Gogosi

de lilik in Dulciuri, 7 Iun 2011 | 20088 vizualizari

 

Sunt gogosi fara oua care aici se numesc"bombe"...se gasesc umplute cu crema,cu nutella,dar eu le-am facut simple si sunt taaare bune...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 25 gr drojdie
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 vanilie
  • 50 gr zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Punem laptele cu zaharul si coaja de lamaie pe foc pana se incalzeste(nu fierbinte) apoi dam deoparte si punem drojdia pe care o vom topi,dupa care acoperim si lasam pana se ridica la suprafata coaja de lamaie.

Intre timp cernem faina intr-un castron si o amestecam cu vanilia si praful de sare,apoi facem o gaura in mijloc si punem plamadeala,framantam iar la sfarsit punem untul la temperatura camerei(sa fie moale).

Framantam bine pana aluatul nu se mai lipeste de maini si devine omogem,apoi acoperim si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Cand a crescut intindem o foaie de circa 1 cm si cu o cana(un pahar) formam gogosile apoi le mai lasam sa creasca 15-20 de minute dupa care le prajim pe ambele parti in ulei incins.

Le scoatem si le punem pe un prosop de hartie sa lase uleiul in exces apoi le tavalim prin zahar tos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]