Galuste (gomboti) cu caise

de lilik in Dulciuri, 15 Iun 2011 | 11428 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 200-250 gr faina
  • 1 ou
  • sare
  • 7-8 linguri pesmet
  • 3-4 linguri zahar
  • cateva caise(depinde cat sunt de mari)
  • scortisoara
  • unt cat o nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste (gomboti) cu caise:

Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja,iar cand intra furculita usor in ei,fara sa se rupa ii scurgem de apa si ii lasam sa se racoreasca putin.

Intre timp spalam caisele,le stergem,le taiem in 2,scoatem samburii(daca sunt mari le putem taia si in 4) si pe fiecare bucatica punem putin zahar si un praf de scortisoara. 

Curatam cartofii si ii dam pe razatoarea cu gauri mici.

Intr-un bol punem cartofii,oul,putina sare si faina si amestecam bine,apoi punem compozitia pe masa de lucru infainata si formam un sulutet pe care il impartim in cateva bucati egale.

Punem o oala cu apa si putina sare la fiert si calim pesmetul in unt cateva minute,amestecand continuu sa nu se arda,apoi cand il dam deoparte punem cele 3-4 linguri de zahar.

Luam cate o bucata de aluat si o aplatizam in mana(ne dam mainile cu faina) apoi in mijloc punem o bucata de caisa,inchidem si rotunjim.Procedam asa cu fiecare bucatica de aluat.

Cand apa fierbe punem galustele si le lasam sa fiarba la foc potrivit pana se ridica la suprafata,apoi le scoatem si le dam prin pesmet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste (gomboti) cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu caise