lilik

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 07.08.2010

RETETE365
PRIETENI193
Retete

Prajitura pufoasa cu iaurt,piersici si cirese

In Prajituri la 4 Iul 2011

Spalam fructele si le lasam sa scurga apa de pe ele. Intre timp batem ouale cu zaharul pana devin cremoase,apoi adaugam iaurtul,amestecam,dupa care punem faina treptat,praful de copt si la sfarsit adaugam uleiul. Ungem si tapetam cu faina o tava,apoi punem compozitia obtinuta si acoperim...

Iepure de camp la cuptor

In Mancaruri cu carne la 30 Iun 2011

 Spalam  iepurele bine,apoi il punem,intreg,cateva ore(eu l-am lasat o noapte) in apa(apa trebuie sa il acopere) cu cele 3 lamai taiate in 4. A doua zi scoatem iepurele din apa il mai spalam o data si il portionam,apoi frecam fiecare bucata cu sare,rozmarin si salvie. Curatam...

Rulada "Padurea Neagra"

In Prajituri la 30 Iun 2011

Prepararea blatului: Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul,apoi cand stau bat pune galbenusurile pe rand,iar la sfarsit incorporam cu o lingura de lemn faina,cacao si praful de copt. Compozitia obtinuta o punem in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt si o nivelam,apoi...

Dulceata de cirese

In Dulceata / Gem la 28 Iun 2011

Spalam ciresele,le lasam sa se usuce sau le stergem,le luam coditele si le scoatem samburii(asta e cea mai lunga operatiune:))). Luam o oala cu fundul gros si punem 1 strat de cirese,unul de zahar si tot asa pana terminam ingredientele,punem capacul si lasam la rece o noapte. A doua zi...

Pandispan cu cirese

In Prajituri la 27 Iun 2011

Spalam ciresele si le scoatem samburii(eu am pus la ochi,cam cat sa acopere toata suprafata). Separam albusurile de galbenus si le batem spuma(ca pentru bezea) cu praful de sare si zaharul. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul apoi le adaugam treptat peste albusuri. Dupa ce le-am...

Ton cu ceapa si rosii cherry

In Ton la 26 Iun 2011

Curatam ceapa,o spalam si o taiem julienne,apoi o punem la innabusit intr-o tigaie mare, cu putin ulei de masline. Lasam la foc mic si amestecam mereu pana se inmoaie bine apoi punem rosiile taiate cubulete,amestecam si mai lasam pana scade sosuletul lasat de rosii,apoi stingem cu vinul si...

Compot de cirese

In Sirop / Compot la 26 Iun 2011

Pregatim prima data siropul de zahar: punem apa cu zaharul la fiert si lasam sa fiarba 5 minute circa pana se topeste zaharul,apoi dam deoparte si lasam pana este complet rece. Intre timp luam coditele la cirese si le spalam,apoi le stergem usor sau le lasam sa se usuce. Luam...

Placintele copilariei mele(cu branza)

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2011

Punem intr-un bol putina apa calduta,zaharul si drojdia.cu mana topim drojdia apoi acoperim si lasam pana vedem ca incepe sa creasca. Intre timp cernem faina si punem sarea,amestecam si cand plamadeala e gata punem si incepem sa framantam,adaugand treptat din apa calduta ramasa pana obtinem un...

Desert prajitura Blanc cu lamaie

In Prajituri la 22 Iun 2011

Macinam biscuitii la robot si ii amestecam cu untul topit.Tapetam o tava de chec cu folie de plastic si punem biscuitii cat sa acopere tot fundul tavii, apoi ii presam cu mana si dam la frigider pana se intaresc. Intre timp pregatim crema:  Punem gelatina la hidratat in apa rece....

Omleta cu ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2011

Tocam ceapa marunt si o punem intr-o tigaie cu putin ulei pe foc mic sa se inmoaie bine.amestecam din cand in cand si cand este aproape gata pregatim ouale. Batem ouale cu sare,piper,adaugam parmezanul ras si patrunjelul tocat marunt,apoi punem peste ceapa in tigaie. Cu o lingura de lemn...

Gem de capsuni

In Dulceata / Gem la 18 Iun 2011

Spalam capsunele(nu le dati sub jet de apa,spalati-le intr-un lighean) ,apoi le taiem coditele si le punem pe un prosop de bucatarie sa se usuce. Punem intr-o oala incapatoare un capsunele,1 kg de zahar si coaja de la o lamaie(bucati mari,nu rasa pt ca trebuie scoasa),apoi acoperim si lasam o...

Paste cu dovlecei si cartofi

In Paste la 17 Iun 2011

Curatam cartofii si ii taiem cubulete,dovleceii ii spalam si ii taiem rondele,la florile de dovlecel le taiem coditele si le scoatem pistilul apoi le taiem fasii. Curatam ceapa si o tocam marunt,apoi o punem la calit cu putin ulei de masline,iar cand incepe sa se rumeneasca punem...

Bilute(bombite) de biscuiti cu ciocolata si visine

In Dulciuri la 16 Iun 2011

Prima data macinam biscuitii,apoi punem la foc untul,laptele,zaharul si ciocolata pana devine cremos si sunt toate ingredientele topite,apoi dam deoparte si punem visinata si biscuiti. Amestecam energic pana se omogenizeaza apoi luam din compozitie,aplatizam cu mana si in mijloc punem cate o...

Rulouri pane din piept de pui(umplute cu ciuperci).

In Pui la 15 Iun 2011

Tocam marunt ceapa si usturoiul si le punem la calit cu putin ulei. Ciupercile le stergem cu un prosop uscat si le feliem,iar cand ceapa incepe sa se rumeneasca le punem in tigaie si le lasam cateva minute,pana se inmoiaie,apoi le lasam sa se raceasca. Cand sunt reci punem cascaval taiat...

Galuste (gomboti) cu caise

In Dulciuri la 15 Iun 2011

Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja,iar cand intra furculita usor in ei,fara sa se rupa ii scurgem de apa si ii lasam sa se racoreasca putin. Intre timp spalam caisele,le stergem,le taiem in 2,scoatem samburii(daca sunt mari le putem taia si in 4) si pe fiecare bucatica punem putin...

Croissants *200*

In Dulciuri la 14 Iun 2011

Cernem faina intr-un bolsi o amestecam cu drojdia si zaharul,adaugam treptat laptele rece,iar la jumatate punem 2 linguri de unt si sarea. Framantam pana obtinem un aluat ferm,nelipicios,elastic si destul de tare,apoi acoperim bolul cu folie transparenta si dam la frigider timp de 1 ora circa....

Pahare delicioase

In Dulciuri la 14 Iun 2011

Decojim caisele,le scoatem samburii si le facem piure.punem piureul de caise cu zaharul pe foc mic pana se ingroasa apoi lasam sa se raceasca. Ciresele le curatam de samburi si le facem piure,apoi trecem prin sita pt a elimina coaja. Punem piureul de cirese cu zaharul si sucul de lamaie...

Dovlecel pane cu parmezan

In Aperitive / Garnituri la 12 Iun 2011

Spalam dovlecelul si il taiem felii subtiri. Amestecam pesmetul cu parmezan,sare,piper,patrunjelul tocat marunt si usturoiul dat pe razatoarea mica.batem ouale cu sare si piper. Luam cate o feliuta de dovlecel si o trecem prin faina ,prin ou apoi prin compozitia cu pesmet,asa pt...

Sarmalute in foi de vita de vie

In Porc la 12 Iun 2011

Incepem prin a pregati frunzele de vita: alegem frunzele,le spalam si le taiem cozile.punem pe foc o oala cu apa,punem sare si cand clocoteste punem cate 10 frunze si le intoarcem pe ambele parti apoi le scoatem imediat si le punem intr-o strecuratoare la racit. Tocam varza fideluta si o...

Crumble de cirese

In Prajituri la 12 Iun 2011

Spalam ciresele si le lasam sa scurga apa in exces,apoi le scoatem samburii si le amestecam cu 2 linguri de zahar. Ungem un vas termorezistent cu unt si punem ciresele,sa acopere tot fundul vasului. Amestecam untul rece cu faina si zaharul,pana devine sfaramicios,dar untul trebuie sa fie...

Clafoutis cu caise

In Prajituri la 9 Iun 2011

Spalam caisele si le taiem in 2,le scoatem samburele si le punem intr-un castron. Punem deasupra 30 gr zahar,coaja rasa de lamaie si migdalele maruntite,amestecam si lasam asa 1 ora. Batem ouale cu restul de zahar pana se umfla apoi adaugam faina,amestecam apoi punem laptele si smantana...

Bilute de cartofi cu rozmarin

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2011

Punem cartofii la fiert(eu am folosit cartofi noi) pana intra usor furculita in ei fara sa se farame apoi ii scurgem bine de apa si ii curatam de coaja. Lasam cartofii sa se racoreasca putin apoi ii pasam ca pt piure si ii amestecam cu restul ingredientelor. Din compozitia obtinuta...

Pulpa de curcan la cuptor

In Curcan la 8 Iun 2011

Spalam carnea si facem cateva intepaturi cu un cutit din loc in loc . In fiecare intepatura punem 1/2 de catel de usturoi,apoi frecam carnea cu sare. Tocam marunt salvia si o amestecam cu acele de rozmarin apoi presaram pe carne, pe ambele parti. Intr-o tava punem putin ulei apoi punem...

Omleta cu cartofi noi

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2011

Fierbem cartofii in coaja pana intra furculita usor in ei dar fara sa-i crapam,apoi ii lasam sa se racoreasca si ii curatam de coaja. Taiem cartofii felii de circa 1 cm.Batem ouale cu sare,piper,patrunjel verde tocat si parmezan ras. Punem putin ulei intr-o tigaie apoi asezam felii de...

Tarta cu dovlecei si flori de dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2011

Curatam usturoiul si il taiem cubulete apoi il punem cu putin ulei la calit iar cand incepe sa se rumeneasca punem dovleceii taiati cubulete. Lasam 5-10 minute,apoi punem florile de dovlecel,sare si piper,amestecam apoi dam deoparte. Tapetam o tava cu foaia de aluat,gaurim pe fund cu o...

Gogosi

In Dulciuri la 7 Iun 2011

Punem laptele cu zaharul si coaja de lamaie pe foc pana se incalzeste(nu fierbinte) apoi dam deoparte si punem drojdia pe care o vom topi,dupa care acoperim si lasam pana se ridica la suprafata coaja de lamaie. Intre timp cernem faina intr-un castron si o amestecam cu vanilia si praful de...

Tarta pufoasa cu cirese si caise(din albusuri)

In Prajituri la 6 Iun 2011

Spalam fructele,le scoatem samburii si taiem caisele in 4. Batem albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezele,apoi adaugam treptat untul topit si la sfarsit praful de copt,faina si vanilia. Punem compozitia intr-o tava de tarta(26-28 cm),o nivelam si punem pe toata suprafata...

Bruschette cu ardei copti

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2011

Punem ardeii la copt pe plita impreuna cu rosiile si ii intoarcem pe toate partile pana sunt moi. Cand rosiile sunt coapte le punem intr-un prosop,le acoperim si lasam sa se raceasca.acelasi lucru facem cu ardeii. Cand s-au racit ii curatam de pielita(rosiile si ardeii) si facem ardeii...

Deliciu cu portocale(din albusuri)

In Prajituri la 30 Mai 2011

Prima data pregatim crema: Punem laptele cu sucul de portocala si jumatate din zahar pe foc. Batem ouale cu restul de zahar  pana se umfla apoi adaugam faina si punem compozitia peste laptele fierbinte,lasand sa fiarba la foc mic pana se ingroasa(amestecand mereu). La sfarsit...

Macrou la cuptor

In Peste la 30 Mai 2011

Curatam si spalam pestele; tocam marunt usturoiul si patrunjelul si le amestecam. Intr-o tava punem pestii cu "burta-n sus".In burta fiecarui peste punem din compozitia de usturoi cu patrunjel,putina sare,un fir de ulei de masline si putin vin alb. Dam la cuptor la 180° timp...

Afisate 151 - 180 din 365 retete    

Postari recente

publicat la 21.10.2016

Luca

publicat la 18.10.2015

Pleurotus pe gratar(la grill)

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Doare? Lasă, că trece. Din decembrie n-o să te mai doară nimic. Se usucă toate şi cad, ai să vezi.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]