Curatam ceapa si morcovul,apoi le tocam cat mai marunt impreuna cu tulpina de telina.
Intr-o oala incapatoare punem ulei de masline si punem legumele la innabusit timp de cateva minute,amestecand sa nu se lipeasca.
Cand vedem ca s-au inmuiat punem carnea tocata si o lasam pana se...
Tocam marunt ceapa si o punem cu putin ulei la calit.Cand incepe sa se rumeneasca punem orezul si il calim cateva minute apoi stingem cu vinul.
Lasam pana se evapora vinul apoi punem supa de legume si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Intre timp taiem vanata in 2 pe lungime apoi scobim...
Taiem ciupercile in 2 apoi le feliem,rosiile le taiem in 4.
Tocam ceapa marunt si o punem la calit cu putin ulei,iar cand incepe sa se rumeneasca punem ciupercile si le lasam cateva minute sa se inmoaie apoi punem rosiile,amestecam si punem vinul.
Lasam pana scade tot lichidul din...
Tocam ceapa si usturoiul marunt si le punem la calit cu putin ulei.
Intre timp luam coditele de la ciuperci,le curatam si le tocam marunt,iar cand ceapa si usturoiul incep sa se rumeneasca le punem impreuna cu carnea si le lasam pana cand carnea se albeste,apoi stingem cu 1/2 pahar vin alb....
Taiem capacele portocalelor si le scobim fara a rupe coaja.
Stoarcem sucul de la 2 portocale si il trecem prin sita de ceai.
Batem galbenusul cu zaharul,apoi adaugam amidonul,amestecam ,apoi punem sucul de portocala.
Punem pe foc amestecand mereu pana se ingroasa,apoi lasam la...
Spalam capsunele si le punem in blender cu putin suc de lamaie,piureul obtinut il trecem prin sita de ceai sa eliminam samburii.
Intr-o carafa punem piureul de capsuni,apa,zeama de la lamai si zaharul.
Amestecam pana se topeste zaharul apoi dam la rece.
Servim cu gheata.
Scoatem toate ingredientele pe masa de lucru sa fie la temperatura camerei cand ne apucam de framantat.
Prima data facem plamadeala:
punem laptele la incalzit,il dam deoparte apoi adaugam zaharul,cojile rase si drojdia si cu mana topim drojdia apoi acoperim cu un prosop si lasam...
Batem galbenusurile cu zaharul pana se umfla si devin cremoase apoi se adauga treptat amestecand mereu laptele(smantana) cald si cafeaua.
Amestecam si punem pe foc mic pana incepe sa fiarba,lasam sa dea 2 clocote si dam deoparte(amestecam mereu).
Lasam sa se raceasca apoi dam la congelator...
Curatam legumele,le spalam si le taiem(cubulete potrivite,fasolea o rupem,rosiile le taiem in 4,varza fideluta).
Tocam ceapa si o punem cu putin ulei la innabusit,cand se inmoaie bine si incepe sa se rumeneasca punem restul de legume in afara de fasolea grasa si acoperim cu apa de 3-4 degete....
Spalam pulpa si cu un cutit cu varful ascutit o crestam pe toata suprafata.
In fiecare crestatura punem 1/2 catel de usturoi,frecam carnea cu sare,presaram piper,apoi in fiecare crestatura punem si putin rozmarin.
Punem pulpa intr-o tava si punem deasupra ulei de...
Curatam usturoiul si il punem intreg sa se rumeneasca putin apoi punem ciupercile feliate,le saltam putin si punem morcovul ras(sau taiat cubulete) si rosiile taiate in 4.
Lasam 5 minute apoi punem vinul si apa si lasam la foc mic,cu capac15 -20 de minute,dupa care potrivim de sare si piper si...
Taiem cubulete toate fructele,le punem intr-un bol si le punem deasupra sucul de portocala.
Dam la frigider 25-30 de minute,apoi scoatem,amestecam si punem in cupe impreuna cu 2-3 bulgarasi de inghetata,apoi turnam putin di sucul format in bol si servim.
inghetata de lamaie ii da o super...
Taiem 2 capsuni si le punem cu sucul de portocala,intre timp rupem biscuitii si ii amestecam cu capsunile taiate apoi punem pe fundul paharului.
Amestecam iaurtul cu mierea si 2 capsuni facute piure.
Punem gelatina la hidratat cu putina apa iar cand se inmoaie o punem cu 2 linguri...
Curatam ceapa si o tocam marunt apoi o punem la innabusit in ulei.
curatam legumele si le tocam cubulete apoi le punem peste ceapa,le saltam putin apoi punem un pahar cu apa si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand a scazut apa punem orezul ,lasam putin si punem 4 pahare cu apa.
Lasam sa...
Spalam salata si o rupem bucati.
Pieptul de pui il prajim pe gratar pe ambele parti apoi il taiem fasii sau cubulete.
Painea o prajim in prajitor sau o dam la cuptor pana se rumeneste apoi cu un catel de usturoi frecam fiecare felie apoi o taiem cubulete.
Pregatim un sos din...
Punem apa cu mierea sa se incalzeasca si amestecam pana se topeste apoi lasam la racit.
Amestecam siropul cu piureul de fructe si punem in forme(ies 6 bucati),apoi bagam in congelator minim 4 ore.
Ca sa le scoatem mai usor din forme le trecem sub jet de apa ca sa se dezlipeasca de pe...
Batem galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase apoi adaugam treptat laptele fierbinte si punem pe foc mic amestecand mereu pana se formeaza o perdea pe lingura.
Dam deoparte si mixam pana se raceste apoi adaugam frisca batuta,siropul si picaturile de ciocolata.
Amestecam si punem intr-o...
Curatam fructele si le taiem cubulete apoi le punem cu restul ingredientelor la fiert pana se inmoaie.
Lasam sa se racoreasca apoi punem totul in blender,mixam dupa care trecem sucul printr-o strecuratoare cu gauri mici(de ceai).
Lasam sa se raceasca si servim.
Curatam o parte din coaja vinetelor si le taiem felii groase cat degetul apoi le presaram cu putina sare.
Batem ouale si amestecam pesmetul cu parmezanul,putina sare si piper.
Luam cate o felie de vanata si o dam intai prin faina apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet.procedam asa cu...
Taiem fructele cubulete si le punem pe frigarui in ce ordine dorim pana umplem batul.
Punem ciocolata la topit cu frisca si o lasam sa se racoreasca putin apoi punem peste frigarui.
Putem da la frigider pana se intareste glazura sau putem servii imediat.
Se pot folosii fructele care ne...
Punem in blender inghetata si deasupra turnam cafeaua,laptele,zaharul,crema de cafea si gheata.
Mixam 2 minute,dupa care punem in pahare,decoram cu ciocolata rasa si servim.
Pregatim prima data aluatul:
frecam untul cu zaharul pana se face ca o crema apoi adaugam ouale si praful de sare si amestecam in continuare pana se omogenizeaza dupa care punem faina si coaja de lamaie.Amestecam apoi continuam cu mana pana obtinem un aluat compact,dupa care acoperim cu folie...
Punem cartofii cu coaja la fiert in apa cu putina sare.
Cand sunt fierti ii curatam de coaja si ii zdrobim cu furculita sau ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Amestecam cartofii cu restul ingredientelor si punem compozitia obtinuta intr-un poche cu varful stelat.
Formam...
Spalam carnea si o punem la rumenit,o intoarcem pe toate partile apoi punem ceapa si morcovul ras si lasam pana se inmoaie dupa care punem orezul spalat si il calim putin.
Stingem cu pasta de rosii si punem 4 pahare cu apa,amestecam si lasam sa dea cateva clocote pe aragaz apoi punem sare si...
Punem smantana pe foc si cand da in fiert punem ciocolata rupta,dam deoparte si amestecam sa se topeasca ciocolata.
Lasam sa se raceasca apoi batem cu mixerul pana are o consistenta potrivita apoi adaugam o parte din nuca macinata.
Inmuiem piscoturile in lapte si punem 6 pe o farfurie apoi...
Amestecam faina,vanilina,praful de sare si zaharul apoi adaugam untul cubulete si amestecam cu mainile pana rezulta un aluat compact dupa care adaugam bombonelele.
Luam din aluat cat o nuca ,o rotunjim apoi o turtim si o punem in tava tapetata cu hartie.
Dam la cuptorul incins la 200°...
Fierbem ouale tari si cand sunt reci le taiem in jumatate pe lungime si scoatem galbenusul.
Intr-un castronel punem tonul scurs de ulei,caperele,maioneza si galbenusurile si le facem ca o crema(potrivim de sare), apoi aceasta o punem in poche si umplem albusurile.
Decoram cu capere si lasam...
Punem gelatina in apa pt 5-10 minute.
Intre timp punem sucul de fructe,zeama de lamaie si zaharul pe foc mic si lasam sa dea 2 clocote apoi adaugam gelatina si amestecam sa se topeasca.
Lasam sa se racoreasca apoi cu ajutorul unei linguri punem in forme pt bomboane(in silicon daca este...
Scurgem tonul de ulei si tocam patrunjelul marunt.
Batem ouale, adaugam restul ingredientelor si amestecam.
Punem o tigaie unsa cu ulei sa se incinga apoi punem ouale si cand omleta e rumena pe o parte o intoarcem si pe cealalta.
Scoatem pe o farfurie si servim.
Spaghete alla bolognese(una din variante)
Curatam ceapa si morcovul,apoi le tocam cat mai marunt impreuna cu tulpina de telina. Intr-o oala incapatoare punem ulei de masline si punem legumele la innabusit timp de cateva minute,amestecand sa nu se lipeasca. Cand vedem ca s-au inmuiat punem carnea tocata si o lasam pana se...
Vinete umplute
Tocam marunt ceapa si o punem cu putin ulei la calit.Cand incepe sa se rumeneasca punem orezul si il calim cateva minute apoi stingem cu vinul. Lasam pana se evapora vinul apoi punem supa de legume si lasam sa fiarba la foc potrivit. Intre timp taiem vanata in 2 pe lungime apoi scobim...
Pilaf cu ciuperci si rosii cherry
Taiem ciupercile in 2 apoi le feliem,rosiile le taiem in 4. Tocam ceapa marunt si o punem la calit cu putin ulei,iar cand incepe sa se rumeneasca punem ciupercile si le lasam cateva minute sa se inmoaie apoi punem rosiile,amestecam si punem vinul. Lasam pana scade tot lichidul din...
Ciuperci umplute 2
Tocam ceapa si usturoiul marunt si le punem la calit cu putin ulei. Intre timp luam coditele de la ciuperci,le curatam si le tocam marunt,iar cand ceapa si usturoiul incep sa se rumeneasca le punem impreuna cu carnea si le lasam pana cand carnea se albeste,apoi stingem cu 1/2 pahar vin alb....
Sufleu in portocala
Taiem capacele portocalelor si le scobim fara a rupe coaja. Stoarcem sucul de la 2 portocale si il trecem prin sita de ceai. Batem galbenusul cu zaharul,apoi adaugam amidonul,amestecam ,apoi punem sucul de portocala. Punem pe foc amestecand mereu pana se ingroasa,apoi lasam la...
Limonada cu capsuni
Spalam capsunele si le punem in blender cu putin suc de lamaie,piureul obtinut il trecem prin sita de ceai sa eliminam samburii. Intr-o carafa punem piureul de capsuni,apa,zeama de la lamai si zaharul. Amestecam pana se topeste zaharul apoi dam la rece. Servim cu gheata.
Cozonac(ca la mama acasa)
Scoatem toate ingredientele pe masa de lucru sa fie la temperatura camerei cand ne apucam de framantat. Prima data facem plamadeala: punem laptele la incalzit,il dam deoparte apoi adaugam zaharul,cojile rase si drojdia si cu mana topim drojdia apoi acoperim cu un prosop si lasam...
Inghetata de cafea
Batem galbenusurile cu zaharul pana se umfla si devin cremoase apoi se adauga treptat amestecand mereu laptele(smantana) cald si cafeaua. Amestecam si punem pe foc mic pana incepe sa fiarba,lasam sa dea 2 clocote si dam deoparte(amestecam mereu). Lasam sa se raceasca apoi dam la congelator...
Minestrone
Curatam legumele,le spalam si le taiem(cubulete potrivite,fasolea o rupem,rosiile le taiem in 4,varza fideluta). Tocam ceapa si o punem cu putin ulei la innabusit,cand se inmoaie bine si incepe sa se rumeneasca punem restul de legume in afara de fasolea grasa si acoperim cu apa de 3-4 degete....
Pulpa de miel la cuptor
Spalam pulpa si cu un cutit cu varful ascutit o crestam pe toata suprafata. In fiecare crestatura punem 1/2 catel de usturoi,frecam carnea cu sare,presaram piper,apoi in fiecare crestatura punem si putin rozmarin. Punem pulpa intr-o tava si punem deasupra ulei de...
Garnitura de ciuperci in vin
Curatam usturoiul si il punem intreg sa se rumeneasca putin apoi punem ciupercile feliate,le saltam putin si punem morcovul ras(sau taiat cubulete) si rosiile taiate in 4. Lasam 5 minute apoi punem vinul si apa si lasam la foc mic,cu capac15 -20 de minute,dupa care potrivim de sare si piper si...
Salata de fructe cu inghetata de lamaie
Taiem cubulete toate fructele,le punem intr-un bol si le punem deasupra sucul de portocala. Dam la frigider 25-30 de minute,apoi scoatem,amestecam si punem in cupe impreuna cu 2-3 bulgarasi de inghetata,apoi turnam putin di sucul format in bol si servim. inghetata de lamaie ii da o super...
Desert cu iaurt si capsuni
Taiem 2 capsuni si le punem cu sucul de portocala,intre timp rupem biscuitii si ii amestecam cu capsunile taiate apoi punem pe fundul paharului. Amestecam iaurtul cu mierea si 2 capsuni facute piure. Punem gelatina la hidratat cu putina apa iar cand se inmoaie o punem cu 2 linguri...
Pilaf cu legume
Curatam ceapa si o tocam marunt apoi o punem la innabusit in ulei. curatam legumele si le tocam cubulete apoi le punem peste ceapa,le saltam putin apoi punem un pahar cu apa si lasam sa fiarba la foc mic. Cand a scazut apa punem orezul ,lasam putin si punem 4 pahare cu apa. Lasam sa...
Salata Caesar(este una din variantele aparute,nu originalul:)
Spalam salata si o rupem bucati. Pieptul de pui il prajim pe gratar pe ambele parti apoi il taiem fasii sau cubulete. Painea o prajim in prajitor sau o dam la cuptor pana se rumeneste apoi cu un catel de usturoi frecam fiecare felie apoi o taiem cubulete. Pregatim un sos din...
Popsicle
Punem apa cu mierea sa se incalzeasca si amestecam pana se topeste apoi lasam la racit. Amestecam siropul cu piureul de fructe si punem in forme(ies 6 bucati),apoi bagam in congelator minim 4 ore. Ca sa le scoatem mai usor din forme le trecem sub jet de apa ca sa se dezlipeasca de pe...
Suc de portocala si morcov
Punem totul pe foc pana se inmoaie morcovul apoi lasam sa se racoreasca si punem in blender. Mixam 2 minute apoi lasam la racit si servim.
Inghetata de menta cu picaturi de ciocolata
Batem galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase apoi adaugam treptat laptele fierbinte si punem pe foc mic amestecand mereu pana se formeaza o perdea pe lingura. Dam deoparte si mixam pana se raceste apoi adaugam frisca batuta,siropul si picaturile de ciocolata. Amestecam si punem intr-o...
Suc de fructe(nectar)
Curatam fructele si le taiem cubulete apoi le punem cu restul ingredientelor la fiert pana se inmoaie. Lasam sa se racoreasca apoi punem totul in blender,mixam dupa care trecem sucul printr-o strecuratoare cu gauri mici(de ceai). Lasam sa se raceasca si servim.
Vinete pane
Curatam o parte din coaja vinetelor si le taiem felii groase cat degetul apoi le presaram cu putina sare. Batem ouale si amestecam pesmetul cu parmezanul,putina sare si piper. Luam cate o felie de vanata si o dam intai prin faina apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet.procedam asa cu...
Frigarui de fructe glazurate
Taiem fructele cubulete si le punem pe frigarui in ce ordine dorim pana umplem batul. Punem ciocolata la topit cu frisca si o lasam sa se racoreasca putin apoi punem peste frigarui. Putem da la frigider pana se intareste glazura sau putem servii imediat. Se pot folosii fructele care ne...
Frappe
Punem in blender inghetata si deasupra turnam cafeaua,laptele,zaharul,crema de cafea si gheata. Mixam 2 minute,dupa care punem in pahare,decoram cu ciocolata rasa si servim.
Tarta cu crema de lamaie si bezea
Pregatim prima data aluatul: frecam untul cu zaharul pana se face ca o crema apoi adaugam ouale si praful de sare si amestecam in continuare pana se omogenizeaza dupa care punem faina si coaja de lamaie.Amestecam apoi continuam cu mana pana obtinem un aluat compact,dupa care acoperim cu folie...
Cartofi Duchesse
Punem cartofii cu coaja la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierti ii curatam de coaja si ii zdrobim cu furculita sau ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Amestecam cartofii cu restul ingredientelor si punem compozitia obtinuta intr-un poche cu varful stelat. Formam...
Pilaf cu pui
Spalam carnea si o punem la rumenit,o intoarcem pe toate partile apoi punem ceapa si morcovul ras si lasam pana se inmoaie dupa care punem orezul spalat si il calim putin. Stingem cu pasta de rosii si punem 4 pahare cu apa,amestecam si lasam sa dea cateva clocote pe aragaz apoi punem sare si...
Desert rapid cu ganache si nuci
Punem smantana pe foc si cand da in fiert punem ciocolata rupta,dam deoparte si amestecam sa se topeasca ciocolata. Lasam sa se raceasca apoi batem cu mixerul pana are o consistenta potrivita apoi adaugam o parte din nuca macinata. Inmuiem piscoturile in lapte si punem 6 pe o farfurie apoi...
Biscuiti cu Smarties
Amestecam faina,vanilina,praful de sare si zaharul apoi adaugam untul cubulete si amestecam cu mainile pana rezulta un aluat compact dupa care adaugam bombonelele. Luam din aluat cat o nuca ,o rotunjim apoi o turtim si o punem in tava tapetata cu hartie. Dam la cuptorul incins la 200°...
Oua umplute cu ton
Fierbem ouale tari si cand sunt reci le taiem in jumatate pe lungime si scoatem galbenusul. Intr-un castronel punem tonul scurs de ulei,caperele,maioneza si galbenusurile si le facem ca o crema(potrivim de sare), apoi aceasta o punem in poche si umplem albusurile. Decoram cu capere si lasam...
Jeleuri de fructe
Punem gelatina in apa pt 5-10 minute. Intre timp punem sucul de fructe,zeama de lamaie si zaharul pe foc mic si lasam sa dea 2 clocote apoi adaugam gelatina si amestecam sa se topeasca. Lasam sa se racoreasca apoi cu ajutorul unei linguri punem in forme pt bomboane(in silicon daca este...
Omleta cu ton si patrunjel
Scurgem tonul de ulei si tocam patrunjelul marunt. Batem ouale, adaugam restul ingredientelor si amestecam. Punem o tigaie unsa cu ulei sa se incinga apoi punem ouale si cand omleta e rumena pe o parte o intoarcem si pe cealalta. Scoatem pe o farfurie si servim.