Curatam,spalam si taiem cubulete potrivite toate legumele.
Punem pe foc ceapa cu putin ulei,iar cand se inmoaie punem legumele cubulete si le lasam cateva minute,dupa care le punem intr-o tava,presaram condimente,punem apa,acoperim cu staniol si dam la cuptor la 200°.
Dupa circa 25 de...
Pregatirea gogoselelor:
punem apa cu uleiul si praful de sare intr-o oala cu fundul gros si punem pe foc,iar cand incepe sa fiarba dam deoparte si punem faina,apoi punem din nou pe foc si amestecam pana se desprinde aluatul de pe peretii oalei,dupa care dam deoparte si adaugam ouale cate unul...
Curatam o parte din coaja vinetei,o taiem felii groase circa 1 cm(taiem feliile astfel incatsa ne rezulte cate 2 ca pt sandwich).
Separat amestecam pesmet cu faina(jumatate pesmet si jumatate faina),sare,piper.
Batem ouale si dam feliile de vanata prin ou,apoi prin pesmetul amestecat cu...
Facem o compozitie din ingredientele de mai sus.
Punem hartiutele in forme si punem din compozitie pana la jumatate,apoi punem o lingurita de nutella si deasupra inca putina compozitie.
Tot asa pentru toate briosele in parte,apoi le dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 20-25 de...
Tocam ceapa si o punem la calit cu o lingura de ulei in oala,punem si pulpa taiata in 2,o lasam 1 minut pe parte si punem legumele curatate si taiate cuburi mai mari,boabe de piper,acoperim totul cu apa(sa treaca deasupra de 2-3 degete) si lasam sa fiarba la foc mic mai mult de 1 ora.
Intre...
Batem ouale cu zaharul,apoi adaugam untul(cubulete mici sau topit),amestecam,dupa care adaugam restul ingredientelor.
Compozitia obtinuta o punem intr-o tava de chec unsa si tapetata cu hartie sau faina si dam la cuptorul incins la 180° pana trece testul cu scobitoarea(cam 40-45 de...
Prima data pregatim umplutura:
curatam merele si le dam pe razatoarea mare,le scurgem de suc si le amestecam cu nuca macinata,scortisoara,zaharul si coaja de lamaie.
Facem un aluat di ingredientele de mai sus si il impartim in 2.
Intindem o foaie pe care o vom pune intr-o tava unsa cu...
Preparare salata boeuf :
Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja si cand sunt gata ii curatam si ii tocam cubulete,la fel si castravetii si gogosarii.
Intr-o oala punem pieptul de pui,morcovii,ceapa si radacina de patrunjel curatate punem apa si punem la fiert,spumam si cand sunt fierte...
Pregatim o umplutura din felia de paine maruntita(pesmet),parmezan,sare,piper,patrunjel verde tocat foarte marunt si punem ulei de masline pana nu se mai faramiteaza.
Punem pe masa de lucru cate o felie de carne pe care vom pune o felie de sunca,una de branza si deasupra punem putin din...
Tocam ceapa si usturoiul marunt si le punem la calit cu putin ulei,iar cand incep sa se rumeneasca punem rosiile maruntite si un pahar cu apa,apoi lasam la foc mic sa fiarba.
Separat punem apa pt spaghete la fiert,iar cand apa clocoteste si sosul s-a ingrosat punem spaghetele sa fiarba....
amestecam toate ingredientele de mai sus si din compozitia obtinuta luam cate o bucatica si ii dam forma rotunda cu mainile ude.
Punem chiftelutele intr-o tava tapetata cu hartie pt cuptor si dam la cuptorul incins la 200° timp de circa 30 de min.
La jumatatea timpului le intoarcem si...
Punem fasolea la fiert iar dupa ce da cateva clocote schimbam apa si o lasam sa fiarba pana e gata.
Tocam ceapa marunt si o punem la calit cu putin ulei de masline,iar cand incepe sa se rumeneasca punem sucul de rosii(cat vrem de colorat),apoi adaugam fasolea si putina apa de unde a...
batem ouale cu putina sare,piper si o lingura de parmezan.
ungem o tigaie antiaderenta cu ulei de masline si cand se incinge punem ouale batute.
lasam sa se faca pe o parte apoi o intoarcem ca pe clatita si punem deasupra sunca si feliile de branza,lasam sa se faca si pe cealalta...
Spalam pulpele si le uscam.
Tocam rozmarinul si il amestecam cu sarea si oregano.
Amestecul de sare il punem intr-o tava(trebuie sa acopere fundul tavii intr-un strat mai gros) si deasupra asezam pulpele uscate si presarate cu piper.
Dam la cuptorul incins la 200° pana sunt gata cca...
Frecam ouale cu zaharul,praful de sare si uleiul,apoi adaugam laptele,aromele,praful de copt si faina.
Amestecam bine si din compozitia obtinuta punem in tavi unse si tapetate cu faina sau hartie pt cuptor.
Punem in fiecare tava cat de cat egal si oprim putina compozitie pe care o vom...
Curatam anghinarea si o taiem feliute.
Punem ceapa si usturoiul tocate marunt la calit cu putin ulei,iar cand incep sa se rumeneasca punem anghinarea si o lasam 1-2 minute apoi stingem cu vin.
Lasam sa se evapore vinul si punem orezul,il calim putin si punem apa.
Lasam sa fiarba timpul...
Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica,dupa care ii scurgem si ii punem peste carne alaturi de painea stoarsa si data pe razatoare,usturoiul pisat,ouale si condimentele.
Amestecam bine si din compozitia obtinuta luam cu lingura,dam prin faina si formam chiftele.
Prajim...
Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul si praful de sare,apoi adaugam cate un galbenus si amestecam dupa fiecare in parte.
Adaugam pesmetul si faina in ploaie,amestecam, apoi punem compozitia intr-o tava(20 cm) unsa si tapetata cu pesmet,dupa care dam la cuptorul incins la 160°...
Prepararea blatului:
separam ouale si batem albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezea,apoi adaugam cate un galbenus pe rand apoi amestecam. Punem ciocolata si untul la topit la baigne-marie(sau in cuptorul cu microunde) si le incorporam la oua,amestecam bine apoi adaugam faina...
Curatam morcovii,telina si cartofii ii spalam si ii taiem cubulete(mai mari).
Punem pe aragaz o tigaie cu putin ulei la incins si punem muschiul sa se rumeneasca pe toate partile,apoi stingem cu un pahar cu vin,acoperim si lasam sa se evapore vinul,avand grij sa intoarcem muschiul.
Cand s-a...
Punem ananasul la scurs intr-o strecuratoare.
Batem albusurile cu zaharul si praful de sare ca pt bezele,apoi adaugam treptat untul topit,amestecand mereu.
Dupa ce incorporam untul adaugam faina cernuta si praful de copt,amestecam bine si adaugam 2 felii de ananas taiate cubulete,amestecam...
Prima data pregatim foile de varza.
Amestecam apoi carnea tocata cu ceapa data pe razatoarea mica,4-5 linguri de bulion,sare,piper si orezul spalat.
Luam cate o foaie de varza si punem cate putin din compozitia de carne,apoi rulam si inchidem la capete.tot asa pana teminam carnea....
Cum se prepara Placinta cu mere - Reteta ca la mama acasa
Curatam merele si le dam pe razatoarea mare,apoi le punem la calit intr-o cratita cu zaharul si aromele.
Lasam cateva minute sa se inmoaie apoi le dam deoparte si le punem sa scursa sucul in exces.
Pregatim un aluat din...
Curatam ceapa si usturoiul,le tocam si le punem la calit cu putin ulei,cand incep sa se rumeneasca adaugam ciupercile curatate si taiate felii si le lasam la innabusit pana scade toata apa care o lasa.
Intre timp pregatim un aluat din ingredientele de mai sus si il impaartim in 2...
Taiem carnea cubulete si o punem cu apa la fiert.O lasam sa dea cateva clocote,ii luam spuma si punem in oala morcovul,ceapa si telina tocate.
Cand carnea e pe jumatate fiarta adaugam rosiile decojite si taiate cubulete,apoi lasam sa fiarba.
Cand e fiarta subtiem smantana cu lapte si o...
Punem ananasul la scurs si tinem compotul pt insiropat.
Prepararea blatului:
se separa albusul de galbenus.Se bat albusurile cu zaharul spuma,apoi se freaca galbenusurile cu praful de sare si uleiul si se toarna peste albusuri.
se amesteca apoi se adauga faina cu praful de copt si...
tocam morcovii,ceapa si rosiile si le punem la fiert in oala unde facem ciorba.
taiem capacul la ardei,ii curatam de seminte,ii spalam si ii oparim putin cat sa se inmoaie.
facem o compozitie din carne tocata,orez,1 ou,sare,piper.
cu compozitia obtinuta umplem ardeii si deasupra punem...
Spalam carnea si o punem intr-o cratita cu ulei,iar cand e putin rumenita punem ceapa taiata marunt si lasam la innabusit cateva minute,apoi stingem cu sucul de rosii,acoperim cu apa(apa sa acupere de 2-3 degete carnea) si punem telina verde tocata marunt.
Lasam sa fiarba la foc...
intindem foaia pe masa si o taiem in 12 fasii.
pe fiecare fasie punem somon afumat si rulam.
punem cornuletele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenusul de ou.
dam la cuptorul preancalzit la 200° pana se rumenesc frumos(15-20 de min).
le servim calde.
Prepararea blatului:
batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa timp de 15-20 de minute pana se umfla bine,apoi adaugam faina si cacao cernute si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus sa nu se desumfle.
compozitia obtinuta o punem intr-o tava dreptunghiulara(patrata) unsa si...
Ghiveci la cuptor
Curatam,spalam si taiem cubulete potrivite toate legumele. Punem pe foc ceapa cu putin ulei,iar cand se inmoaie punem legumele cubulete si le lasam cateva minute,dupa care le punem intr-o tava,presaram condimente,punem apa,acoperim cu staniol si dam la cuptor la 200°. Dupa circa 25 de...
Choux à la creme
Pregatirea gogoselelor: punem apa cu uleiul si praful de sare intr-o oala cu fundul gros si punem pe foc,iar cand incepe sa fiarba dam deoparte si punem faina,apoi punem din nou pe foc si amestecam pana se desprinde aluatul de pe peretii oalei,dupa care dam deoparte si adaugam ouale cate unul...
Pachetele de vinete
Curatam o parte din coaja vinetei,o taiem felii groase circa 1 cm(taiem feliile astfel incatsa ne rezulte cate 2 ca pt sandwich). Separat amestecam pesmet cu faina(jumatate pesmet si jumatate faina),sare,piper. Batem ouale si dam feliile de vanata prin ou,apoi prin pesmetul amestecat cu...
Briose cu Nutella
Facem o compozitie din ingredientele de mai sus. Punem hartiutele in forme si punem din compozitie pana la jumatate,apoi punem o lingurita de nutella si deasupra inca putina compozitie. Tot asa pentru toate briosele in parte,apoi le dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 20-25 de...
Tortellini in supa de pui
Tocam ceapa si o punem la calit cu o lingura de ulei in oala,punem si pulpa taiata in 2,o lasam 1 minut pe parte si punem legumele curatate si taiate cuburi mai mari,boabe de piper,acoperim totul cu apa(sa treaca deasupra de 2-3 degete) si lasam sa fiarba la foc mic mai mult de 1 ora. Intre...
Chec cu lamaie
Batem ouale cu zaharul,apoi adaugam untul(cubulete mici sau topit),amestecam,dupa care adaugam restul ingredientelor. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava de chec unsa si tapetata cu hartie sau faina si dam la cuptorul incins la 180° pana trece testul cu scobitoarea(cam 40-45 de...
Placinta cu mere si nuca(de post)
Prima data pregatim umplutura: curatam merele si le dam pe razatoarea mare,le scurgem de suc si le amestecam cu nuca macinata,scortisoara,zaharul si coaja de lamaie. Facem un aluat di ingredientele de mai sus si il impartim in 2. Intindem o foaie pe care o vom pune intr-o tava unsa cu...
Salata de boeuf
Preparare salata boeuf : Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja si cand sunt gata ii curatam si ii tocam cubulete,la fel si castravetii si gogosarii. Intr-o oala punem pieptul de pui,morcovii,ceapa si radacina de patrunjel curatate punem apa si punem la fiert,spumam si cand sunt fierte...
Rulouri de curcan cu cartofi la cuptor
Pregatim o umplutura din felia de paine maruntita(pesmet),parmezan,sare,piper,patrunjel verde tocat foarte marunt si punem ulei de masline pana nu se mai faramiteaza. Punem pe masa de lucru cate o felie de carne pe care vom pune o felie de sunca,una de branza si deasupra punem putin din...
Spaghete cu sos de rosii
Tocam ceapa si usturoiul marunt si le punem la calit cu putin ulei,iar cand incep sa se rumeneasca punem rosiile maruntite si un pahar cu apa,apoi lasam la foc mic sa fiarba. Separat punem apa pt spaghete la fiert,iar cand apa clocoteste si sosul s-a ingrosat punem spaghetele sa fiarba....
Chiftelute de vita la cuptor
amestecam toate ingredientele de mai sus si din compozitia obtinuta luam cate o bucatica si ii dam forma rotunda cu mainile ude. Punem chiftelutele intr-o tava tapetata cu hartie pt cuptor si dam la cuptorul incins la 200° timp de circa 30 de min. La jumatatea timpului le intoarcem si...
Iahnie de fasole cu salata de varza murata
Punem fasolea la fiert iar dupa ce da cateva clocote schimbam apa si o lasam sa fiarba pana e gata. Tocam ceapa marunt si o punem la calit cu putin ulei de masline,iar cand incepe sa se rumeneasca punem sucul de rosii(cat vrem de colorat),apoi adaugam fasolea si putina apa de unde a...
Omleta cu sunca si branza
batem ouale cu putina sare,piper si o lingura de parmezan. ungem o tigaie antiaderenta cu ulei de masline si cand se incinge punem ouale batute. lasam sa se faca pe o parte apoi o intoarcem ca pe clatita si punem deasupra sunca si feliile de branza,lasam sa se faca si pe cealalta...
Pulpe pe pat de sare aromata
Spalam pulpele si le uscam. Tocam rozmarinul si il amestecam cu sarea si oregano. Amestecul de sare il punem intr-o tava(trebuie sa acopere fundul tavii intr-un strat mai gros) si deasupra asezam pulpele uscate si presarate cu piper. Dam la cuptorul incins la 200° pana sunt gata cca...
Chec
Frecam ouale cu zaharul,praful de sare si uleiul,apoi adaugam laptele,aromele,praful de copt si faina. Amestecam bine si din compozitia obtinuta punem in tavi unse si tapetate cu faina sau hartie pt cuptor. Punem in fiecare tava cat de cat egal si oprim putina compozitie pe care o vom...
Orez cu anghinare
Curatam anghinarea si o taiem feliute. Punem ceapa si usturoiul tocate marunt la calit cu putin ulei,iar cand incep sa se rumeneasca punem anghinarea si o lasam 1-2 minute apoi stingem cu vin. Lasam sa se evapore vinul si punem orezul,il calim putin si punem apa. Lasam sa fiarba timpul...
Chiftele
Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea mica,dupa care ii scurgem si ii punem peste carne alaturi de painea stoarsa si data pe razatoare,usturoiul pisat,ouale si condimentele. Amestecam bine si din compozitia obtinuta luam cu lingura,dam prin faina si formam chiftele. Prajim...
Savarina uriasa :)
Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul si praful de sare,apoi adaugam cate un galbenus si amestecam dupa fiecare in parte. Adaugam pesmetul si faina in ploaie,amestecam, apoi punem compozitia intr-o tava(20 cm) unsa si tapetata cu pesmet,dupa care dam la cuptorul incins la 160°...
Prajitura delicata
Prepararea blatului: separam ouale si batem albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezea,apoi adaugam cate un galbenus pe rand apoi amestecam. Punem ciocolata si untul la topit la baigne-marie(sau in cuptorul cu microunde) si le incorporam la oua,amestecam bine apoi adaugam faina...
Muschi de vita la cuptor
Curatam morcovii,telina si cartofii ii spalam si ii taiem cubulete(mai mari). Punem pe aragaz o tigaie cu putin ulei la incins si punem muschiul sa se rumeneasca pe toate partile,apoi stingem cu un pahar cu vin,acoperim si lasam sa se evapore vinul,avand grij sa intoarcem muschiul. Cand s-a...
Tarta cu ananas(din albusuri)
Punem ananasul la scurs intr-o strecuratoare. Batem albusurile cu zaharul si praful de sare ca pt bezele,apoi adaugam treptat untul topit,amestecand mereu. Dupa ce incorporam untul adaugam faina cernuta si praful de copt,amestecam bine si adaugam 2 felii de ananas taiate cubulete,amestecam...
Sarmalute
Prima data pregatim foile de varza. Amestecam apoi carnea tocata cu ceapa data pe razatoarea mica,4-5 linguri de bulion,sare,piper si orezul spalat. Luam cate o foaie de varza si punem cate putin din compozitia de carne,apoi rulam si inchidem la capete.tot asa pana teminam carnea....
Placinta cu mere - Reteta ca la mama acasa
Cum se prepara Placinta cu mere - Reteta ca la mama acasa Curatam merele si le dam pe razatoarea mare,apoi le punem la calit intr-o cratita cu zaharul si aromele. Lasam cateva minute sa se inmoaie apoi le dam deoparte si le punem sa scursa sucul in exces. Pregatim un aluat din...
tarta aperitiv
Curatam ceapa si usturoiul,le tocam si le punem la calit cu putin ulei,cand incep sa se rumeneasca adaugam ciupercile curatate si taiate felii si le lasam la innabusit pana scade toata apa care o lasa. Intre timp pregatim un aluat din ingredientele de mai sus si il impaartim in 2...
Ciorba de porc
Taiem carnea cubulete si o punem cu apa la fiert.O lasam sa dea cateva clocote,ii luam spuma si punem in oala morcovul,ceapa si telina tocate. Cand carnea e pe jumatate fiarta adaugam rosiile decojite si taiate cubulete,apoi lasam sa fiarba. Cand e fiarta subtiem smantana cu lapte si o...
Tort "La multi ani!"
Punem ananasul la scurs si tinem compotul pt insiropat. Prepararea blatului: se separa albusul de galbenus.Se bat albusurile cu zaharul spuma,apoi se freaca galbenusurile cu praful de sare si uleiul si se toarna peste albusuri. se amesteca apoi se adauga faina cu praful de copt si...
Ciorba de ardei umpluti
tocam morcovii,ceapa si rosiile si le punem la fiert in oala unde facem ciorba. taiem capacul la ardei,ii curatam de seminte,ii spalam si ii oparim putin cat sa se inmoaie. facem o compozitie din carne tocata,orez,1 ou,sare,piper. cu compozitia obtinuta umplem ardeii si deasupra punem...
Ciulama de pui
Spalam carnea si o punem intr-o cratita cu ulei,iar cand e putin rumenita punem ceapa taiata marunt si lasam la innabusit cateva minute,apoi stingem cu sucul de rosii,acoperim cu apa(apa sa acupere de 2-3 degete carnea) si punem telina verde tocata marunt. Lasam sa fiarba la foc...
Cornulete aperitiv cu somon afumat
intindem foaia pe masa si o taiem in 12 fasii. pe fiecare fasie punem somon afumat si rulam. punem cornuletele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenusul de ou. dam la cuptorul preancalzit la 200° pana se rumenesc frumos(15-20 de min). le servim calde.
Prajitura cu crema ganache de ciocolata alba.
Prepararea blatului: batem ouale cu zaharul,praful de sare si apa timp de 15-20 de minute pana se umfla bine,apoi adaugam faina si cacao cernute si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus sa nu se desumfle. compozitia obtinuta o punem intr-o tava dreptunghiulara(patrata) unsa si...