lilik

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 07.08.2010

RETETE365
PRIETENI202
Retete

Salata de icre

In Salate la 27 Apr 2011

Punem 1 l de apa la fiert iar cand da in clocot punem grisul in ploaie cate o lingura amestecand mereu sa nu faca cocoloase si lasam sa fiarba cateva minute pana se ingroasa apoi dam deoparte si lasam la racit. Cand grisul e rece incepem prepararea salatei. Punem icrele intr-un castron si...

Parfe de vanilie cu sos de capsuni

In Dulciuri la 27 Apr 2011

Batem galbenusurile cu zaharul spuma apoi adaugam laptele fierbinte cu vanilia si punem pe foc mic amestecand in continu cu o lingura de lemn pana se formeaza pe lingura o perdea. Dam deoparte si batem cu mixerul pana se raceste(10-15 minute circa) apoi dam la frigider. Intre timp batem...

Cornulete

In Prajituri la 26 Apr 2011

Se freaca prima data untul pana se face ca o crema(sau daca e untura pana e ca smantana). Punem apoi in laptele cald drojdia(o topim),zaharul si coaja de lamaie si lasam pana se ridica la suprafata coaja de lamaie. Cernem faina,amestecam cu praful de sare si vanilia apoi amestecam prima...

Alba ca Zapada

In Prajituri la 26 Apr 2011

Prima data pregatim crema: frecam ouale cu zaharul apoi adaugam faina,amestecand in continuare,apoi punem treptat laptele fierbinte(pus in precedenta pe foc cu vanilia) si amestecam. Dupa ce am pus tot laptele punem pe foc mic,amestecand mereu sa nu faca cocoloase si lasam pana se...

Choux à la creme(cu ciocolata)..

In Prajituri la 25 Apr 2011

Pregatirea gogoselelor: punem apa cu uleiul si praful de sare pe foc intr-o oala cu fundul gros,iar cand incepe sa fiarba punem toata faina odata si amestecam energic sa nu ramana cocoloase apoi lasam pe foc mic pana se dezlipeste aluatul de pe peretii oalei. Dam deoparte si...

Cosulet pentru ouale de Pasti (n° 150)

In Piine la 22 Apr 2011

Prima data pregatim aluatul: cernem faina si o amestecam cu drojdia apoi incorporam putin cate putin apa calduta.La sfarsit punem sarea si framantam bine cu putin ulei pana se absoarbe tot,dupa care punem la crescut. Intre timp imbracam o forma rotunda(sau o oala),de marime medie in foaie...

Pui cu ciuperci

In Pui la 19 Apr 2011

Tocam marunt ceapa si usturoiul il dam pe razatoare(sau il pisam)si le punem la calit,apoi punem si copanelele si le rumenim pe toate partile apoi stingem cu paharelul de brandy si il evaporam la foc iute. Cand s-a evaporat punem supa de pui amestecata cu bulionul si lasam sa fiarba la foc mic...

Curcan alla cacciatora

In Curcan la 17 Apr 2011

Punem bucatile de carne la rumenit pe toate partile apoi adaugam ceapa,telina si morcovul tocate si le innabusim circa 10 minute apoi stingem cu vinul. Cand s-a evaporat adaugam rosiile maruntite si 1 pahar cu apa,acoperim si lasam la foc mic 30 de minute(amestecam din cand in cand) apoi punem...

Cheesecake "Florin si Florina(Florentina)"

In Torturi la 17 Apr 2011

Prima data pregatim baza din biscuiti: -punem pe foc mic ciocolata si untul iar cand sunt topite amestecam cu biscuitii rasi si putina esenta de rom.Cu compozitia obtinuta tapetam fundul unei tavi cu pereti detasabili(20 cm) si ii presam cu mainile,apoi dam la frigider circa 1 ora sa se...

Chiftelute de vinete

In Aperitive / Garnituri la 14 Apr 2011

Curatam o parte din coaja vinetelor, le taiem cubulete,apoi le prajim in ulei dupa care le punem la scurs intr-o strecuratoare pana nu mai sunt asa uleioase(circa 1ora ). Facem o compozitie din vinete,painea inmuiata stoarsa si data pe razatoare,parmezan ras,cascavalul taiat...

Snitel milanez

In Pui la 14 Apr 2011

Batem feliile de piept si le presaram putina sare apoi le dam prin oul batut FARA SARE dupa care le dam prin pesmet(si acesta fara sare) pe ambele parti si presam cu mainile ca sa se lipeasca bine de carne. Snitelele le prajim in unt ,unde am adaugat si foarte putin ulei, prima data...

Tarta umeda cu mere

In Prajituri la 13 Apr 2011

Curatam merele si le taiem feliute subtiri,apoi le stoarcem deasupra sucul de lamaie. Separat frecam untul cu zaharul pana devine o crema moale,apoi adaugam coaja de lamaie si ouale cate unul pe rand(amestecam pe fiecare in parte),dupa care punem 3-4 linguri suc de portocala,faina cernuta si...

Ciulama de ciuperci

In Mancaruri de legume la 12 Apr 2011

Curatam ceapa pentru ciulama si o tocam marunt,apoi o punem la calit cu putin ulei impreuna cu un catel de usturoi ras.Cand ceapa incepe sa se rumeneasca (chiar foarte putin)punem ciupercile ,le lasam putin apoi le acoperim cu apa,punem sare si lasam sa fiarba la foc potrivit. Intr-o farfurie...

Muschiulet de porc invelit in bacon crud la cuptor

In Porc la 10 Apr 2011

Acoperim bucata de muschi cu baconul si o legam cu ata ca sa nu se desfaca si punem si ramurelele de rozmarin cand legam.Condimentam si punem in tava unde il vom face impreuna cu untul sa se rumeneasca pe toate partile apoi stingem cu vinul,punem si apa,sare si piper daca mai e nevoie si dam la...

Cheesecake cu capsuni

In Dulciuri la 10 Apr 2011

Pregatim prima data baza: macinam biscuitii,intr-o craticioara  punem untul cu mierea pe foc sa se topeasca apoi adaugam biscuitii. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu folie de plastic si o uniformizam cu mainile,apoi deasupra punem cateva capsuni spalate.Bagam tava...

Salata caprese

In Salate la 9 Apr 2011

Taiem mozzarella si rosiile felii si suprapunem 1 felie de mozzarella,1 de rosie si o frunza de busuioc. Le punem pe o farfurie,presaram sare,oregano si punem putin ulei de masline(mie mi-a cam scapat mana). Servim rece.

Omleta cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2011

Spalam dovleceii si ii taiem cubulete sau cum doriti si ii punem la calit cu putin ulei,ii lasam 1-2 minute apoi punem un pahar cu apa,putina sare si lasam sa fiarba pana scade toata apa. Intre timp batem ouale cu putina sare,piper si parmezanul ras,apoi adaugam dovleceii,amestecam si...

Copanele cu cartofi,rosii si rozmarin(la cuptor)

In Pui la 9 Apr 2011

Spalam copanelele si le punem la rumenit in tava unde le vom baga la cuptor,le intoarcem pe toate partile,apoi punem rosiile(transformate in suc),cartofii taiati cubulete,apa,sare,piper si rozmarin. Dam tava la cuptor la 180°-200° pana puiul si cartofii sunt gata(circa 40-50de minute)...

Rulada de carne in sos de rosii

In Vita la 9 Apr 2011

Curatam morcovul si ceapa si le tocam marunt impreuna cu telina,apoi le punem la innabusit cu putin ulei in oala unde vom fierbe rulada.Cand se inmoaie zarzavatul punem passata de rosii si apa,acoperim si lasam sa fiarba la foc mic. Intre timp pregatim carnea cu cele 2 oua,parmezanul,painea...

Penne cu broccoli la cuptor

In Penne la 7 Apr 2011

Curatam si spalam broccoli si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti ii dam deoparte si punem la foc apa pt paste.intr-o tigaie punem cateii de usturoi curatati cu putin ulei sa se rumeneasca,apoi punem broccoli cu putin din apa in care au fiert si ii stivim cu o furculita.Ii lasam...

Sarlota de capsuni cu frisca

In Torturi la 7 Apr 2011

Facem prima data siropul si il lasam sa se raceasca,apoi punem foile de gelatina la inmoi in apa rece timp de 10 minute. Intre timp spalam capsunele, le punem cu jumatate din  zahar si le frulam,apoui batem frisca cu restul de zahar. Scoatem gelatina din apa,o stoarcem si o punem cu...

Risotto cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 5 Apr 2011

Tocam marunt ceapa si usturoiul(il putem da pe razatoarea cu gauri mici)si le punem la calit cu  putin ulei,cand incep sa se rumeneasca punem ciupercile si le lasam pana scade apa care o lasa,punem putina sare, apoi punem orezul spalat. Il lasam sa se calesca putin si acoperim cu...

Pulpa de vita la cuptor cu sos de legume

In Vita la 30 Mar 2011

Punem untul in tava in care pregatim carnea si o punem pe foc,apoi punem bucata de pulpa si o rumenim pe toate partile dupa care stingem cu un pahar de vin di cei 600 ml si lasam sa se evapore.Intre timp taiem legumele cubulete. Dam tava la o parte si pnem imprejurul carnii legumele,grasimea...

Chec cu nuca de cocos

In Dulciuri la 29 Mar 2011

Amestecam ingredientele lichide si le adaugam peste cele uscate,amestecam bine iar comppozitia obtinuta o punem intr-o tava de chec unsa si tapetata cu faina. Dam la cuptorul incins la 180° timp de 25-30 de minute(facem testul cu scobitoarea pt siguranta). Cand e gata si s-a racit...

Vinete la cuptor

In Mancaruri de legume la 27 Mar 2011

Curatam o parte din coaja vinetelor si le taiem felii pe lungime,dupa care punem feliile pe gratar si le prajim pe ambele parti(daca va place le puteti praji in ulei),iar cand le luam de pe gratar presaram deasupra sare. Taiem felii mozzarella(cate felii de vinete atatea de mozzarella). Pe...

Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure

In Dulciuri la 26 Mar 2011

Pregatirea aluatului: cernem faina cu praful de sare pe masa si in mijloc facem o fantana unde vom pune celelalte ingrediente,apoi amestecam totul cu varful degetelor. aluatul obtinut il invelim in folie transparenta si il dam la frigider cel putin 30 de minute,dupa care il scoatem si il...

Pui cu sos de rosii

In Pui la 23 Mar 2011

Curatam ceapa,morcovul,telina si usturoiul si le tocam(cat se poate de mic),apoi le punem la innabusit cu putin ulei. Intre timp spalam copanelele si le punem peste legume(dupa 2-3 minute de cand le-am pus la innabusit) si le intoarcem pe toate partile apoi stingem cu vinul,lasam sa se evapore...

Gogosi aromate

In Dulciuri la 22 Mar 2011

Punem sucul de portocala,laptele,untul,zaharul si coaja de portocala intr-o oala pe foc pana se topesc untul si zaharul(daca e prea cald il lasam sa se racoreasca pt a nu opari aluatul). Faina o cernem si o amestecam cu drojdia,apoi in mijloc facem o gaura unde punem oul si compozitia din...

Milkshake roz...

In Bauturi la 22 Mar 2011

Curatam perele si banana si le taiem bucatele. Stoarcem portocala si punem toate ingredientele in blender. Mixam totul pt un minut pana devine cremos,apoi punem in pahare si servim.

Tarta delicioasa

In Dulciuri la 21 Mar 2011

Pregatirea blatului: punem untul sa se inmoaie la temperatura camerei,dupa care il amestecam cu zaharul pana se face ca o crema,dupa care adaugam ouale,amestecam si la sfarsit adaugam faina,praful de copt si vanilia. punem compozitia intr-o tava de tarta unsa si tapetata cu faina si dam la...

Afisate 211 - 240 din 365 retete    

Postari recente

publicat la 21.10.2016

Luca

publicat la 18.10.2015

Pleurotus pe gratar(la grill)

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Doare? Lasă, că trece. Din decembrie n-o să te mai doară nimic. Se usucă toate şi cad, ai să vezi.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]