Tarta delicioasa

de lilik in Dulciuri, 21 Mar 2011 | 3828 vizualizari

 

din pacate sectiune nu am pt ca nu am mai apucat....

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 200 gr faina
  • 85 gr zahar
  • 85 gr unt
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • pt crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri rase cu amidon
  • 3 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • vanilie
  • pt decor:
  • capsuni
  • 1-2 banane
  • 1 plic de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta delicioasa:

Pregatirea blatului:

punem untul sa se inmoaie la temperatura camerei,dupa care il amestecam cu zaharul pana se face ca o crema,dupa care adaugam ouale,amestecam si la sfarsit adaugam faina,praful de copt si vanilia.

punem compozitia intr-o tava de tarta unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 10-12 minute,cand e gata il lasam sa se raceasca.

Pregatirea cremei:

amestecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam amidonul,laptele si vanilia.

punem totul pe foc mic si lasam sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa,apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Intre timp spalam si taiem capsunii si feliem banana.

Deasupra blatului punem crema rece si o nivelam apoi deasupra punem capsuni si felii de banana.

Pregatim gelatina dupa instructiunile de pe plic si o turnam peste fructe.

Lasam la rece 1-2 ore dupa care servim.

TIPS-URI

1

daca va place cu mai multa crema puteti dubla cantitatea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zitumbuwa - Gogosele de banane