste continuarea
Desert prajitura Kati
Postat de: Criss in PrajituriF oi: Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, galbenusurile si untul. Se adauga smantana cat cuprinde ca sa iasa un aluat potrivit de moale (cam 3-4...Citeste continuarea
Diplomat cu piscoturi
Postat de: LALY in TorturiOuale si zaharul le batem bine pe baie de abur,pana capata consistenta unei smantani.Lasam crema sa se raceasca.Frisca o batem bine,apoi o dam la frigider. Fructele le scurgem bine,apoi le taiem...Citeste continuarea
Dovleac cu orez la cuptor
Postat de: Ina in Mancaruri de postDovleacul se curata de coaja, se feliaza si se aseaza in straturi, in tava sau vas de yena, alternand cu straturi de orez ( spalat in prealabil si scurs de apa ). Ceapa tocata marunt...Citeste continuarea
Diplomat cu ciocolata - pentru...
Postat de: adasev12 in Torturigalbenusurile se freaca bine cu zaharul pe baie de abur pana devin spuma, apoi se adauga laptele si ciocolata si se lasa pana se topeste, se amesteca mereu si atentie sa nu cumva sa...Citeste continuarea
Drob din carne de ied
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneSpalam organele de ied in apa rece, apoi le punem la fiert in apa cu sare, impreuna cu matele de ied ( spalate in prealabil in mai multe ape cu sare si bicarbonat ). Se spumuieste de cateva...Citeste continuarea
Deliciu cu ciocolata si visine
Postat de: Lily_Musat in PrajituriVisinele se pun in cratita pe foc cu zaharul si zeama de lamaie ,se lasa 1 minut sa fiarba si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca. Ouale impreuna cu zaharul se bat pe baie de abur pana isi...Citeste continuarea
Desert Baigli
Postat de: mimmi in DulciuriSe framanta un aluat din toate ingredientele (drojdia inmuiata in putin lapte caldut). Aluatul se imparte in 3 bucati. Pentru umplutura: Se pune laptele la foc impreuna cu zaharul pana...Citeste continuarea
Dovlecei caliti cu mujdei de...
Postat de: Mihaela11_jo in Mancaruri de postDovleceii se spala si se usuca bine cu un prosop de bucatarie. Se taie in rondele foarte subtiri si se sareaza si pipereaza dupa gust. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie...Citeste continuarea
Deliciu cu ciocolata si caramel
Postat de: Ina in DulciuriAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi si cu zaharul. Se adauga pe rand, mixand continuu, uleiul, faina, cacaoa si praful de copt. Ungem formele cu ulei...Citeste continuarea
Desert delicios cu blat din bezea
Postat de: pusikmea in TorturiAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare . Cand spuma incepe sa se intareasca se adauga zaharul si esenta de vanilie si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa, la sfarsit punem...Citeste continuarea
Desert tort Senzational
Postat de: miha in TorturiBlat: Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Separat, amestecam faina cu praful de copt, cacaua si grisul macinat, dupa care...Citeste continuarea
Diplomat 200
Postat de: lia in TorturiAm golit compotul intr-o strecuratoare sa se scurga fructele, iar intr-un bol mai mic, am pus gelatina la umflat, in zeama de compot. Am separat ouale, galbenusurile le-am amestecat cu zaharul,...Citeste continuarea
Dovlecei gratinati
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriSe curata dovlecelul, se da pe razatoarea mare si se stoarce. Branza de vaca faramitata se amesteca cu telemeaua de oaie data prin razatoarea mica si se condimenteaza cu putina vegeta si piper. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura Fulg de Nea
Postat de: miremirc in PrajituriBlat : Mixam galbenusurile cu zaharul si plicul de zahar vanilat, adaugam apa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se rastoarna in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mac si nuca de...
Postat de: mamidesara in PrajituriIntr-o tava tapetata cu ulei si faina se coace un blat facut dupa cum urmeaza: cele 8 albusuri se bat spuma cu 150 g zahar, pana se obtine o bezea, se adauga macul si nuca de cocos, faina si...Citeste continuarea
Desert diplomat cu piscoturi
Postat de: Criss in TorturiGelatina se pune intr-o cescuta cu zeama de compot, sa se umfle minim 10 minute. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, faina, vanilia, coaja rasa de lamaie si laptele. Se pune...Citeste continuarea
Dreptunghiuri cu lapte
Postat de: postavaru in PrajituriPentru blat: Mixam ouale pana isi dubleaza volumul iar apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana devine ca o crema. Amestecam cacaoa cu faina si o incorporam in amestecul de oua....Citeste continuarea
Desert nuci umplute
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAluat : Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam untura si uleiul. Punem otetul, amoniacul stins cu zeama de lamaie, esenta si coaja rasa de lamaie. Omogenizam bine, iar la urma punem faina...Citeste continuarea
Drob de Craciun(2)
Postat de: medioto59 in Mancaruri cu carneFicatul se pune la fiert intr-un vas cu apa, atata cat sa il acopere.Cand incepe sa fiarba si sa se formeze spuma , cu ajutorul unei spumiere aceasta se inlatura .Cand este gata fiert...Citeste continuarea
Desert prajitura Maria
Postat de: madi_marin in PrajituriB lat : Galbenusurile se separa de albusuri. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga peste ele faina, laptele putin cate putin, grisul, cacaua, uleiul si...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: Retetegg in PorcAm avut o pulpa mai mare de porc din care am tocat cu robotul 300 de gr. Am tocat tot cu robotul si ceapa si ardeiul. Le-am pus pe toate la calit, am adaugat si sos de rosii, condimente pt porc,...Citeste continuarea
Dovlecei pane - putin mai altfel
Postat de: Sidy in Aperitive / GarnituriDovlecelul se curata si apoi se rade pe razatoarea cu gauri mari. Ouale se bat bine cu sare si piper si se adauga peste dovlecelul razuit. Punem marar verde tocat, usturoiul razuit ,faina ,...Citeste continuarea
Desert gogosi simple
Postat de: zaharia_mihaela2005 in DulciuriSe face o maia din drojdie, 2 linguri de zahar, 2 linguri de lapte si o lingura de faina si se lasa la crescut 10 minute. Se bat ouale, se adauga laptele caldut, restul de zahar, maiaua,...Citeste continuarea
Desert mini-eclere
Postat de: Criss in PrajituriCoji : Apa cu untul sau margarina se pun la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba se ia craticioara de pe foc si se adauga toata faina. Se amesteca foarte bine si se adauga ouale...Citeste continuarea
Drob a la Nico
Postat de: nico15 in Mancaruri cu carneSe toaca verdeturile. Separat se curata organele si se taie in bucati mai mici, rinichii se pun pentru ½ de ora in otet sa le dispara mirosul dupa ce au fost curatati bine, dupa care se vor...Citeste continuarea
Desert rapid la pahar
Postat de: Cristina_Vivi in DulciuriSe prepară budinca conform instrucţiunilor de pe pachet . Se amescă brânza de vacă cu oul, esenţa de vanilie, zahărul vanilat si zahărul normal. Se pune într-un pahar un...Citeste continuarea